Kondisyon

illyerem

Üye
Kayıt
2 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
istanbul
Selam arkadaslar ben yeni yazildim bu foruma bisikletle ilgim yok ama kondisyonla ilgili bir soru sormak istiyorum. ben 3 senedir asiri kilo aldim. 1.70 boyum 85 kiloyum. 21 yasindayim. erkegim. spora gitmeye birkac kere karar verdim ama evdeki hesap carsiya uymadi ve hicbir gun programi tam olarak yapamadim motivasyon eksikliginden. bugun de kick boxa yazildim ama bir sure sonra harekete alisik olmadigimdan basim donmeye basladi ve bayilacak gibi oldum gozum karardi ve 20.nci dakikada ciktim dersten. sizce bu sadece sismanlikla mi alakali yoksa kondisyon mu. son zamanlarda asiri hareketsiz televizyon arti bilgisayar bir hayat yasamaya basladim ama canima tak etti biseyler yapmaya karar verince de boyle oluyo yapamiyorum ne yapmam lazim.
 
Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Özetle şöyle diyeyim, ayrıntılara sonra girelim.
Kilonu en az 70 lere çekmelisin.
Günde yada gün aşırı 1-2 saat fizik aktivite yapmalısın.
Selam sevgiler.
Ayrıntılarda buluşmak üzere.
 

Nuri O.

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2008
Mesaj
461
Tepki
81
Şehir
Izmir - Gaziemir
Bisiklet
Trek
illyerem , öncelikle hoşgeldin forumumuza .


Kick-boxing sporuna başlamana çok sevindim , spor dalları içerisinde en sevdiğim spordur diyebilirim ! ...

Spora başladığın ilk idmanında , vücudunun bu tür bir reaksiyon vermesi gayet normaldir , genelde yeni başlayanlarda 15-30 dakika arası baş dönmesi veya mide bulantısı oluyor . Bunu sakın kilona veya fiziksel yetersizliğine bağlayıp psikolojini bozma.

Spora başlama düşünceni somut hale dönüştürmüşsün ve yapabileceğin en büyük atağı yapmışsın , bundan sonrası vücudunu eğitmen ile alakalı olacak ve devamı otomatikman gelecektir.

Gittiğin boxing salonunda, kondisyon aletleri varmıdır bilmiyorum , yoksa da sorun değil ( varsa ağırlık aletleri ile çalışma kombine edilebilir ) , fazla kilolardan kurtulmanın ve vücudunun zorlanmaya karşı mukavemetini arttırmanın tek yolu vardır ; o da kardio çalışmaları yapmaktır. En faydalı kardiyo çalışması koşu ve bisiklettir. Spor hocandan kardio çalışması detayını öğrenebileceğini düşünüyorum , bilinçsiz olarak yapmamakta fayda var , kilon , spor geçmişin , sağlık durumun , idmana vücudunun gösterdiği tepki vs durumlarına göre çalışmanın derecesi değişecektir .


Bende kick boxing yapıyorum , boyum 1.90 , kilom 104 :) fiziğimin aksine , çok seri ve esneğim ... uzun yıllardır yapıyorum , ama fiziğim genelde çocukluğumdan bu yana böyledir . Ben başarılı bir şekilde yapabiliyorsam , sen neden yapamayasın ?

Sabır ve özveri , tüm spor dallarında püf nokta budur.

İleride aklına takılan soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım ;) selamlarımla.
 

sporcu71

Daimi Üye
Kayıt
10 Kasım 2008
Mesaj
313
Tepki
411
Şehir
Bursa-Artvin
Kardeş kiloyu kendine dert etme. Eğer spor yapmanı engelleyecek sağlık problemin yoksa( yüksek tansiyon, kalp sorunu vs ) spora devam et. Geriye dönüp bakma. Bende de kilo problemi var. Ama bunu dert etmiyorum. Salon sporları yüksek motivasyonu olmayanlara sıkıcı geliyor. Ben de bisiklet sporunu denedim. İnanın çok faydasını gördüm. Salon sporu yaparken yarım saat uzun geliyor ama bisiklete saatlerce biniyorum yoruluyorum perişan oluyurum yine de sonu hep MUTLULUKLA BİTİYOR . Kısaca kiloyu dert etme bisiklete bin mutlu olacaksın. Ayrıca kilo vereceksin daha dinamik ve sıhhatli olacaksın.
 

Nuri O.

