Scudo Sports

Kocaeli

Scudo
öncelikle herkese selamlar. fatihcim ne zamandır gözümde tütüyosun:D çıkalım artık.buluşma yerinide kararlaştıralım bu akşam.tabii öncelikle güzergah belirlemek gerek.ona göre kim yakınsa orada buluşulur.buluşma saati yine 10.00-10.30 olsun bence ki gün hemen bitmesin.

pazar günü sağlam yağış olacakmış, cumartesi saat 08:00 - 18:00 arası parçalı bulutlu. Turu cumartesi yapmak gerekecek . Benim yağmur şartlarına uygun teçhizatım yok malesef, inşallah 2010 ilk 6 aylık alım planlarıma ekledim :)

Ben açıkçası Tahtalı göletini önerecektim Derince sırtlarında.25km gidiş, 25 km dönüş şeklinde ama santral yokuşunu çıkarak başlamak gerekiyor, bisiklet elde çıkarak başlayabiliriz gerisi pek zor değil. Geçtiğimiz ay cnnTurk'deki Güven İslamoğlu'nun programında görmüştüm burayı. Göl sazan kaynıyormuş. 3-4 kg. lık sazan tutabiliyorsun. Buranın müdavimi çok. Geçen ay türkiye çapında yarış yapılmış burada en büyük sazanı kim tutacak diye.

Eğer bu turu sonraya saklayalım dersek Sapanca bana daha cazip geliyor. Gece yağışlı olacağı için 10:00gibi çıkmakta fayda var zemin biraz durulsun.

Ben daha sadece Nuri hoca ile tur yapma fırsatı buldum. Daha geniş katılımlı turlarda yiyecek konusunu nasıl hallediyorsunuz bilmiyorum. Bende ufak kamp tüpü var. Birimiz ufak tava filan getirirse yolda malzemeleri alıp bir menemen yapabiliriz mesela. Oturur afiyetle yeriz sonrasında. Malesef boğazına biraz düşkün biriyimdir, bu yiyecek kısmı da turların tuzu biberidir benim için :)

@thufir

merhaba hakan, bana her 2 si de uyar. tahtalıya gitsek tahminen kaç saat sürer yol? olta alsak atacak zamanımız olur mu? santral yokuşu dik çok dik ama elde melde çıkarız ne yapalım :D ama sapanca da bana uyar. yol bildik. çok dik rampa yok. kullar sapağındaki börekçinin oradada buluşabiliriz sapanca için. tahtalı içinse naila kafenin orası müsait olur buluşmak için. fatih sanırım o buluşma noktaları sana da uyacaktır . soner bey, siz ne tarafta oturuyorsunuz?

@Nuri Kongur

vay goruyorumki herkes haftalardir evlerde oturmaktan fazlasiyla bunalmis, bunu gormek guzel demekki katilim biraz daha genis olacak.:in:

c.tesi bence de uygun. biz zaten hakanla d.derede bulusup oyle geliriz saniyorum. istikamet konusunda sapanca formsuz bedenlerimiz icin daha uygun olur bence. tahtali goleti fikri de harika, onu daha genis bi zamanda daha teskilatli (piknikli-yemeli-icmeli) bi sekilde yapsak cok daha zevkli olur diye dusunuyorum (sahsi fikirlerim). :rolleyes: 10-10.30 bulusma icin saat olarak uygun.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@soner kulak

valla aynen, bende ozledim senle turlamayi.

bulusma noktasi olarak sapancayi dusunursek kullardaki borekciyi bilmiyorum ama buluruz. ve orasi saniyorum sanada uyar. yada telefonla falan mutlaka haberlesilir.

simdiden sabirsizlanmaya basladim ha, :D

@fatih71

sapanca yolu o zaman. börekçinin yeri şöyle: gölcükten izmit istikametine yeni yoldan giderken sahil yoluna dönen yoncayı geçtikten 1-1.5 km sonra yuvacığa giren bir sapak var. oraya kullar sapağı deniyor. yuvacık-kullar sapağı. hemen dönünce sol tarafta ana yol cepheli börekçi var şu meşhur sarıyer börekçilerinden birisi. orada rahatlıkla beklenebilir. tava işine gelirsek ben alabilirim aslında. herkes kendi çatalınımı getirsin yoksa onlarıda getireyim mi? saat 10 vakit olarak uyar mı?

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
son karar sapanca diyelim, ona göre şekil alalım. Aşağıdaki plan herkese uyar mı?

10:00 Fatih ile ben Değirmendere Mîgros'ta bulluşuruz( farklı yer de olabilir)
10:30 yuvacık-kullar sapağında Nuri Hoca ile buluşma
11:00 izmit carrefour'da Soner ile buluşma(Soner nerede oturduğunu bilmiyorum ama izmit diye aklımda kalmış)
12:30 (sapanca DSİ piknik alanına varış)
13:30 geri dönüş

tüp- plastik çatal ve tabakları ben getiririm. Sapanca merkezden yiyecek-içecek alırız. Herkes kendi bardağını getirir herhalde.

