Kontra için Shimano CB-E110 mu Velostar mı?

Drall

Üye
Kayıt
5 Şubat 2009
Mesaj
25
Tepki
3
Şehir
İstanbul
İsim
Doğa İnsanoğlu
Bisiklet
Diğer
İyi günler herkese. Elimdeki eski bir bisikleti kontraya çeviricem, olabildiğince az maliyet için ss düşündüm o yüzden göbekten vitesli kontraları eledim. Elli liraya shimano, 40 liraya da çek malı velostar buldum hangisini alsam bilemedim. 10 15 liraya çin ve tayvan malları da buldum ama onları eledim bile :) Kalite farkı olur mu çek ve shimanonun? Olmazsa velostarı satan yer 27 jant da sattığı için direkt orda ördürüp yollatabilirim, eğer shimano çok daha iyiyse ya halihazırda janta takılı göbeği söküp aynı çembere ördürücem, ya da yeni çembere ördürücem yine çember ve tel söyleyip. Çember 18 tel 12 lira bu arada. Bendeki çember de paslı olunca değiştirivereyim diye düşündüm.
Bi de şu anki göbekte 6 dişli var, onları söküp tek diişliye düşürmek için hangi parçaları almam gerekiyor? Eğer iki ayrı jant yaparsam birini kontra birini sadece ss yaparım, sıkıldığımda bi fren takar değiştiririm. Tabi kontralı jantı kadrodan sökmek, kadroya geri takmak falan kolay bi işse :)
bi de aynakol olarak elimdeki aynakol iki dişlili, sanırım bunların birini söküp hayatıma devam etmek pek mümkün değil. Eğer mümkünse onu tercih ederim tabi, nasıl yapabilirim? eğer mümkün değilse aynakol olarak dandik 10-15 liralık bi 46 dişli alsam nikel, beni bikaç ay idare eder mi düzgün bişey alasıya? Ha bir de zincir olarak velostar alsam olur mu? Kontra olunca zinciri daha kaliteli bir şey mi alayım yoksa? Kadronun arka kulağı eski tip yere çapraz gelenlerden olduğu için zincir gerginliği için aktarıcı falan kullanmama gerek yok diye düşünmekteyim, doğru mu düşünüyorum? Şimdiden çok teşekkürler herkese
 
Scudo

Drall

Üye
Kayıt
5 Şubat 2009
Mesaj
25
Tepki
3
Şehir
İstanbul
İsim
Doğa İnsanoğlu
Bisiklet
Diğer
Velostar değilmiş velosteel imiş göbeğin markası, resminden doğru okuyamamışım çek malı olanı :)
 

osmanyucel

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2013
Mesaj
25
Tepki
15
Şehir
Sakarya
İsim
Osman Yücel Odabaşı
Bisiklet
Diğer
Ben topladığım singlespeed için shimano tercih ettim oldukça memnunum tavsiye ederim @Drall