@Barism hayır bir yararı olmadı. sonrasında ozan tedavisi denendi o da işe yaramadı.
mayısta yazmışım yukarıda. o süreçten bu zamana daha da kötü durumda dizlerim.
36 yaşındayım. mr bt ve sintigrafi tetkiklerime bakan yılı görmese 60 yaşında hastaya ait olduğunu düşünür. birçok soruna sahibim.
tek bir dr görüşü ile sakın ameliyatı kabul etmeyin, size tek tavsiyem bu olabilir.
her iki dizde; kp, patella kayması, bursit, meniskus yırtığı, ön capraz bag iltihabı, arka capraz bag kalınlasma, dejenerasyon, femur dokusunda bozulma kısaca dayanılmaz acı çekiyorum. tedavilere yanıtta vermiyor bedenim. en son RA yani romatoid artrit olduğumu öğrendim.
artık biliyorum ki bu kronik, aktif ve pasif dönemlerim olacak. öldürmüyor ama süründürüyor.
tek duam kendi kendime kişisel bakım, ihtiyaçlarımı yapabileyim, yatalak olmayayım yeter.
haziranda atak oldu, 1 ay sadece düm düz yattım hep, yeni yeni klozete oturup kalkabiliyorum normal bir şekilde. duşumu kendim alabiliyorum.
yattıgım süreçte eklem açılarımı kaybettim 18 seans manuel terapi fizik tedavi ile simdi 90 derece diz acısıyla sandalye/koltuk oturabiliyorum. evden hastane vb.. olmadıkça çıkmıyorum. merdiven, rampa yasak.
ödemler ve alevlenme tamamen bitinçe tekrar kasları kuvvetlendireceğim, cünkü atak döneminde birsey yapamayınca zayıfladılar.