Scudo Sports

Konforlu ve Tam Dolu "İstanbul" Bisikleti?

Nasahay

Üye
Tepki
5
İsim
Hasan
Selamlar. 30 yaşındayım, aranıza yeni katılıyorum.
Biliyorum yeni üyeyim ve üzerine konu açıyorum, kızıyorsunuz.
Ancak benim durumum diğerlerinden farklı biraz(başkası da demiştir hoş bunu)
Dostlar ben bisikletten zerre kadar anlamam. 3 gündür forumda onlarca konu okudum(örümcek gibi saatlerce gezdim)
Markalar vermişsiniz açıp baktım ettim vesaire. Ama tabii ki siz tecrübeli kişilerden yardım almak zorundayım.

Dostlar 3000 TL'ye kadar limitim var. Bunu bir kuruş geçemem.
İkinci el asla istemiyorum. Dediğim gibi anlamadığım için sorun çıkartırsa baş edemem.
İstediğim bisiklet tam olarak İstanbul'un kalça kıran yollarında kullanılacak. Bunun için kesinlikle konfor ilk önceliğim. Öyle aşırı hafif olmasına pek takılmıyorum. Lakin birşeyler taşıma imkanım da olacak. (Sanırım bagaj deniliyor.) Birazda hızlanabilecek tabii ki(yokuş da öldürmesin). Ama dediğim gibi ilk önceliğim kesinlikle konfor. Bunun yanı sıra tekrar araç gereç almak istemediğim için, lambası vesaire üzerinde olursa benim için çok iyi olur.

Neyse çok uzun yazdım, umarım okur ve yardımcı olursunuz.
Şimdiye kadar bulduğum bir kaç bisiklet.

Birincisi (FOCUS): (link)
İkincisi (SCOTT): (link)
Üçüncüsü (SCOTT): (link)
Dördüncüsü (MOSSO) (Bayağı ucuz anlamadım): (link)
Beşincisi (CUBE):

Bu arada İstanbul Pendik civarında oturuyorum. Turlara da çağırırsınız artık. :)

Scudo
Konfor arıyorsanız bisiklet üzerinde gelen sele muhtemelen rahatsız olacaktır
Yani siz ne alırsanız alın ilk problem çıkaracak parça sele olacaktır.
Deneyerek uygun seleyi bulmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: Nasahay
Yukarıdaki bisikletlerden önerdiğiniz hangisi?

Bisikletlerin hepsi de güzel bisikletler. Gayet güzel iş görürler. Mosso göbekten vitesiyle öne çıkıyor. Dört mevsim binecek biri için kesinlikle artı. Onun dışında hangisinin tipi hoşunuza giderse onu alabilirsiniz.

Evet göbekten vitesli ve en ucuzu. O biraz garip geldi. Sanırım Türk markası veya bir Türk markasının ortak olduğu bir marka.

Bunlar arasında focus vites sisteminin daha yüksek seviyede olması, Cube da hidrolik frenleriyle öne çıkıyor.

Bence webde yazan rakamlara bakmayıp bizzat mağazaya gidin. İstanbul'da Cube markasını Fenerbahçe stadının yakınında accell bisiklette bulursunuz. Hele hele peşinde bayağı indirim yaparlar. Kesinlikle 3500 yazıyorsa 3'e alırsınız.

Ben size hem deoreli hem de Hidrolik frenli bisiklet öneririm. Bence araştırılırsa peşine 3'e alınır.

Olmazsa focus veya Cube bakın derim...

• Beğen
@emre önen

Bisiklete yeni başlayan veya uzun zamandır binmemiş birisi için bütün seleler rahatsız olacaktır. Ancak bir iki ay boyunca düzenli (en az haftada bir) bindikten sonra selenin gerçekten rahat mı rahatsız mı olduğu değerlendirilebilir.
Konfor için 1.öncelik lastikler. En az 35mm hatta 40mm'ler civarında kalınlıkta olmalılar.

Bence bu tarz bir bisiklette amortisör tamamen boşa ağırlık ve maliyet. Ön amortisörün konfora hiçbir katkısı olmaz. İlla bir amortisör isterseniz amortisörlü sele boruları var, onları araştırabilirsiniz.

