Scudo Sports

konuyu nereye açıcağımı bilemedim kusura bakmayın :(

Onur Sarcan

Daimi Üye
Tepki
6
Bisiklet
Salcano
herkese merhaba bisikletimde bugün birşey farkettim sizce nedendir
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDuXe8b_Qo4hdVMnQyXsdvs7jJcyW7xBsqexZHFCfHdms9vnDilg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQl8IyAVOOE7Hp_iLfu6MOEzbWIcwFbwgzDCZN3Aa09f36uPW2MsQ
bisiklete üsten bakınca teker ortadaymış gibi gözüküyor ama alttan bakınca sola doğru yatmış gibi teker yamuk duruyor teker donünce yalpalanmıyor ama \ su sekilde donüyor neden olabilir yardım eden herkese teşekkür ederim
jant telleri gevşek ama çok yalpalanmıyor birde fren sürtmediği halde bisiklet eski akıcılığını kaybetti mandalı açıp tekeri düzeltip geri sıktığımda düzeliyor ancak zaman geçtikten sonra yine biraz sol tarafa doğru yatıyor akor ayarı bozuk ondandır demeyin lütfen kesin cevap verin

Scudo
Anlattıklarına bakılırsa (akıcılığın kaybolması ve mandalın açılıp kapandıktan sonra düzelip tekrar aynı duruma gelmesi ) büyük ihtimalle orta göbeğinde problem var. Orta göbek bilya somunları haddinden fazla sıkı kullanıldığı durumlarda bilya yataklarında genişleme yapabiliyor. Orta göbek bilya ve yataklarını kontrol ettirmende fayda var bence.

Eğer problem göbekteyse başka bir seçenek yok. Göbek sağlam ise mandalın iyi sıktığından emin ol. Çünkü zincir tarafına daha fazla güç bindiği için ruble tarafındaki bölümü ön tarafa doğru oynatabilir o da fotoğraftaki yamulmaya sebep olabilir.

Lastiği tutun ve sağa sola oynatmaya çalışın oynuyorsa sorun göbektedir ki öyle gözüküyor.

Jant göbeğindeki bilyalar genişleme yapmıştır arkadaşında dediği gibi yeni bilya takımı almanız gerekir

@özel
mandalı sıkabildiğim kadar sıktım idare ediyor ama yine yamuluyor

@Abdülsamed AKBULUT
onun yerine yeni göbek alsam nasıl olur acera lar 30 tl alivyolar 45 deoreler ise 60 yeni bilyalar ise 20 tl felan tutar onun yerine yeni göbek almam daha iyi olmazmı ?

@Onur Sarcan

Oynatmaya çalışırken göbeğe çok dikkatli bakın milimetrelik bir oynama bile olsa büyük bir eğiklik oluşur.

@GökhanSemiz

göbekte boşluk vardı ancak ben vidaları sıkarak boşluk gitti sallanmıyor ama yine \ ble duruyor :(

@Onur Sarcan
Bence sen iyi bir jant seti al ne göbekle uğraş ne akordla

Geri