Scudo Sports

Kocaeli-Kerpe-Ağva-Şile-Beykoz (23, 24, 25 Nisan 2010)

22-23 Mayıs'ta Kandıra çıkışlı olarak neredeyse aynı turu yapmışız. Ufak bir fark var: Şile'den sonra ilk rampanın çıkışından Sahilköy'e doğru saparak anayoldan kurtulduk. Devamında Riva'ya doğru sahildeki toprak yoldan ilerleyerek sırt hattından Göllü'ye indik. Burası eskiden fena bozuk bir yoldu, ralli sebebiyle blokaj yapmışlar, gayet düzgün hale gelmiş. Aslında Riva'ya kadar sahilden toprak yol devam ediyor ama Pazar günü Riva trafiğine girmemek için Göllü-Bozhane'den devam ettik.

Nasıl ama Kerpe-Ağva arası?

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Scudo
Gezinin 3. gün yazısını da bloguma ekledim.
1. gün: (link)
2. gün: (link)
3. gün: (link)
şeklinde yazılara ulaşabilirsiniz.

@Nur Yeşil

Selam Nur. Teşekkür ederim. İzmir'e ait olan sevgileri aynen yansıtıyorum. Buralarda havalar pek gri şu aralar. :)

@aykut34

Elbette. Böyle bir turu yapmak için tek ihtiyacınız olan şey sabır sanırım.

@lebowski

Kerpe-Ağva arası çok nefis. Yol zorlamıyor, ayrıca sessiz. Benim canım sıkıldığı için ilk planladığım rotadan çıkmıştım. Pazar gününün en azından ikinci yarısını evde ayaklarımı uzatarak geçirme isteği de diyebiliriz tabii buna. O yüzden yolu biraz kısalttım.

Selamlar. Öncelikle çok güzel bir tur olmuş tebrik ederim. Darısı başıma. Benim merak ettiğim bişey var. Kocaeliye kadar trenle gitmişsiniz sanırım ama bu trenlere bisiklet alınıyor mu? alınıyorsa ücretleri faln ne kadardır acaba?

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
@santefe

Teşekkür ederim. Adapazarı ekspresini kullandım. En öndeki yolcu vagonunda yine ön taraftaki kısım demiryolu çalışanlarınca kullanılıyor. Burası ufak bir levhayla ayrılmış olur genelde. Dolayısıyla en ön kapıdan yolcu inip binmez. Ben de bisikletimi görevlilerden izin alıp oraya koydum. Bisiklet için 5 ya da 10 lira gibi bir ücret alıyorlar. Bunun bir standartı yok.

Daha önce banliyöde bir de bisiklet için akbil bastığım ya da hiçbir şey basmadığım olmuştu. Doğu ekspresinde yük vagonunda üç liraya götürmüştüm bir keresinde. Bir defa da İzmir-Bandırma arasında vagonun içinde bisikleti söküp, en arka koltuğun arkasına yerleştirmiştim, 12 lira almışlardı o kadar eziyete rağmen. Standartı yok dediğim buydu. :)

• Beğen
Tepkiler: santefe
Geri