Komponent mi kadro mu ?

Mustafa Güldal

Aktif Üye
Kayıt
15 Eylül 2013
Mesaj
147
Tepki
45
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar scott scale 670 veya salcano igman slx alacağım. Scott kadro olarak dahi iyi ancak komponent olarak salcano önde. Sizce hangisini alıp ilerde yükseltmek daha mantıklı ? Mesela scott scale 670 in kadrosunun almanya fiyatı kaçtır ? Eklemeleri yaparsam avrupaya gittiğimde alacağım.
 
Scudo

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
almanya dan alın bence. mesela şu bisiklet çok iyi (link)
https://i.hizliresim.com/x3oMmr.jpg 562euro
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal

Yücel Demirkılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Temmuz 2013
Mesaj
644
Tepki
278
Şehir
Giresun
İsim
Yücel Demirkılıç
Bisiklet
Specialized
@Hakan Yıldırım
Kesinlikle katılıyorum yurt dısından almanız daha mantıklı
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal

Mustafa Güldal

Aktif Üye
Kayıt
15 Eylül 2013
Mesaj
147
Tepki
45
Şehir
İstanbul
Teşekkür ederim yorumlar için ancak şuan için gitme ihtimalim yok. Yani şimdi alıp yazın gidince takviye yapacağım.
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Bu hep tartışılır, önem konusunda kadro öncelik arz eder. Çünkü bisikletin en önemli parçası kadrodur. Burada bir soru daha giriyor işe; sizin beklentiniz ne? Mesela yarış için mi kullanacaksınız, saerbest gezi mi yapacaksınız, çok zorlu arazi şartlarında mı kullanacaksınız, hobi mi yoksa profesyonel spor amaçlı mı kullanacaksınız? Maksat öylesine gezmek ama bu gezide iyi performanslı bir bisikletse kadroya fazla takılmaya gerek yok; öncelik donanımdır. Ama yok performans gerçekten çok önemli, kaliteli olsun, sağlam olsun diyorsanız kendini ispatlamış kadroları düşünebilirsiniz. Donanım değiştirmek çok zor değil ama kadro değiştirmek gerçekten sıkıntılı olabiliyor. Bir de şu marka çok iyidir, bu kötüdür demek te herzaman doğru değil. Belli kalite standartlarında üretim yapan/yaptıran firmaların kadroları, rahatlığı, açıları vs. yönleriyle kişiden kişiye değişebilir.

Kısaca bu cevabı beklentilerinize göre kendiniz verebilirsiniz. Son olarak en iyi bisiklet, kişinin kendi kullandığı bisiklettir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal

Tolga Günsezer

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2011
Mesaj
1.206
Tepki
1.060
Yaş
50
Şehir
Manisa / Sarıgöl
Bisiklet
Whistle
Öyle bir soru ki bu forumda kavga çıkarır. Konudaki örnek bisikletlerden bağımsız olarak şunu söyleyeceğim;

Kadro önemli diyenler için,
Kadronuz hangi seviyede olursa olsun zaten sıkılacak yada yükseltmek isteyeceksiniz. Bunu forumdaki ve alışveriş sitelerindeki ikinci el satılık kadro ilanlarından anlayabiliyoruz.

Komponent/donanım önemli diyenler için,
Daha almadan şunu değiştirsem mi mesajları, alır almaz arka vitesi ve gidon/sele borusunu değiştirmeler forumda sıklıkla görülüyor.

Peki o böyle şu şöyle sen ne diyorsun dersen;

Markaya çok para dökmeden, kullanım amacına göre giriş seviyesinin bir tık üstünde donanım ve ucuz nitelendirilen markaların orta/üst seviye kadroları seçilebilir.
Örneklendirirsek:
Şehir içi kullanım için acera/X4 donanım, orta seviye arazi kullanımı için deore ve XT/X7, yol bisikleti için tiagra/apex düşünülebilir aşağısı kısa sürede para harcatır.
Kadro için Sedonanın 740 ve üzeri, Kron 1000 ve üzeri, Salcano 2000-2500 fiyatının üzerindeki bisikletlerinin kadroları gibi düşünülebilir.

Yani kaliteli kadro için Trek alıp Altus donanımla binilmez, keza Deore var diye giriş seviyesi kimin ürettiği belli olmayan kadroya binilmez.
Yerli üreticilerin giriş seviyesi kadrolarının üreticileri belli değildir. Mesela ömürboyu garanti verdiğini söyleyen Kron XC 250 ve altı kadrolarına ömürboyu garanti vermiyor. Ama üst sınıf modellerini örneğin Salcano Axman adlı üreticiye yaptırıyor ve bu kadroların kalitesi genel kabul görmüştür. Ayrıca bu tarz kadroların açıları da kullanım amacına uygun ve kabul görmüş açılardır.

Tüm bunlardan sonra dengeyi kendiniz bulup estetik olarak da içinize sinen bisikleti alacaksınız.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bence kadro gelecekte bir takım geliştirmelerle komponentleri güncelleyebilirsiniz hemde bir anda maddi yük altına girmedenz. Ama kadro yenileme daha zor bir olay sadece kadro bulacaksınız istediğiniz kadro tek satılmayabilir. Fakat iyi bir kadro üzerine istediğiniz elemanları yavaşça değiştirebilirsiniz hemde maddi yük altına girmezsiniz bir anda...