Sehir ici kullanimda amortisor tamamen gereksiz bir ayrinti. Bosuna agirlik tasimak zorunda kalacaksiniz.
Ayrica istanbul bir kasaba, ilce degil, trafikte suruculerin hizli kullandigi bir yer. Dolayisiyla salina salina gitmek sizin icin biraz riskli olabilir. Bu nedenle hiz ve seri kullanabilme faktorlerini goz onunde bulundurmaniz gerekiyor.
Tum bunlar icin specialized sirrus serisini tavsiye ederim. Hem hafif hem seri hem de konforludur. Aldiginiz yere bir de camurluk ve bagaj taktirirsiniz, mis gibi bir sehir bisikletiniz olur. Amortisorlu bisikletleri onerenler cikacaktir, bu kisiler pek ciddiye almayin, zira onlar mars gezegeninde yasiyorlar.

illaki yazdığınız seçeneklerden bakılıcaksa ben olsam cube ü alırdım. Onun dışında @Kuzey Ege ye katılıyorum. sabit bir maşa daha çok işinizi görücektir. ş.içi için öncelik bence frenler olmalı. HD fren olmazsa olmazlarınız arasında olsun bence.

• Beğen
Şehir bisikleti kullandığım zamanlarda çok beğenerek baktığım bir bisikleti önereyim öyleyse

Scott Sub Speed 20

IMG_0170.JPG

Bütçe sınırlarınız içinde kalan en hafif modellerden biri. İyi bir pazarlıkla daha uyguna da alınabilir.

Linki şurada : (link)

Pendik civarındaysanız şu başlık ilginizi çekebilir : whatsapp grubu anadolu yakası

Cube diyorum ben de. yol bisikletini kullanıyorum cube'ün ve aşırı memnunum. Linkteki bisiklet de gayet götürür seni.

ekleme: amasör gözümden kaçmış. amasörlü bisiklet kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Şehir bisikletinde scott un modası geçmiştir. Çizgileri ve tasarımı anlamsızlaşmış demode olup tarih sahnesinde yerini almıştır. (kullandığımdan biliyorum) Scott yerine daha dinamik daha özgün çizgileri olan aynı zamanda malzemesi ve kalitesiyle göz dolduran alamanyanın salcanosu densede hiçte öyle olmayan cube leri öneririmki strüktürü son derece sağlam bisikletlerdir. cube touring ful bir bisiklettir. Bagajıyla (750 gr), farlarıyla (200 gr) (iş görürmü bilmiyorum), dinamosuyla (500 gr), çamurluklarıyla (300 gr da ona diyelim), zincir koruyucusuyla (100 gr), ayaklığıyla(300 gr), amortisörüyle(ekstradan bir 750 gr) lastikleriyle (ektradan 400 gr) 16.40 kg lik bu bisiklet çıplak ve hafif bir fitnesa göre-ki 12 kg- ağırlık olarak idealdir. (gerçi aynı özelliklere sahip daha hafif cube ler var ama onlarda pahada ağır.) Aynakol, ruble oranı ideal bir tur bisikleti olarak kullanma imkanı sağlar. HD lerde cabasıdır. Ha bisiklet mikrobu kanına girerse bir yıla kalmaz süper hafif yol bisikletlerinin peşine düşersenki oda başka bir hikaye.

Ha şunu da eklemeden geçmeyeyim kayseri delta bisiklette bir adet bütün bu özellikleri üzerinde barındıran bir corratech shape pro vardı. kadro boyu eğer uyarsa fiyat olarakta ellerinde bir adet kaldığından bir güzellik yapabilirler. Şunun için, bu bisikletin hafifliğine inanamazsın, sanırım üzerindeki malzemeler dahil 12.5 kg. Yani süper hafif tur bisikleti, yalnız düz maşalıdır kendileri.

bisiklete yeni başlayacaksanız size tavsiyem 3000 tl ye bisiklet almayın. daha yeni olduğunuz için hangi tipi kullanmak isteyeceğiniz belli olmaz. 2 ay sonra ben yol bisikleti istiyorum diyebilirsiniz. belki bu bisiklet sporu bana göre değil ben satıp çıkayım işin içinden diyebilirsiniz. ben olsam 1000 tl bandında bir bisiklet alırdım. bütçenizin çoğu cepte kalmış olur. ileride yol bisikleti almak isterseniz alabilirsiniz veya bisikleti yükseltebilirsiniz. yok olmadı ben kullanmayacağım derseniz zararınız minimum olur. benim tavsiyem mosso legarda serisi veya decathlonda satılan triban 520 fb. mosso 900 tl civarı öteki 1500 civarı. mossoda kilitli maşa var ki ben amortisöre ihtiyaç duyuyorum çokca. bence tamamen gerksiz değil. triban ise karbon maşalı.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Tüm cevaplarınız için çok teşekkürler. Yani forumda gördüğüm kadarıyla Amartisöre karşı pek olumlu bakılmıyor. Haklısınız, sizler uzman kişilersiniz.
Özellikle belirttiğiniz (HD Fren, Hafiflik ve Deore) için şimdi bir araştırma daha yapıp huzurlarınıza sunacağım. Umarım bunların içerisinden bir tanesini seçebiliriz.