@thufir

plan bana uyar da, niye karfura gidiyoruz onu anlayamadım. kullardan arslan beye arslan beyden de derbente ara geçişler var. kullar arslanbeyi çok iyi biliyorum. arslan bey derbent arasınıda gps veya google erath den bakabiliriz. hem ana yolun riskinden kaçmış oluruz hem de araba egzos dumanından. ama illa risk almayalım derseniz bana uyar. eğer kullar arslanbey derbent güzergahını takip edeceksek kullar sapağı, izmit , adapazarı yolu, sapanca yolu güzergahı derseniz benim sen ve fatihle naila kafede buluşmamız daha verimli olur. tavayı ben alıyorum o zaman.

her iki planı da gerçekleştirebiliriz aslında. Hem aynı yoldan gidip aynı yoldan dönmeyi hiç sevmez bu bisikletçi milleti :)

Giderken Nuri Hoca'nın rotadan gideriz (aşağıda foto ve mapmyride linki var). Elim döndüğünce çizdim gidiş rotasını ufaktan.Bu yolda araç ile pek karşılaşmayacağız. Hiç kullanmadım bu yolu ama merak da ettim nasıl bir güzergah diye.

Dönüşte D-100 yolu paralelinde döneriz, Soner ile carrefourda ayrılır, Yuvacık-D.dere yönüne devam ederiz. D-100 paralelinde egsoz gazı yutmadan gidilecek rota var ama çizmek zor geldi şimdi.

d.dere- sapanca 37 km gidiş - 43 km. dönüş.

http://i50.tinypic.com/4rw74k.jpg

bu durumda plan

10:00 Fatih ile ben Değirmendere Mîgros'ta bulluşuruz( farklı yer de olabilir)
10:30 yuvacık-kullar sapağında Nuri Hoca ve Soner ile buluşma
12:00 sapanca DSİ piknik alanına varış
13:00 geri dönüş

uygun mudur herkese?

@thufir

bana uyar. d100 paralelinde köseköy sapağının oradan karfura kadar gelen pararlel bir yol var. oradan bahsediyorsun sanırım. bak o yol benim aklıma gelmemişti doğrusu. aslında o her 2 yanıda uzun ağaçlarla kaplı yol tam sonbaharlık bir parkur.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
selamlar, geç kaldım galiba...

planların her türlüsüne uyarım. hızlıca okuduğum kadarıyla ana yol harici güzergahlar çizilmiş ve çokda iyi olmuş valla düşünüyodum, o yol gürültü egsoz gazı çekilmez diye. valla içimden geçenleri okuyup yazmışsınız. arka taraflardan olan her türlü yol uygundur.

hakan dostum; 10.00 migros tamamdır. o andan itibaren sana tabiyim:cool: buluşma noktası meselesi sende.

Kullar - Arslanbey kısmı hariç geri kalan yolu biliyorum. O kısımda da Nuri Hoca kılavuzluk eder. Hava tahminlerinde revizyon var sabah 6 gibi kesilecek diye gösterilen yağmur 12:00de kesiliyor şeklinde revize edilmiş. Neyse artık pilavdan dönenin kaşığı kırılsın noktasındayız. Yedek kıyafet alın :) 10:00da görüşürüz.

TURSİYER ARKADAŞLARIM(tur yapana tursiyer denirmiş bir arkadaşım icat etti bu kelimeyi) ŞİMDİDEN KAZANIZ MÜBAREK OLSUN ama maalesef vardiyalı olmak zor be arkadaşlar aranıza yine katılamadım inşallah bir dahaki sefere iyi eğlenceler iyi turlar benim içinde basın pedala
ayrıca yarın bagaj ve çamurluk taktıracağım şahin bisikletten orhan kardeşime soner arkadaşımla da şahin bisiklette bir arkadaşa bisiklet toplarken rastlaştık tanıştık onada yeni deore ayna kolu ve haznesi hayırlı olsun güle güle kullansın :)))

@cedrick41

merabalar şenol abi, gezdik dolaştık geldik, lakin benden kaynaklanan nedenlerden dolayı mesafe olarak pek tatmin edici olmadı açıkcası. dedimya biraz antrenmansız ve hazırlıksız yakalandık. sapancaya kadar olmasada aslanbey'de kampüs içinde köftemizi muhabbetimizi yapıp döndük. gayet güzel ve eğlenceli geçti benim açımdan. o kadarcık yol bile yormuş, gerçi yıkılmadık ayaktayız çok şükür:in:

katılan arkadaşlara tekrar teşekkürler. soner bu seferlik idare et be abi, sonraki turlara inşallah senide yoracak mesafeler yaparız...:Skull-175

Geri