Scudo Sports

Kondisyonu ve ayak kaslarımızı korumak.

Erkan24

Üye
Tepki
41
İsim
Erkan Özdemir
Arkadaşlar eğitim hayatım nedeniyle önümüzdeki yıl bisiklete pek binme şansım olmayacak fakat şuandaki kondisyonumu ve kaslarımı kaybetmek istemiyorum bunları nasıl koruyabilirim veyahut en aza indirebilirim bu konu da bilgisi olan var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Onun hakkinda kendime cok fazla soz veremem fakat haftalik 20-30 km pedallasam durumu kurtarabilir miyim? Ne düsünüyorsunuz?

Sizce yeter mi? Haftalık 20, 30 km elbetteki yetmez.
İyi yanından bakın; eğer kondisyonunuz varsa 1 yıl bıraktıktan sonra tekrar başladığınızda kas hafızası gibi nedenlerden dolayı sıfırdan başlamış birine göre daha hızlı kondisyon yaparsınız.

koşabilirsin squat gibi bacak hareketleri falan iş görür ama ben kas çalıştıktan sonra protein almazsak kaslarımız erir diye biliyorum,e hiçbir bisikletçi de turdan sonra protein almıyo nasıl bacak kasları erimiyor anlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: Erkan24
@MehmetAliB.

Anladim. Yorumunuz icin tesekkur ederim. Peki daha sonra 1 ay gibi bir sure de toparlanabilinir mi bu konu da tecrubenize var mi acaba ?

@Owlknife

Kosmakta olabilir fakat ne kadar yeterli olur o soru isareti uyandiriyor :)

@Erkan24 bana sormadınız ama ben söyleyim 1 ayda rahat eski halinize kavuşursunuz ben fitnessa 3 ay ara verdim kilo kaybı ve kas kaybı yaşadım ama 1 ayda bayağı iyileşme oldu yani tekrar 0 dan başlamıyosunuz bırakınca

• Beğen
@Owlknife

Kosmakta olabilir fakat ne kadar yeterli olur o soru isareti uyandiriyor :)

Hayır 1 ayda tüm eski kazanımlarınızı birden yeniden toplayamazsınız. Daha önce 6 ay spor yapıp 6 ay bıraktığım bir dönem vardı. O yüzden ''eğer kondisyonunuz varsa 1 yıl bıraktıktan sonra tekrar başladığınızda kas hafızası gibi nedenlerden dolayı sıfırdan başlamış birine göre daha hızlı kondisyon yaparsınız'' yazdım.

@Owlknife Vücut geliştirme yerine bisiklet sporu beslenmesi üzerine okumalar yapmanızı öneririm.

@Owlknife
Çalışarak yapılmış (protein tozu vb. almadan) kaslar kolay kolay erimez, ha kondisyona birşey diyemem, ama squat ,koşu vb. yapabilirsin.

• Beğen
@MehmetAliB. Anladım hocam çok teşekkür ederim aydınlattığınız için :)

@kaskreis Bakalım insallah 20-30 km den fazla sürebilirim veyahut bunu performanslı bir şekilde idame ettirerek, kayıpları minumum bir şekilde bir sene geçiririm. :)

@kaskreis protein tozu kullananlar çalışmadan mı yapıyor cümlenizde bi hata var :)

• Beğen
@Erkan24 1 ay gibi bir sürede toparlanmanız pek mümkün olmayabilir. Eskiden 2-3 sene kadar yüzdükten sonra bazı sebeplerle bırakmak zorunda kalmıştım ve antrenörüm "Yarışlar yaklaşıyor, gel." diyene kadar da aklıma gelmemişti. 5-6 ay gibi bir süre bıraktım. Tekrar başlayıp yaklaşık 2 ay kadar antrenmandan sonra yarışlara katıldım ve fark ettiğim şey önceki süreme 30 saniyeden fazla süre eklenmişti 100 metre serbestte. Benim aklıma gelmemişti, ancak ara verdiğiniz 1 yıl içinde teorik olarak bilginizi geliştirirseniz kondisyon açığınızı az da olsa kapatabilirsiniz sanıyorum.

@Erkan24

Bisiklete uzun süre binmemekten çok daha iyidir. Çünkü birkaç ay binmeyince vücut gerçekten unutuyor bisiklete binmeyi. Tabiki bacak kasları büyük kaslar, kolay kolay erimeyen kaslar ama 3-4 ay ara verip, tekrar bisiklet üzerine çıktığınızda "ben bitmişim ya" diyorsunuz :)

Haftada 1 gün bile binseniz iyi bir kâr bence.

Koşu olayına gelince, koşuyu anca nabız dengenizi korumak için veya kilo vermek, fit kalmak gibi amaçlar için yapın. Bisiklette kullanılan kaslarla koşudan kullanılan kasların farklı olduğunu biliyorsunuzdur. Ve koşunun, bisiklete nabız dışında bir katkısı olmuyor. Nerden biliyorum? Çünkü hiçbir profesyonel bisikletçi koşu antrenmanı yapmaz. :)

Gercekten cok sagolun vallahi mutlu oldum :) İnsallah oyle olur mutlu aksamlar :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Erkan24 vucut geliştirme salonuna gidip belden aşağınızı çalıştırmayı hiç düşündünüz mü ?

@DKN Abi mantıken haklı olabilirsin fakat problem zaman gibi gözüküyor yani orda harcayacağım zamanla bisiklet sürer yine toparlarım diye düşünüyorum. Olmadı çok sorun değil yorumun çok sağol abi hayırlı günler :)

Kas hücreleri çok çekirdeklidir. Ne kadar çok çekirdek o kadar çok protein sentezi, ne kadar çok protein o kadar çok gelişim demek. Siz sporu bıraktıktan sonra kas hücreleriniz küçülebilir ama hücre içindeki çekirdek sayınız değişmez. Yani spora tekrar başladığınızda normal birine göre daha hızlı protein sentezi ve daha hızlı gelişim gösterirsiniz. Not olarak kalsın burda bu bilgi, size motivasyon olur. :)

Geri