Scudo Sports

Kocaeli

@Taner James Böyle bir rota var ben biraz daha gerisindeyim

Dosyalar

• 98176D3B-E33B-4240-BA45-5A2E24910F47.png
    98176D3B-E33B-4240-BA45-5A2E24910F47.png
    50 KB · Okunma: 19
Scudo
o yokuşlarda hangi bisiklet olursa olsun her türlü ter içinde kalırsın

@bahoo_53
evet yokuşlu, strava'daki bu segmentde ilk 25 kişiden 1. kişi 26 km/h 25. kişi 15 km/h ortalama hızı ile gitmiş.

Muhtemelen sizinde kondisyonunuz düşük olduğundan ve yokuş olduğundan sizin ortalamanız 7-10 km/h olabilir.

Özetlersek sizi zorlar :) ama zamanla alışırsınız.

@bahoo_53

Kaldırılmadıysa A kapısından girildiğinde solda kalan bir bisiklet parkı vardı. Oraya park edebilirsiniz.

8zzkdQ.png

Dosyalar

• upload_2018-7-28_14-44-18.png
    upload_2018-7-28_14-44-18.png
    196,1 KB · Okunma: 7
Cevaplarınız için teşekkürler
İyi sürüşler

@TurkBey
Ara vermenizin sebebi lastik patlaması olmasa gerek. Halledilebilir hatta her bisikletçinin kendi halledeceği bir mevzu.

@Muhammet ErtopBisikletciye gerek yok , geçenlerde Başiskele sahilinde lastigim patladı . 7-8 km bisikletin arkasını havaya kaldirarak elimde getirdim . Yol üzerinde sanayide yaptirabilirdim ama tecrübe edinmek için o kadar yolu getirip kendim evde yaptım :)

Şişman bisikletten kronyo set almıştım , çok işime yaradı şimdilik bir problem yok .

Bence böyle ufak tefek şeyleri kendimizden yapabilmeliyiz yoksa bisikletçi bulamayacagimiz bir yerde lastik patlağı yüzünden yolda kalabiliriz :)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ertop
Burası (ilk fotoğraf) izmit Akçakoca Tarih Koridoru ...

Tarih Koridoru Bagcesmedeki Orhan Camiinden başlıyor . Biraz Aşağısında 17.Yy'dan kalan Akçakoca Dere Camii ve İzmit Sancak beyi Gazi Süleymanpaşa'nın yaptırdığı hamam bulunuyor . Burada Kayı Obasının küçültülmüş hali olan bir parkta bulunuyor. Hemen aşagısında Osmanlı dönemi minyatürleri - resimleri bulunuyor .
Fotoğrafın çekildiği yer bu minyatürlerin devamında bulunuyor . Bu sokakta İzmit mutasarrıfı Selim Sırrı Paşa'nın konağıda bulunuyor. Sokağın sonundan sağa döndüğünüzde Kapanca sokağa çıkacaksınız . Burası izmitin eski yerleşim yerlerinden , bir Ermeni mahallesi .
Fotoğraf çekilmek için çok güzel bir alan .

Kapanca sokağın aşağısındada Kültür Tepesi (Kasr-ı Hümayun , Atatürk ve Redif Müzesi , Saat Kulesi ) bulunuyor .

Buralar her İzmitli bisiklet severin gitmesi gereken bir yer diye düşünüyor , sizlerle paylaşıyorum ...

(link)
Bu linkten bilgi alabilirsiniz .

de615640a64f5b09de4902ef70fac234.jpg

• Beğen
Bundan bakın keyfinize arkadaşlar. Youtube da örnek videolar mevcut.

n11.com'dan Tyre Protector FormulaX HD Bisiklet Lastik Koruyucu Sıvı Zırh JEL seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Kartepe Dağ Altı Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Ne Durumda?

2017'de çalışmalara başlandı yazıyor ama ne oldu bitti mi devam ediyor mu?

(link)

Son zamanlarda elektrikli bisikletlerin ve motosikletlerin bisiklet yollarımızı işgali konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Bugün Yahya Kaptan civarında bisiklet yolunda giderken bir Honda CDF 150 bana ve karşı şeritten gelen bisiklet sürücüsüne neredeyse sıfır mesafeyle makas attı .

