Scudo Sports

İnceleme Knog blinder road R ve Moon meteor 200

@ilker Evet ben de pil ömrü nedeniyle 330s modelini aldım, 230 lümende neredeyse 4 saat aydınlatma. Moon 200 ün 2 katı süre. Ciddi bir fiyat farkı bile yok.
Boyut konusu da kişisel tabi, bende kelebek gidon olduğu için hiç rahatsız edici bir görüntüsü yok. Drop bar da büyük görünüyorsa bilemem tabi ki, kişisel bir konu.

Bu ön feneri nasıl bir açı ile sabitlemek gerekiyor. Yani dümdüz ileri bakmalı ve tam yatay mı olmalı, yoksa hafif aşağı doğru eğmek mi gerekir ?

Scudo
@Özgür K.
Ben drop bar için önermiyorum, gerçekten biraz kaba duruyor ama şehir, dağ bisikleti ya da sizin gibi kelebek takanlarda hissedilmeyecektir bu durum. Bir de arka pil kapağının kapanma şekli güven vermedi bana. Malzeme kalitesi olarak 200 daha iyi sanki.

@ilker Dün gece test ettim. Flaş modu inanılmaz güzel, sanki öndeki arabalara selektör yapıyormuş gibi dikkatlerini çekiyor. 3 saat bisiklet sürdüm, bir tane önüme atlayan araç-yaya olmadı. Normal modda karşıdan baktığında motorsiklet geliyormuş gibi görünüyor, bisiklet olduğu anlaşılmıyor.
330 lümende 1.5 saat kullandım, daha sonra şarj ışığı kırmızıya dönünce 200 lümene geçip 1.5 saat daha kullandım.

Benim gayet hoşuma gitti. Özellikle tam zifiri karanlıkta çok güzel bir şekilde önünü aydınlatıyor. Haliç-Eyüp civarında elektrik yoktu, motor sürüyormuş gibi rahatça gittim.

Hoşuma gitmeyen bir yönü, takıp-çıkarmak için biraz kuvvet uygulamak gerekiyor. Yani düğmesine bastırınca çok rahat çıkmıyor. Güvenli olması için düşünmüş olabilirler ama azıcık daha rahat olsa iyi olurdu.

Diğer bir hoşuma gitmeyen yönü ise, %100 su geçirmez değil, suya dayanıklı. Herhalde uzun süre sağanak altında sürünce sorun olabilir.

Almayı düşünenlere öneririm, 200 lümende 4 saat çok iyi bir süre.

Arka far da aynı şekilde çok iyi. Özellikle polis sireni gibi olan mod benim çok hoşuma gitti. Güvenle yolda ilerliyorsunuz.
Bahsettiğim modda 3 saat kullandıktan sonra tekrar şarja taktım, yaklaşık 20-30 dakikada doldu, bu da ayrı bir güzellik.

Fotoğraf ekleyeceğim şimdi

34992 dosyayı görüntüle
34993 dosyayı görüntüle

Aydınlatma mükemmel, zaten daha iyisi Knog ön aydınlatma ama o da hem pahalı hem de şarjı seninki kadar değil sanırım. Meteor 200'ün gidon bağlantısı lastikli, o yüzden ben hiç o senin dediğin yerden çıkartmıyorum tırnağına zarar veririm diye ama 330s'de gidona vida ile sabitleniyor onu da belirtelim. Bir de çok önemli mi bilmiyorum ama 330'un kutusundan şarj aleti de çıkıyor, 200'de sadece kablo var.
Özgür Knogdaki o sevdiğin mod, aslında eco modu yani 20 saat gidiyor öyle açınca :)

@ilker Eko mod evet, çok iyi. Arka lamba gerçekten mükemmel. Ön lamba da benim kullanım amacım için ideal. Konuyu açtığınız için tekrar teşekkürler.

Bugün akşamüstü, saat 6.30 gibi İmç yokuşunu çıkarken 100 m mesafeden geriden takip eden bisikletçi, kemerleri geçtikten sonra sağda mola verdiğimde durup, arka farın çok güzel, araba farlarının arasından bile çok dikkat çekiyor, çok güçlü arkanda araba duramıyor ışıktan, deyip farı epey bir inceleyip model adını aldı :D
Üstelik şarjın 20 saat yettiği eko moddaydı ve hava karanlık bile değildi, dikkat çekmesi için açmıştım.
Anlaşılan gerçekten doğru bir seçim Knog Blinder Road R

Ön far ise şarjın 7 saat yettiği flaş modundaydı, çok acayip derecede dikkat çekiyor. Yine hava karanlık olmamasına rağmen önümde araba olduğunda şöförler selektör yaptığımı zannedip dikiz aynasından bakıyorlar. Araçların yanlarındayken yine dikkatlerini çekiyor, dönüp bakıyorlar bu ne diye. Sağdan yola girmeye çalışan araçlar ciddi ciddi durup yol veriyor, yayalar bile önüme atlamıyor. Karanlıkta sürerken ise zaten göze geldiğinde insanlar önüme atlamayı bırak geri adım atıyorlar.

Çok ilginç, iki far sayesinde akşamları tur yapmaya tekrar başladım, insan kendini güvende hissediyor. Tekrar almayı düşünenlere tavsiye ederim.

