Scudo Sports

Kondisyon sağlamak için bu rota iyi midir?

Kaang96

Aktif Üye
Tepki
222
İsim
Kaan
Bisiklet
b'Twin
(link)
Bisiklet sürmeye yeni başladım, elimde salcano xrs070 model lanet bir bisiklet var bu rota kondisyon sağlamam için yeterli olurmu 1-2 günde bir bu rotada sürüyorum.Yaklaşık 2 haftadır rutini devam ettiriyorum.

Scudo
Çok düz bi rota ve mesafe de oldukça kısa o yüzden bence pek bi kondisyon sağlamaz kondisyon geliştirmek istiyosanız 2 günde bir büyükçekmece sahiline inip devebağırtan yokuşunu çıkın 1 ayda canavar gibi olursunuz ;)

@Kaang96 Kondisyon kastınız nedir tam olarak bilmiyorum ama kışın dahil olmak üzere haftanın 5 günü yaklaşık 20 km Büyükçekmece sahilde sürüyorum geçenlerde yaklaşık 50 km lik bir uzun mesafe yaptıp tabi kendime göre uzun mesafe herhangi bir problem yaşamadım kondisyon olarak bir 50 km daha olsa giderdim gibi hissediyordum kendimi :)

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@trainspotting35

İşim mimarobada, işe bisikletle gidip gelmek istiyorum.Gidişi daha önce yapmıştım(Yokuş aşağı kolaydı zaten) fakat dönüşte arabayla dönmüştüm.Büyükçekmece-Beykent devebağırtan yokuşunu çıkamıcağımı düşünüyorum bu yüzden biraz kondisyon sağlamak istiyorum :) Keşke bende sizin gibi gidebilsem, o kadar yol gitsem ölmüş olarak eve gelirim heralde :D

O zaman mesafeyi 10 km üstüne çıkarıp yüksek tempo yapın zamanla düz rotaya eğimler eklersiniz hafif yokuşlar çıkarsınız bu şekilde adım adım gelişim sağlarsınız :harika:

• Beğen
@Burak Kuruoğlu Bu akşam bi deneyeyim bakalım çıkabilcekmiyim devebağırtanı :) teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Ne zaman sürekli sürdüğünüz vites size boş geldiği zaman kondisyon yapmışsındır. Yokuşlar daha kolay gelmeye başlar.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kaang96 rica ederim ben de şuan denizlideyim haziranın sonuna doğru okul bitince istanbula(eve) gelicem fırsat bulursak beraber sürebiliriz :)

• Beğen
@Taxonera
Düz yolda hiçbir vites zorlamıyorda, az bir eğim olsun yorulmuyorum ama bacaklarım aşırı kasılıyor(en düşük viteste) bu yüzden çıkarken zorlanıyorum :) Tavsiyenizi dinleyeceğim teşekkür ederim :)

@Burak Kuruoğlu
dört gözle bekliyorum çok sevinirim :)

@Kaang96 Size tavsiyem yüksek kadans olacak ayakta çıktığım yokuşları hızımı düşürmeden oturarak çıkıyorum. Forumda kadans konusunu inceleyin çok faydası olacak. En düşük viteslerde çıkmaya çalıştığınız yokuşları yokuşa girdiğiniz vitesle çıkmaya başlayacaksınız ama Zamanla tabiki.

• Beğen
@trainspotting35
hemen araştırıyorum sağolun :)

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Kondisyon için yokuş çok gerekli kardeşim. Sürekli düz yolda sürersen sadece düz yol kondisyonu sağlarsın (ne kadar kondisyon denir buna orası da muamma) ki bu çok işine yaramaz. En ufak yokuşa geldiğinde yine zorlanırsın. Ama çalışmalarına yokuşları da dahil edersen hem düzde hem de yokuşta sana büyük faydası olur. Antrenmanlarına bu şekilde yön verirsen, bacaklarının kuvvetlendiğine ve kondisyonunun arttığına her geçen gün kendin şahit olursun. Yokuşlardan sakın kaçma, başta elbette çok zorlanacaksın ama o yokuşu sorunsuz çıkabilmen için birkaç defa zorluk çekmen gerekecek. Bundan endişelenme. Ve de yüksek kadans önerisini sakın unutma.

@Ahmet.KOÇ
Teşekkür ederim yorumunuz için.Yokuş çıkmaya bu akşamdan itibaren devebağırtanda başlıcam :) Bide konuyla alakasız olacak ama birşey daha sormak istiyorum, bisiklet terimlerini pek bilmiyorum sanırım adı aynakol dişlisi olarak geçiyor, benim arka dişlideki koruma saçma bir nedenden dolayı kırıldı bu korumalığın önemi nedir acaba?

@Kaang96

Valla tam olarak nereyi kastettin anlamadım. Aynakol dişlisi ayrı bir şey arka dişli ayrı bir şey. Ama arka dişlideki koruma diyerek ruble ile jant göbeği arasındaki yuvarlak plastik parçayı kastettiysen, onun hiçbir fonksiyonu yok zaten. Vites ayarların düzgünse bu parçanın olmasına gerek yok. Bisikleti aldıktan sonra yapılacak ilk şeylerden biri o parçayı sökmek eğer varsa :)

Şu konudaki parçayı mı kastediyorsun??

Ruble - Göbek arasındaki plastik koruyucu gerekli midir?

@Ahmet.KOÇ Evet bunu kastetmiştim :) işten döndüğümde onu tamamen kırayım tekrardan teşekkür ederim :)

@Kaang96 zincir araya düşerse tellere değmesin diye sanırım. benimki de aynı şekilde düşünce kesip attım. bu arada deve bağırtan ile başlamak oldukça iddialı olur. çıkamazsanız hayal kırıklığına yol açmasın. ben ilk başladığım zamanlarda 30 km yolun sonundaki %4 eğimli yokuşu bile molasız çıkamamıştım. daha düşük eğimli yokuşlarla başlamanızı öneririm.

• Beğen
@Ahmet Ayaz Çok zorlancağımı biliyorum hatta büyük ihtimal tamamını çıkamıcam :) Böyle bir durumda en yakın otobüs durağına gidip otobüsle tüyap'a çıkarım diye kafamda kurdum, ordanda düz yolda eve kadar dayanırım diye düşünüyorum :) Tek korkum o saatde otobüslerin az ve geçen otobüslerinde özel halk otobüsü olması.Durmazsalar o zaman benim için macera başlıcak sanırım :)
(link)

@Ahmet Ayaz
Dediğiniz gibi devebağırtanı çıkamadım, daha doğrusu çıkmaya bile çalışmadım (Devebağırtandan inip boş kalkan minibüse binerek çıktım) :) İzlediğim rota aşağıda 22km yapmışım yine :)
(link)

@Kaang96 Devebağırtan üzerinden değil yeni balık haline giden yoldan sola dönerek Gürpınar üzerinden çıkmaya çalışın daha tatlı rampalarla karşılaşmış olursunuz en azından yarı yola kadar bisikletle geriye kalanı yürüyerek yol alabilirsiniz hemde yokuş antremanı yapmış olursunuz.

• Beğen
Geri