Scudo Sports

Kondisyon bisikleti sizce iyi midir?

Merhaba, kondisyon bisikleti ile ilgili bilgiyi bu başlıktan başka bir yerde göremedim. Hali hazırda carraro 330 şehir bisikletim mevcut, bazı sebeplerden dolayı uzun süredir uzun tur vs. yapamıyorum. Havaların soğuması ile birlikte evde bir çözüm arayışına girdim. Bu aletlere karşı önyargım mevcut ancak yine de sormak istedim, konsiyon bisikletlerinde bisiklet hissi yaşayabileceğim, gacır gucur ses yapmayacak, direnç ile beni zorlayabilecek, aynı zamanda telefondan uygulma ile takip edebileceğim bir ürün arıyorum. Decathlon domyos 900 ve voit i cycle spinbike dikkatimi çekti. Ne dersiniz, bisiklet kullanma hissini bunlardan alabilir miyiz?

(link) bu ürününü kullanıyorum. Uygulama desteği vs yok. Anime izlerken sürüyorum. Direnç manuel ve yeterince ağır olabiliyor. Ekranı, saati, kadansı, km ve yakılan kaloriyi gösteriyor. ( doğruluğu tartışılır) Eğer uygulama desteği ile direnç ayarı olsun istiyorsanız zaten akıllı cihaz almak zorundasınız.

Evde bisiklet sürmek zor ve sıkıcıdır. Bunu sürmeden bilemezsiniz. Bu yüzden dışarıda aktif bisiklete binmiyorsanız fazla masraf yapmayın derim. Genelde heves ile yapılan masraf bir kenarda kalıyor. Sarı sitede 2. el akıllı trainer ilanlarına bakabilirsiniz :)

Scudo
Konuda yeni mesaj görünce birden 'eyvah' dedim ama içine girince bi oh çektim neyse ki :p

Kondisyon bisikletindense trainer tavsiye ederim ben de, kondisyon bisikleti bi akrabamda vardı bir iki öyle deneme maksatlı bindiydim, trainer deneyimlemedim ama kondisyon bisikletinden kötü bi deneyim olmayacağından %100 eminim :)

Merhaba, kondisyon bisikleti ile ilgili bilgiyi bu başlıktan başka bir yerde göremedim. Hali hazırda carraro 330 şehir bisikletim mevcut, bazı sebeplerden dolayı uzun süredir uzun tur vs. yapamıyorum. Havaların soğuması ile birlikte evde bir çözüm arayışına girdim. Bu aletlere karşı önyargım mevcut ancak yine de sormak istedim, konsiyon bisikletlerinde bisiklet hissi yaşayabileceğim, gacır gucur ses yapmayacak, direnç ile beni zorlayabilecek, aynı zamanda telefondan uygulma ile takip edebileceğim bir ürün arıyorum. Decathlon domyos 900 ve voit i cycle spinbike dikkatimi çekti. Ne dersiniz, bisiklet kullanma hissini bunlardan alabilir miyiz?

Voit var bizde tavsiye ederim ama tabi ki bisiklet hissi yok, servis ağı geniş.

• Beğen
Tepkiler: socialworker
Konuda yeni mesaj görünce birden 'eyvah' dedim ama içine girince bi oh çektim neyse ki :p
1760695346323.png

Kondisyon bisikletindense trainer tavsiye ederim ben de, kondisyon bisikleti bi akrabamda vardı bir iki öyle deneme maksatlı bindiydim, trainer deneyimlemedim ama kondisyon bisikletinden kötü bi deneyim olmayacağından %100 eminim :)
Fotoğraf falan atmayacağım :) ama ne kadar mat kullansam da odanın parkeleri kabardı. Mat kesmiyor benim kullanım yoğunluğumu, havuzlu paspasa geçeceğim sanırım. :D

@socialworker

Kondisyon bisikletini boşverin , alın bir trainer kullanmayınca koyarsınız bir köşeye durur, yer kaplamaz. Satması da daha kolay olur sevmezseniz. Kondisyon bisikleti, koşu bandını üzerine para verseniz gelip almıyorlar.

Yıl içerisinde değişmekle birlikte , haftalık 4-10 saat arasını trainer üstünde geçiriyorum. İçeride sürmek ; dışarıda sürmeye benzemiyor, oldukça keyifsizdir. Hava sirkülasyonu az, daha fazla efor gerektiriyor öyle yokuş aşağı saldım gidiyorum diyemiyorsunuz ( ya da ben diyemiyor olabilirim), aralıksız çeviriyorsunuz. İyi yanı, antrenman planına 100% uyabilirsiniz, trafik , yağmur, çamur derdi yok, gelişimi gözlemlemek daha kolay, duş max 10 adım uzakta. :)

Bir zamanlar bir yazışmada Gökhan Uzuntaş'a sormuşlardı. Kapalı mekanda antrenman için trainer mi roller mi? Bence cevap ikisi de değil demişti: Spinbike :ssrtcbya:
Trainer'a bağlayıp karbon bisikletimi yormam, spinbike sürüş deneyimi gayet tatmin edici demişti.