İlker bey moon meteor 200'den sadece kablo çıkıyor değmişsiniz bilgisayara bağlayıp mı şarj ediyorsunuz? Usb kablosunu telefon şarj aletine bağlayıp prizden de oluyor mu?

@Aspirin
İster pc isterse de tel şarjını kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Aspirin
KnoG blender road un bir müddet sonra lastiği kopuyor bilginiz olsun benim koptu.Allahtan evde iken koptu yolda koşa haberiniz olmayabilir bilginiz olsun

bende SolarStorm X3 USB ve Xiamoni 10.000 aldım knog modellerine f/p oranla daha iyi olduğunu düşünerek aldım. Geldikleri zaman 4k inceleme videomu yayınlayacağım

Moon meteor boyutlarına göre inanılmaz ışık gücü sağlıyor. Fonksiyonları da güzel knog arka çakar ise anlatılmaz İlker abinin arkasından gitmek ne mümkün.
Hatta çevirme var diye durup ışığın modelini alan mı dersin tavsiye ederim

İnceleme için teşekkürler. Benim bir sorum olacaktı. Bende de arka aydınlatması var, arkadaştan hediye geldi. Yalnız içinde şarj yoktu. Büyük bi ihtimalle USB ile şarj oluyor ama denedim bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: ilker
@jeodemp Merhaba, kablosuz şekilde direkt bilgisayarınızın USB girişine takabirsiniz. Ya da her yerde bulunabilen bir tarafı dişi USB kablo alıp onunla telefonunuzun şarj aletine bağlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Moon Meteor 200 modelini internetten satın aldım, internetten aldığım ürünün kutusunun güvenlik bantları açıktı belki iade edilmiş üründü bilmiyoum geri iade etmekle uğraşmak istemedim, incelediğimde hasarlı bir kısmı yoktu neyseki. Ürün elime dün ulaştığı için yolda deneme imkanım henüz olmadı ama evde incelemelerim doğrultusunda gayet doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Knog blinder road 2 almayı düşünüyordum bunun yerine fiyat performans olarak daha uygun olan bu üründen haberdar olmamı sağladığınız için teşekkür ederim.

Evdeki incelemelerim doğrultusunda edindiğim izlenimlerden birincisi ürünün çok kompakt olması ve az yer kaplaması, ellerim oldukça küçük olmasına rağmen baş parmağımdan yalnızca biraz uzun. Bağlantı aparatı oldukça pratik ve sağlam görünüyor, diyelimki yırtıldı veya kırıldı internetten ayrıca satın alınabiliyor (Moon rb-07 diye aratabilirsiniz) pek çok modelin bağlantı aparatı tümleşik olduğundan kopmuş bir bağlantı aparatı yepyeni ışığı kullanılmaz kılabiliyor. Bunun yanında Kask bağlantı aparatı ürünle birlikte geliyor, boyut ve ağırlık bakımından kaska takmaya gayet uygun bir ürün olduğunu belirtmeliyim. Işık şiddeti evdeki denemelerime göre tatmin edici lakin yolda kimi durumlarda 200 lümen yetersiz kalabilir, pil süresi de şimdilik tatmin edici sayılabilir. Işığın kullanım kolaylığı da gayet başarılı, pil göstergeleri sayesinde mevcut bataryayı daha verimli kullanabilirsiniz. Pil seviyesinin ne zaman yarıya indiğini ve ne zaman biteceğini bilmek bana göre önemli bir nitelik.

Yakın zamanda kullanma şansım olursa kullanım sırasındaki izlenimlerimi de paylaşmaya çalışacağım.

Konuyu hortlatayım :D

Merlin üzerinden Moon meteor 250 aldım ve de ilk izlenim olarak oldukça yeterli geldi. Almak isteyenler mutlaka kaçırmamalı. Merlin bir de üstüne özel moon indirimi yapıyor sepette ;)

Merhabalar,
Knog Blinder Road R ışık satın aldım ama bir süre sonra lastik iyice incelmeye başladı. Yolda kopacak diye korkuyorum açıkçası. Bu sorun başına gelen var mı acaba? Nasıl bir çözüm ürettiniz?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve ilkin
@Burak Boralılar aynı sorunu bende yaşadım. Koptu aldığım yerde değiştirdiler ama bir daha koparsa ki kopacak Knog almıcam...

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Burak Boralılar Işığı sürekli kullanıyorum yani hep bisiklete takılı ama öyle bir sorun daha doğrusu hiç bir sorun yaşamadım. Bence vakit kaybetmeden garanti mekanizmasını işletin.

@Drdaldal Kablonun üzerinde bulunan kilit mekanizması katlanarak kapandığı için inceliyor sanırım. Arkadaşımın tavsiyesi ile katlama yapmadan kapatınca hem sıkı kapanıyor hem de gergin olmuyor kablo ama inceldi tabii doğal olarak. Ben en iyisi aldığım yer ile görüşüp bir çaresine bakayım. Bence sizde şuan kullandığınız farı katlama yapmadan düz bir şekilde bağlayın sorun yaşamazsınız.
@ilker Şarj etme amaçlı sök tak yaptım bende ama dayanmadı maalesef. O kadar para verdim böyle bir sorunla karşılaşmak üzdü açıkçası beni.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Geri