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2008
Mesaj
461
Tepki
81
Şehir
Izmir - Gaziemir
Bisiklet
Trek
sporcu 71 , yani bu mesajınızdan ; salon sporundan ziyade , bisiklet sporunu yap tavsiyesi sonucuna mı varacağız ?


arkadaşın yazdığı ilk cümleyi okuyunuz ;)


Çok ileri seviye haricinde , kimsenin bisiklet sporu ile kilo kaybı elde ettiğini görmedim , yüksek kadans neticesinde kondisyon kazanırsınız o ayrı ... kondisyonsa amaç ; koşu ve temel ağırlık aletleri kullanarak yapılan egzersizler daha çok fayda verir , biliyorum ki bisiklet sporcuları dahi koşu idmanları yapar ;)


Evet herkes salon sporlarından hoşlanmayabilir , ama kick boxing çok farklı bir spordur , bisikletin faydalarından daha fazla kişiye mental ve fiziksel olarak getiri sağlar ;) Bisiklet sporunu kick boxing döver veya bisiklet sporundan iyidir demiyorum bakınız ;)
 

suzunkopru

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
2.203
Tepki
1.474
Şehir
İstanbul-Fatih
Salon sporlarından ziyade yüzme, koşu antramanları, ip atlama size zindelik ve kondiyon kazandıracaktır. İp atlamadan kastım ise klasik boks sporunda yapılan şekliyle olanıdır, zayıflama da bire birdir, ayrıca kondisyon da kazandırır. Ama kick boks'ta yapılan antemanlarda fayda sağlar zayıflamanıza yardımcı olur. Eğer hem zayıflamak, hem kondisyon kazanmak, hemde savunma sporunu bir arada yapayım derseniz, kick boks iyidir. Bir kick boksörün klasik boks dersleri de alması çok faydalı olacaktır.
 

sporcu71

Daimi Üye
Kayıt
10 Kasım 2008
Mesaj
313
Tepki
411
Şehir
Bursa-Artvin
@guide

Hayır bu sonuca varmayız.Ben arkadaşa eğer yeterli motivasyonun yok ise ve salon da yaptığın spor sıkıcı geliyorsa bisiklete binmesini tavsiye ettim. Bende geçmişte teakvando, güreş ve vücut geliştirme sporları yaptım. Daha sonra sporu bıraktım. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile bisiklet sporuyla tanıştım ve çok sevdim.Çok faydasını gördüm. Ayrıca kilo verme konusunda da çok faydasını gördüm.Slm
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.443
Şehir
Alanya/İstanbul
Sorununuz, hemen acele edip yüksek aktiviteyle spora başlamaya çalışmanızdan kaynaklanıyor, bu şekilde sporu devam ettirmeniz imkansızdır, bebek emeklemeden yürümeye başlayamaz.

Önce kardiovaskular temelinizi hazırlayın, bütün sporların temeli budur, günde yarım saat yürüyüşle başlayın, bu rahat geldikçe bir saat ve üzerine çıkarın, daha sonra çok hafif tempo joging (çok yavaş koşu) yapın bu kademeden sonra yavaş yavaş ağırlık çalışmalarına başlayabilirsiniz...

Fazla kilolara çok takılmayın şu aşamada, kiloları 3 senede aldığınızı söylediniz dolayısıyla bir anda gitmesini bekleyemezsiniz, o yüzden beslenme ve spor alışkanlıklarınızı yavaş yavaş düzeltin.

Unutmayın sporda aceleci davranmak sadece ulaşmak istediğiniz yere daha geç varmanıza neden olur...
 

akcan44

Üye
Kayıt
9 Haziran 2016
Mesaj
16
Tepki
12
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Bedri
Bisiklet
Mosso
slm arkadaşlar herkese iyi bayramlar öncelikle...yaşım 45 yaklaşık 30 yıl aradan sonra bisiklet sevdama geri döndüm...futbol salon sporu vs yapmama rağmen bisiklette kondisyonum yetersiz şu an 2-3 günde bir sabahları sahile iniyorum 25 km pedal basarak bisiklet kullanıyorum zevkle...ama bugün veledrom diye bi bisiklet pisti keşfettim. çok hoşuma gitti.ama benden 10-15 yaş büyük insanlar bile bana tur bindirdiler :) sohbet ettiğimizde 60 yaşında bi abi 13 yaşından beri kullandığını anlattı o da tur bindirdi :) boyum 1.80 kilom 86 çok kilolu değilim ama biraz var...en önemli eksiğim kondisyon...zamanla kazancağıma inanıyorum...ilk zamanlar 8 km olan menzilim 30 km ye çıktı hamdolsun...siz tecrübeli arkadaşlarımdan gerek beslenme gerekse kondiyon konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum ..şimdiden teşekkür eder tekrar hayırlı bayramlar dilerim herkese.....( bu arada belirteyim benim bisikletim mtb tip diğer arkadaşların yarış tipiydi bisikletleri)
 

Dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: Burgony

Aruera

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2019
Mesaj
192
Tepki
165
Şehir
Diyarbakır
İsim
B. BUDAK
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Konuyu hortlatarak tüm BF okuyucularına selamlar. Bugün kendimce hızlı bir şekilde sürüp sonra aynı yolu herkesçe yavaşça döndüm. Rüzgar, eğim, trafikten kaynaklı dur-kalklar ve benim kondisyonsuzluğumla 8km den biraz fazla olan yol yaklaşık 30dk da bitti. Dönüş yolunda kesinlikle zorlandım, giderken kendimce sprint benzeri bir tempo tutturduğum için dönüşte de düşük bir tempoyla zorlana zorlana geldim. Eve gelip bi duş aldım ki bir de ne fark edeyim? Bacaklarımda laktik asit birikiminden kaynaklı yorgunluk var ancak kas ağrısı yok. Kendimce hızlı dediğim de yavaş değil, tur bisikletinde 3x8 de rüzgar karşıdan eserken hafif eğimin desteğiyle pedalım boşa dönecek kadar hızlı tempo da tuttum. Gelin görün ki bacaklarımda kas ağrısı yok ve sanırım bunun anlamı bu gezintinin kondisyon manasında bir etkiye sahip olmayacağı :(
Uzun turların sprintle değil orta-yüksek tempoyla biteceğini biliyorum ancak bu tempoyu tutturabilecek kondisyonda değilim. Boyum 1.84 , kilom 87 kg, yaşım da 16. Fazlaca uzattığıma göre artık sizi daha fazla sıkmadan sorumu sorayım: Uzun turları sağlayacak bacak kondisyonuna giden antrenman nasıl olmalıdır, nasıl olmamalıdır?
 
  • Beğen
Tepkiler: JusTiMe

UTK~16

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2018
Mesaj
18
Tepki
22
Yaş
20
Şehir
Burdur
İsim
Ufkun Taha KARA
Bisiklet
Kron
@illyerem yaklaşık 3 yıl muay-thai ve kick-box ile uğraştım. Eğer verebileceğim bir tavsiye varsa kick-box sporunu tek başına yürütmemeniz yanında mutlaka yüzme bisiklet gibi sporlara merak salmanız ayrıca sadece fiziksel değil hangi dal olursa olsun herhangi bir spor yapmanın mental faydalarını da tatmanız dileğiyle.
 

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
@Aruera interval antrenmanları yapılır. Bu da demektir ki nabız bandı almak...
 
  • Beğen
Tepkiler: Aruera

Aruera

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2019
Mesaj
192
Tepki
165
Şehir
Diyarbakır
İsim
B. BUDAK
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@JusTiMe fiyatlarına biraz bakındım ancak açıkçası böyle bir bütçe oluşturamam, oluşturabilsem de bisikletimin üzerine eklerdim herhalde :D
Önerdiğiniz herhangi bir düzenli eski usül idman var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: ByRe4L

ByRe4L

Aktif Üye
Kayıt
22 Nisan 2019
Mesaj
156
Tepki
81
Yaş
27
Şehir
ankara
İsim
Hamza
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Aruera
hocam nabız bandı yerine nabız ölçebilen akıllı bileklik de alabilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Aruera

Aruera

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2019
Mesaj
192
Tepki
165
Şehir
Diyarbakır
İsim
B. BUDAK
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@ByRe4L
Sizin kullandığınız veya bildiğiniz f/p modelleri var mı?
 

ByRe4L

Aktif Üye
Kayıt
22 Nisan 2019
Mesaj
156
Tepki
81
Yaş
27
Şehir
ankara
İsim
Hamza
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Aruera
Ben öğrenciyim daha nasip olmadı ? ama Xiaomi mi band 3 öneririm

Dışarıda da kullanabilirsin
 

Aruera

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2019
Mesaj
192
Tepki
165
Şehir
Diyarbakır
İsim
B. BUDAK
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@ByRe4L
Ben de öğrenciyim maalesef yakın zamanda nasip olacak gibi değil; yakın zamanda anca kask, matara ve kafesi vb. öncelikli şeyleri temin edeceğim :)
 

ByRe4L

Aktif Üye
Kayıt
22 Nisan 2019
Mesaj
156
Tepki
81
Yaş
27
Şehir
ankara
İsim
Hamza
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Aruera
Ben sadece kask ve gözlük temin edebildim?? suyu marketin yanına çekip gidip alıyorum ya da çantamda taşıyorum kafes de yok daha ? böyle de mutluyum ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Aruera