Scudo Sports

Konya Büyük Şehir belediyesinin tebrik edilesi icraatı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

el_Aksa_1903

الأقصى
Tepki
1.198
İsim
İsa
Bisiklet
Mosso
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Güle Oynaya Camiye Gel projesinde 40 gün sabah namazına gelerek bisiklet almaya hak kazanan 44 bin 400 çocuk bisikletlerini almaya devam ediyor.
Taşra ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği takvim doğrultusunda dağıtımlar devam ederken, 11 Eylül itibariyle merkezde de bisikletlerine kavuşacak çocuklar trafik konusunda bilgilendiriliyor.
BİSİKLET ALAN ÇOCUKLARA KASK HEDİYE EDİYORUZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisikletlerle birlikte çocuklara bir de kask hediye ettiklerini belirterek, “Bu konu son derece önemli. Çocuklarımızın daha güvenli bisiklet kullanımını sağlamak ve bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla çocuklarımıza kask dağıtımı yapıyoruz. Bu kasklar sayesinde gençlerimiz, çocuklarımız daha güvenli bisiklet kullanacaklar. Kask dağıtımının yanı sıra çocuklarımıza trafik konusunda da bilgilendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
26 NOKTAYA BİSİKLET TAMİR İSTASYONU KURULDU
Başkan Altay, daha sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımında yaşanabilecek olumsuzluklara anlık çözümler üretilmesi amacıyla şehrin 26 noktasına bisiklet tamir istasyonları kurduklarını söyledi. Altay, “Vatandaşlarımızın bisiklet kullanımı esnasında karşılaştığı teknik sorunları anında çözmek adına şehrin muhtelif noktalarında bisiklet tamir istasyonları kurduk. Bisiklet tamir istasyonlarımızın içinde kullanıma hazır alyan seti, anahtar takımı, tornavida seti, lastik söküp takmak için levyeler, şişirme pompası ve sadece bisikletlerde kullanılabilen pedal anahtar bulunuyor. Bu istasyonlarda sadece bisikletler değil engelli vatandaşlarımızın arabaları ile pusetleri de tamir edilebiliyor” dedi. Bu haber beni çok sevindirdi. Konum bisiklet dağıtımı ile ilgili değildir.
(link)

Scudo
@eyupozturk açtığım konu bisiklet tamir istasyonu ile ilgili. Bisikletlerin satışı ile ilgili değil.

Bisiklet tamir istasyonunda her türlü alet edavat-çalınmalara karşın bir önlem düşünülmüştür diye düşünüyorum-mevcut ama yama neden yok. Yani yamayı kullanıcımı getirecek

@eyupozturk
Sen çocuğa rüşvet vererek dini sevdirmeye çalışırsan, o da sana böyle yapar. İyi yapmışlar.
Din deyince bu çocukların aklına hep bu bisiklet mevzusu gelecek. Yani din ve menfaati hep birlikte düşünecekler. Konya belediyesi belki iyi niyetli bir iş yapıyor, (ki ben buna inanmıyorum), ama bu işin sonuçları beklediklerinin tam aksi yönde olacak.

Mükemmel bir uygulama kim ne derse desin. Sonrası çocuk ve ailelerinin bileceği iş kimsenin kalbini bilemiyorsun tabi. Tamir istasyonları çok iyi çalınmasalar bari :)

bbb.jpg

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Merak ediyorum, acaba bu bisiklet verilen 44400 çocuğun içinde kaç tane kız var. 1 mi 2 mi 5 mi 10 mu? Yoksa hiç mi? İddia ediyorum ki 44400 çocuğun içinden 44 tanesi bile kız değildir. Hatta muhtemelen hiç kız yoktur.
İyi de kızlar da çocuk sayılıyor değil mi?

Konya Büyükşehir Belediyesi iyi niyetli bir iş yapmak istese, bu 44400 bisikleti Konya'daki bütün okullara 21'er tane dağıtabilirdi. Konya'da toplam 2023 okul varmış, ilk-orta-lise hepsinin toplamı.
Her okula 20 bisiklet gönderse ve bu bisikletler beden eğitimi derslerinde kullanılsa toplam 492209 öğrenci bu bisikletlerden faydalanabilirdi. Hem de kız ve erkek ayırt etmeden.
Konya'daki okul ve öğrenci sayıları.
kony12.png
(link)

@isosel
Gerilmiyorum, sadece merak ediyorum. Kız çocuk var diyorsunuz, o halde söyler misiniz kaç tane? Hiç tane olabilir mi? Ya da 44 tane var mı?

@isosel bu arada geçenlerde Konya'daydım ve bisiklet yollarını falan gördüm. Çok güzel işler yapmışlar. Tamir istasyonu da güzel. Benim itirazım, din ve menfaatin bir araya getirilmesi ve çocukların zihninin kirletilmesi.

@Engin ATAL
Bu kadar eğlenceli olan şey nedir acaba?
Din ve menfaati bir araya getiren oluşumların ülkemize ne kötülükler ettiğini görmedik mi?

Fetullahçılar, Adnan Hocacılar, Süleymancılar vs...

@murat96 Bu projede cinsiyet ayrımı yapılmadı ayrıca konum bisiklet dağıtımı ile ilgili değil konuyu oraya getireceğinize yeni konu açın orada tartışılsın rica ediyorum.

Bu başlık çok su kaldırır. Daha ajitatif bir sunum olmaması ilgiyi çekmede zayıf kalmış. Aksi olsaydı Bay Mıstınoğlu düğmeye basmaya yaklaşmıştı bile. Takipteyim.

Bu bir haber, konyada olup haberdar olamayanlar için paylaştım.

Konya'da yaşayan bir gayrimüslim olsam, açarım bir dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, en az bir Colnago parası çıkar diye düşünüyorum.

Dm5MEmYXsAAst8B.jpg

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri