Scudo Sports

Koku yapmayan matara çözümü ?

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.971
İsim
Hakan Engin
Daha önce Zefal marka matara kullandım, su kaçırmaya başladığı için şimdi de Elite marka bir matara kullanıyorum. İkisi de Polietilenden yapılma esnek mataralar. Bu tip mataraların hemen hemen hepsi polietilenden üretiliyor diye tahmin ediyorum.
Benim derdim mataranın koku yapması. Zefal görece daha az koku yapıyordu, yeni aldığım Elite daha fazla koku yapıyor. Bu tip mataraların koku yapmasını engelleyecek veya azaltacak bir yöntem var mıdır? Bu işe çözüm yoksa, koku yapmayan hangi tip mataralardan önerirsiniz?
Aslında en güzeli 1,5 litrelik pet su şişesi kullanmak gibi gözüküyor ama benim dağ bisikletinde 1,5 litrelik şişe yerine sığmıyor.

Scudo
Bir gece sabaha kadar sulugun içine biraz sirke koyun üstünü su ile doldurup çalkalayın bir gece beklesin ...Sonra tekrar bol su ile çalkalayın koku falan kalmaz.

Her sürüşten sonra temizleyin suluğu. İçinde su ya da başka bir sıvı kalmasın.
Kapağı açık düzgün bir şekilde saklayın.

Her sürüşten önce de biraz çalkalayıp öyle koyun su.
Hiç sorun kalmaz.

@ertunga

Teşekkürler, deneyecem bunu.

@ratmÇok sirke koymayın yarım fincan falan ...Ulan gündüz kuşağı kadın proğramları gibi oldu ya neyse.:)

Kronik sinüzitim var. Burnum koku almıyor Allah bilir benim matarada kokuyordur ancak koku almadığımdan dolayı ne varsa içiyorum. Henüz ölmedim. Su içerken burnunuzu kapatırsanız , koku gelmediğinden gönül rahatlıgıyla suyunuzu içebilirsiniz.

Elbette latife yapıyorum . Umarım kızmamışsınızdır. İçindeki sıvıyı görebileceğiniz şeffaflıkta polietilenden yapılan matara türleri kolay kolay koku yapmıyor.

kullandığım suluğun kapağı kırıldığı için suluk arayışına girdim. decathlonun suluklarını inceledim. onlarda da sürüş esnasında açılmama, içmede zorluk ve yine koku problemi olduğu söyleniyor.

memnun kaldığınız, tavsiye edeceğiniz suluk varmıdır? teşekkürler

kullandığım suluğun kapağı kırıldığı için suluk arayışına girdim. decathlonun suluklarını inceledim. onlarda da sürüş esnasında açılmama, içmede zorluk ve yine koku problemi olduğu söyleniyor.

Dechatlon mavi bisiklet matarası kullanıyorum memnunum koku yapmıyor altında İtalya'da üretildiğini okumuştum.

Elimde 4 tane matara var. Bir tanesi Decathlon'un en ucuz beyaz matarası ve diğerleri de Astana Team, Torku, Salcano BB Team orijinal mataraları(yarış esnasında sporcudan aldım). Bir tane de Decathlon matarasından eskittim. Bunların arasından en çok kullandığım Decathlon matarası. Mataraları ağzı açık şekilde bekletmeme rağmen diğer 3'ünde plastik kokusu oluyor ama Decathlon matarasında daha böyle bir kokuya rastlamadım. Bence çok para vermeden alınabilecek en iyi mataralardan. Yeni matara alacak olsam yine Decathlon'a bakardım.

aşağıdaki ürünü kullanıyorum hiç koku yapmıyor.

(link)

aşağıdaki ürünü kullanıyorum hiç koku yapmıyor.

(link)
Koku yapmasa da renkler itibari ile apaçi ve kekolarin negatif etkili dikkatini cekebilir habsbab 😵🤣🤣🤣

Bu matara mevzuu hakikaten zor iş sıcak havalarda. Hem suyu uzun süre soğuk tutacak hem de kolay açılan kapaklı bir model arıyorum. Kapak önemli bence , yoldaki tüm toz-kir ağızlığa yapışıyor. Sonra da onu içiyoruz , bana çok sağlıklı gelmiyor bu noktada. Antalya çok sıcak, mevcut igloo termal suluk bile buz gibi suyu 1 saatte ılık hale getiriyor .

8AF8E5B7-E5AF-45BD-8067-FF86D427263F.jpeg

Bu polar tavsiyesi iyi oldu teşekkürler, yorumlardan da memnun olan sayısı epey fazla. Kapak da olsaymış harika olacakmış . Decathlonda ayrı kapak satılıyor , bunlara uyarsa süper olurdu.

Decathlondan termoslu matara aldım, onu kullanıyorum. Koku yapıyor az bir şey ama az bir şey suyla çalkalayınca kokudan eser kalmıyor. Sanırsam termoslu olduğu için çok koku yapmıyor, genelde de güneş gelecek bir yere koymadığım için sıkıntı olmuyor. Tek sorunu 450ml olması yolda iken başka bir su almak zorunda kalıyorum ama termosu çalışıyor 2-3 saat soğuk kalıyor 4. Saate kadar da serin kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Decathlondan termoslu matara aldım, onu kullanıyorum. Koku yapıyor az bir şey ama az bir şey suyla çalkalayınca kokudan eser kalmıyor. Sanırsam termoslu olduğu için çok koku yapmıyor, genelde de güneş gelecek bir yere koymadığım için sıkıntı olmuyor. Tek sorunu 450ml olması yolda iken başka bir su almak zorunda kalıyorum ama termosu çalışıyor 2-3 saat soğuk kalıyor 4. Saate kadar da serin kalıyor.
Bahsetiğiniz Aptonia modeli sanırım :

aptonia.png

Bu benim diğer mataram Igloo ile birlikte ikisini taşıyorum. Buna suyu koyarken , igloo 'ya SIS izotonik tabletle suyu koyuyorum. Aptonia 'nın sorunu sıkarak içemiyorsunuz , içmesi biraz zor , çekmeniz gerekiyor . Onun dışında igloo 'dan bir tık daha soğuk tutabiliyor . Alaaddin marka suluk buldum amazon'da ; biraz pahalı ama termal özelliği çok çok iyiymiş .

(link)

Bunlardan alabilirim. Sadece gövde çelik malzeme olduğundan biraz ağır olacaktır . Eğer matara kafesinde ses yaparsa da , yumuşak plastik malzeme ile bir kat yapıştırıp sorun çözülebilir:

a_ped.jpg

@TatanQa_tr
Evet içmesi biraz zor, çekmeniz lazım ama bir iyi tarafı eksta bir kapağı daha olduğu için toz vs yapışmıyor kapağa. Bu yaz aylarında başka mataralar hemen ısınıyor hatta kaynıyor o yüzden mecburi.
Sıkılarak içilmiyor diye eksi söylemişsiniz ama dışı metal olan da sıkılarak içilmez hem de daha ağır olur ama termali çok iyi ise düşünülebilir

Geri