Scudo Sports

Kondisyon mu? Komponent mi?

Durun iğrenç espri yapmaya geldim. Bence en önemlisi diksiyon. Diksiyon düzgün olmazsa karşımızdakine kondisyon mu yoksa komponent mi daha faydalı anlatamayız değil mi?:):) Yarın hava güzel piskilet süreceğim kızmayın lütfen.

Hep sevinçten bunlar.

Scudo
Bütün mesajları tek tek okudum. Genelde yol bisikleti üzerinden yorumlar yapılmış. Ben bisiklet sürerken en zorlandığım anlarda kullandığım bir mottom var eski bir haber. 70 lerinde olan bir amcanın askerdeki torununu görmek için egeden karadenize servis bisikleti dediğimiz tarz bir bisikletle gitmiş olmasını hep aklıma getiririm. Uzun kamplı turlarda böyle motive ediyorum kendimi. İlk uzun turumu 21 vites ümit marka çelik kadro düz maşa bir bisiklet ile mersin manavgat arası yapmıştım. Önemli olan imkanların doğrultusunda bisiklet sürebilmek keyif alabilmek. İlerleyen zamanda imkanlarım doğrultusunda bisikleti de değiştirdim bisikletin üzerindeki komponentleride değiştirdim. Kesinlikle konfor artışı oldu. Bunları yaparken amaç ve araçları birbirine karıştırmamak gerekiyor. Eklemeden geçemeyecem katıldığım hiç bir turda karbon bisiklet ile yokuşu çıktı diye tebrik edilen birini görmedim bu arada :)

@trainspotting35

pisiklet güzel şeydir.diksiyonda önemlidir.:)

Cumartesi turunda sora setli arkadaş hepimizi tokatladı (ön maşa bile karbon değildi üstelik :bsmagryr:) 105-set ultegra ve tiagraya verdi satırı. Bacak kondisyon önemli, adam her gün bisiklete biniyor bize tokadı vermesi kadar doğal birşey yok. Ayrıca bir arkadaşım 4700 tiagra ile Bursa da ki bir yarışta ikinci olmuştu.

Bu tarz şeylere pek takılmayın Pisiklete binin ve keyfini sürün :)

@mariokaldato
Mercedes-Benz çekici olmuş :))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ne istediğini bilen insan için böyle bir seçim yoktur, bu bir seçim değildir çünkü. kondisyon olarak hangi seviyeye kadar çıkabileceğini bilebilen insan komponentlerini de ona göre seçer. gidip haftada 300 KM yaparken Sora grupsetle gezmek mümkündür ama kendinize eziyettir.

günümüz pazarlama dünyasında segmentler diye yapay bir kast sistemi oluşturuldu resmen. ürünün segmenti yoktur, ürünün sizin ihtiyacınızı karşılaması ya da karşılamaması vardır. kondisyon ve komponent eşdeğer seviyede olmazsa çabanız bir yerlerden boşa gidiyor ya da gereğinden fazla enerji harcamak zorunda kalıyorsunuz demektir.

herkesin de kondisyonlar baya uçuyor gönderilere bakılırsa. kendinizi kondisyonlu sayabilmeniz için kafadan sallarsam 100+ KM, ortalama seviye irtifa kazanmalı bir rotayı 32+ KM ortalama hızla bitirebiliyorsanız kondisyonlusunuzdur. kısa mesafeleri 25 km/h ortalama ile bitirip kondisyonluyum diye gezmeyin ortamlarda, arkanızdan gülerler.

@mariokaldato

raşit bu havalarda aynen sen bisiklete biniyorsun ,geçen pazar 150 km devrildi bizde laf yok raşit biz aynen adamı çarparız yollarda çalışmayan adamları deviririz yollarda ,konuşanlara saygımız yok bu forumda ,ama senin gibi bu kış aylarında alışverişte olsa bisiklete binen adamlara aynen madalya takarız konuşmak yok klavye şövalyeliği yok hafta içi hafta sonu bisiklete binilecek ,

186194 dosyayı görüntüle

bu bisiklet 30.000 km 'yi çoktan geçti raşit 6 zincir değişti,16 haziran 2015 'de alındı ,,
bisikletin hakkı verilecek laf üretmek yasak raşit bizim dünyamızda ...
pilottur önemli olan pilot sağlam olacak kondüsyonlu olacak tenbellerin yaşama hakkı yoktur performans bisikletçiliğinde askeri disiplin demektir performans bisikletçiliği
,kolay yolda asla değildir..
kış aylarında hep aynı hikaye millet bisiklete binemiyor ağza vuruyor biz ise durmuyoruz raşit,,,

@Kudret Kurtcebe

dayı, sen ne diyorsun? teNbellerin yaşama hakkı yok falan, sana mı kaldı? sen bin bisikletine, gerisinde kimin neye hakkı olduğu seni ilgilendirmez.

Eğer bütçeniz var ise önce bisiklet, sonra onun gazıyla kondüsyon kasın derim. Ben şahsen öyle yaptım. 3 aydır düzenli antreman yapıyorum ve Antalya Fonda da göreceğiz sonucunu ❤??

Önce istek, beğeni ve kullanım amaçlarına-ihtiyaçlarına göre, mevcut şartlar altında en doğru bisiklet seçilecek. Mümkün olan en yüksek komponent tercih edilecek.
Sonra bisikletle spor yapılarak,ekstradan güç ve direnç egzersizleriyle desteklenilerek kondisyon ve kapasite arttırılacak.

Geri