Zaten elektrikli bisikletler ve motosikletler hacimleri dolayısıyla tam anlamıyla bisiklet yolunun bir şeridine sığmıyorlar , bu sefer onların geçmesi için biz kenara yaklaşıyoruz . Yolun bazı kısmının kenarlarında yağmur olukları var . Kenara gitmenin ölçüsünü fazla kaçırırsak tekerleklerin birini buraya kaptirdığımızda sonucunu düşünemiyorum , direk takla ...

Sonuç olarak bu işgale bir dur dememiz gerekiyor . Bunun yanısıra yayalarında bisiklet yolunu işgali sözkonusu ...

Bu sorun nasıl aşabilir , bu yollarda toplu turlar duzenlenirse bu sorun aşılır diye ümit ediyorum .

Artık yayaların , motosiklet sürücülerinin , otomobil sürücülerinin kısacası herkesin bbisikletlilerin farkında olmaları gerekiyor .

Yayalara çare var. Sende onların yolundan git olsun bitsin.

Motorlara da çare var aslında ama sen uygularmısın bilemiyorum. Ben onlara saygı duyuyorum yol veriyorum v.s.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@TaxoneraMecbur kalınca benimde yaya yolundan gittiğim oluyor ama yanlarindan gectigim kişilerden sadece biri dahi bisiklet yolunu isgal edenlerden değilse o kişide benim yaptığımın yanlış olduğunu düşünür ki haklı da ...

Yanlışı yanlışla çözmek ne kadar doğru olur :)

Motorlara genellikle yol veririm , hatta karsilastiklarımın çoğu elektrikli motor - bisiklet kullanıcıları . Zaten onlarında çoğu Köseköy bölgesinde oturup çarşi tarafına doğru işine gücüne giden insanlar ... Araba yolundan gitseler son hızları 50km/s olduğu için sıkıntıya girecekler . D100'e paralel ara yollarda bulunmadığı için buradan gitmeye mecburlar . Yolda apaçi'ce hareketler yaptıklarını da görmedim bunlarla bir problemim yok ama insanlar Suziki ile Honda ile bisiklet yoluna girip tehlikeli hareketler yapıyorlar yahu bu motorlarla Dünya turuna çıksan yeridir kocaman motor senin bisiklet yolunda işin ne ? Motosiklet kullanıcılarından hoşnut olmasam da onlara da mecbur yol veriyoruz .

@keremkucuk041 büyük motorlarla mücadele edemezsin. Başımdan geçen olay:

tren yolunun yanındaki bisiklet yolundan sürüyorum. Dar bir kesim var. Büyük motor ile aynı anda geçemeyiz. Beni bekledi motor. Geçerken dedim ki "abi senin yolun orası(sahildeki yolu gösterdim) Cevap ne geldi dersin : yok dedi burası işte dedi. Bende burası bisiklet yol.... diyemedim. Adam tehditler savurarak bağırmaya başladı. Ne yapıcaksın. Kafa atamazsın kaskı var. Taş ile vursan bile kaskı var. Kuyruğumu kıstırdım bastım gittim. He ne olurdu. Polis görevinde işin vardır. Polisindir öyle bağırınca çıkarırsın kimliğini orda çok afadersin senin kıçını yalar. Anca böyle mücadele edersin.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@TaxoneraAbi geçenlerde şöyle bir duruma denk geldim . Facebook'ta Konya'da trafik diye bir gruba uyeyim adamın biri şöyle yazmış :

" Eyyy motosiklet sürücüleri devlet size yol yapmış siz hâlâ araba yolunu kullanıyorsunuz "

Maalesef , halkımızın bakış açısı ...

Merhaba arkadaşlar Gebze den Kadıköy e sabah 8:30 09:00 gibi yola çıkacağız. Tavsantepeye kadar gidip metro ile ulaşmayı planlıyoruz. Dönüş bisikletler ile olabilir.. Şuan 3 kişiyiz. Gebze darıca civarından katılmak isteyen olursa iletişime geçebilir..

Sessizlik [emoji848][emoji848][emoji848]

Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. İzmit çevresinde düzenlenen bisiklet etkinliklerine katılmak isterim. Herkese iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
@MuhamedTr43Lokasyon neresi

@Taxonera
Başiskele de ikamet ediyorum. Değirmendere, Gölcük, İzmit, Derince, Körfez dolaşıyorum.

Geri