@mergin
Ben de size katılıyorum. Forumda ilk bisikletini uzun süre kullanan çok az insan vardır. Çoğumuz birkaç yıl geçmeden değiştiriyoruz bisikletlerimizi. Bence de daha alt düzey birşeyler bakın. Çünkü bir arkadaş için amortisör olmazsa olmaz iken bir başkası kesinlikle amortisörlü bisikleti tavsiye etmiyor. Frenler de keza öyle. Hd fren yada v fren tavsiye oranları hep birbirine yakın olur. ( Şehir içinde hd tavsiye edilir çoğunlukla ama mesela ben v frenden şaşmam) Başlangıç bisikleti alin. Kendiniz neye ihtiyaç duyacağınızı kendiniz bulun.
Bir süre sonra ne istediğinize karar verirsiniz..

@Nasahay

• Beğen
Dostlar;

1- (FUJİ): (link)
2- (Cannondale): (link)
3- (Merida): (link) (Bunun sele borusu süspansiyonlu sanırım)
4- (Ghost): (link)
5- (VSF): (link)

Ek olarak bulduğum bunlar var.
Giriş seviyesi alın diyorsunuz anlıyorum, ancak ben kaliteli birşey istiyorum ve değiştirmek zorunda kalmayacağım birşey.
Öyle zırt pırt karar değişen birisi değilim, aldığım mala sebat ederim. Bu nedenle "Al kardeşim bu sana sorun çıkarmaz" dediğiniz ne ise onu alacağım.
Bu hafta sonu almam gerekiyor haberiniz olsun. Teşekkür ederim.

@Nasahay

Araştırmanızı yaparken muhtemelen farkettiğiniz üzere farklı amaçlar için tasarlanmış birçok bisiklet türü ve bunların da alt grupları mevcut. Dolayısıyla ilk seferde kendiniz için en doğru olana karar vermek mümkün olmayabiliyor. Size giriş sınıfı bir bisiklet öneren arkadaşlar ise sadece ne istediğinizi bulmanıza yardım etmeye çalışıyor.

Tabiki ilk tercihinizden memnun kalıp uzun dönem kullanmanız da mümkün ancak tecrübe genelde aksini gösteriyor.

Listelediğiniz bisikletler arasında uzun mesafe kamplı turlar için uygun olan da, commuter olan da, cross hibrit olan da var. Sorun çıkarma noktasında ise birçoğu büyük üreticilerin ürünü olan bu bisikletlerin hemen hiçbiri mekanik manada sizi üzmez. Üzüleceğiniz şey en fazla amacınıza, sürüş stilinize uygun bir seçim yapmamış olmak olur.

İlk mesajınızdan yola çıkarak ben yine mümkün olan en hafif bisikleti almanızı tavsiye ediyorum. Bir önceki mesajımda atladığım şöyle bir bisiklet ve forumda kullanan bir arkadaşımızın konu başlığı mevcut:

Giant RX3
IMG_0171.JPG

Yol'dan Şehir'e geçiş

Haklısınız. Konfor bakımından beni üzecek bir bisiklet olursa ya mecburen değişeceğim, yada ekstra para harcamak zorunda kalacağım.
Bunun için diğer arkadaşlar "Giriş sınıfı" al demiş olmalılar. Ayrıca teşekkür ederim.
Bu verdiğiniz bisikletin forumunu okuyacağım. Eğer konfor bakımından üzecek bir bisiklet değilse, bu hafta sonu alacağım İnşALLAH.

Amasör şehir içinde lazım oluyor kaldırım kullanmam zorunlu olduğu zamanlarda ben kullanıyorum ciddi miktar da ve hafifliği etkilese de fazla fark yaratmaz ama yokuşta ve hızlanmak için ayaklandığında resmen gücünü emiyor kilitlenebilir ama benimki kapatıyorum düz yolda yokuşta filan rahat oluyor ve ilk bisiklet için 3000 yüksek bir limit bence arkadaşlarında dediği gibi daha düşük bir seviyeden başlarsanız karar değiştirme şansınız olur ve hidrolik freni de cok seviyorum ağırlığı önemsiz bence rahat oluyor kullanımı tabiki biz ne dersek diyelim aldığınızda mutlaka keşkeleriniz olacaktır

• Beğen
Geri