O zamanlar spinbike nedir bilmiyordum, tüm çevirmeli ev aletlerine kondüsyon bisikleti denir sanıyordum. Araştırdıktan sonra işimi göreceğine ikna olup ortalama bir ürün almıştım. Döner aksama hız sensörü bağladım, powermetre şartı koşmayan uygulamalara bağlayıp sürüş simülasyonu yapabiliyorum. Veya sürerken açıp film/dizi izliyorum. Ancak kapalı mekanda çevirmek gerçekten sıkıcı, bir saatten fazlası dayanılmaz hale geliyor. Sıkıntıyı engellemek için bisiklet uygulaması kullanmak veya film izlemek şart. Hatta ikisi bir arada da olabilir :)

Ben pandemi dönemi almıştım. O zamanlar powermetreli spinbike hiç yoktu. Bu decathlon ve voit modelleri oldukça güzelmiş (ve pahalı :) ). Smart trainer'dan aşağı kalmaz gibi görünüyor. Hem bisikletiniz eskimemiş oluyor. Ancak gıcırtı konusu var. Aleti zorladıkça, watlar yükseldikçe spinbike gıcırdamaya başlıyor. Gidon ve sele boruları az da olsa gıcırtı yapıyor belli bir süreden sonra. Muhtemelen işe yarayacaktır ama WD40 sıkamadım daha, her seferinde unutuyorum. :)

• Beğen
Hepsini deneyimledim interaktif smart trainerlar harici faso fiso. Ondada eger uzun surusler vs dusunuyorsaniz guclu bir fan veya pervane 2side kesinlikle ttbar kullanin. Tt bar o keyifsiz suruslerde ciddi yardimci oluyor.

• Beğen
Bir zamanlar bir yazışmada Gökhan Uzuntaş'a sormuşlardı. Kapalı mekanda antrenman için trainer mi roller mi? Bence cevap ikisi de değil demişti: Spinbike :ssrtcbya:
Trainer'a bağlayıp karbon bisikletimi yormam, spinbike sürüş deneyimi gayet tatmin edici demişti.

O zamanlar spinbike nedir bilmiyordum, tüm çevirmeli ev aletlerine kondüsyon bisikleti denir sanıyordum. Araştırdıktan sonra işimi göreceğine ikna olup ortalama bir ürün almıştım. Döner aksama hız sensörü bağladım, powermetre şartı koşmayan uygulamalara bağlayıp sürüş simülasyonu yapabiliyorum. Veya sürerken açıp film/dizi izliyorum. Ancak kapalı mekanda çevirmek gerçekten sıkıcı, bir saatten fazlası dayanılmaz hale geliyor. Sıkıntıyı engellemek için bisiklet uygulaması kullanmak veya film izlemek şart. Hatta ikisi bir arada da olabilir :)

Ben pandemi dönemi almıştım. O zamanlar powermetreli spinbike hiç yoktu. Bu decathlon ve voit modelleri oldukça güzelmiş (ve pahalı :) ). Smart trainer'dan aşağı kalmaz gibi görünüyor. Hem bisikletiniz eskimemiş oluyor. Ancak gıcırtı konusu var. Aleti zorladıkça, watlar yükseldikçe spinbike gıcırdamaya başlıyor. Gidon ve sele boruları az da olsa gıcırtı yapıyor belli bir süreden sonra. Muhtemelen işe yarayacaktır ama WD40 sıkamadım daha, her seferinde unutuyorum. :)
Spinbike ile nasıl simülasyon yaptın ki? Spinbike eğimlere tepki veriyor mu ? Yoksa, simülasyon dediğin şu Dummy trainerlar gibi sadece bağlanıp pedal çevirmek mi aletin kendi direncinde ?

Spinbike ile nasıl simülasyon yaptın ki? Spinbike eğimlere tepki veriyor mu ? Yoksa, simülasyon dediğin şu Dummy trainerlar gibi sadece bağlanıp pedal çevirmek mi aletin kendi direncinde ?
Smart değil bendeki alet, eski usul manuel direnç. Rotadaki eğime göre kendin ayarlıyorsun direnci. Dediğin gibi, hız sensörü takılı dummy trainer.
Unutursan veya üşenirsen tırmanışı dirençsiz yapıyorsun :ssrtcbya: Zaten rakiplerle yarışma odaklı zwift ve mywoosh o yüzden powermetreyi şart koşuyor bence.
@socialworker arkadaşın bahsettiği iki ürün de smart/interaktifmiş. Onlar eğime tepkiyi veriyor olsa gerek.

Piyasadaki belkide en ucuz smart trainer olan Van Rysel D100 kullanıyorum. Eksikleri yok değil ama en iyi kondisyon bisikletinden daha iyidir bana göre.

Öncelikle kullanılmadığı zaman yer kaplamıyor. Ses sorunu yok, dahili powermetreye sahip ve Zwift, Mywoosh vb uygulamalar ile tam uyumlu. Bu ay 260km yapmışım Mywoosh üzerinde.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Mywoosh ile başladım ben de

IMG_5128.jpeg

IMG_5131.jpeg

Bu arada Mywoosh virtual shift ve yön seçimi için gidona bağlı kumanda cihazı olarak kullanmak üzere şu bluetooth düğmeyi sipariş ettim.

Screenshot_20251017_202925_AliExpress.jpg

Autohotkey isimli bir yazılımla düğmelere farklı komutlar atanabiliyormuş windows üzerinde. Gelince deneyip paylaşırım. Onların Zwift Play'i varsa bizim de medya düğmemiz var. :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve lrfan
Geri