Scudo Sports

Km saati doğruluğu

DOKTORBEY

Forum Demirbaşı
Tepki
235
İsim
Samet
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar km saatinin doğru olduğunu nasıl anlayabilirim

Scudo
Strava gibi uygulamalar kullanarak ikisi arasındaki verileri karşılaştırabilirsiniz.

@akndgl android telefonlarda varmı ve internetlemi çalışıyor ?

Km saatine tekerin çevre uzunluğunu girerseniz büyük ölçüde doğru gösterecektir. Yine de içiniz rahat değilse aklıma gelen aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bisikletle gittiğiniz mesafeyi arabanın km saatini sıfırlayarak gidebilirsiniz. (arabanın göstergesi km cinsinden gösterdiği için en az 1 km gidilmesi lazım)

Lazerle mesafe ölçen aletler var. Aleti bisikletle başladığınız noktadan bitiş noktasına doğru koyarak oldukça hassas bir uzunluk elde edebilirsiniz.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama daha basiti strava,endomondo gibi uygulamalar kullanmak.

Tek erin çevre uzunluğu nerde yazıyor

@saphane1234
Ölçebilirsiniz hocam

@saphane1234 lastiğin üzerinde şu şekilde yazar

https://rideons.files.wordpress.com/2012/10/tyremeasure2.png

@ahmtayd nasıl olcebiliriz hocam

@musaakka hangisi çevre uzunluğu bunların

@saphane1234
Hocam biraz uğraştıcı olabilir aklıma bu geldi:
Uzun bir ip kes, ipi teker etrafına dola. Dolanan ipin uzunluğunu cetvelden ölç. En kesin yol bence

@saphane1234 sizinkisinde tam olarak ne yazıyor? Buraya yazarsanız size karşılığını söyleyebiliriz.

Ekleme: Şu listeden karşılığına bakabilirsiniz:

http://i.imgur.com/Sf17n0J.jpg

• Beğen
Tepkiler: talha55
image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg Ben cateye velo wireless kullanıyorum. Hiçbir zaman strava ile birebir bir Hız yakalayamadım. Konu açılmışken fotoğraf çekip size göstereyim dedim. Ben yol bisikleti kullanıyorum. 700x23 c. Bu bilgiye bakarak km saatini nasıl ayarlamalıyım? Mm cinsinden değil aşağıdaki şekillerde bilgi girmemi istiyor. Yardımcı olabilir misiniz?image.jpg

tekerleğin çapını milimetre cinsinden 3,14 ile çarpıp tekerleğin uzunluğunu bulabilirsiniz android için ise speedometer programını ücretsiz indirip karşılaştırabilirsiniz...

km saatinde ben stravayla karsılaştırdım.Birebir aynı fakat merak ettiğim,cok az bir hızla giderken hızımı göstergede 10-15km gösteriyor.yani yürüyüs hızında giderken bukadar hız göstermesi normalmi.Bana fazla gibi geldi .Ona takıldım maksimum hızım bu zamana kadar 44km/saat

@devilmycarlos bana da bazen öyle geliyor. sizin km saatinizin markası nedir?

Bir cateye kullanıcısı benim soruma cevap veremez mi acaba :/

@omur_ms (link) hocam buradan bakabilisiniz , ben şöyle bir göz attım sanırım 210 yazmanız gerekiyor o ekrana

@omur_ms o aslında biraz karışık bir olay hocam ama 700x23C lastik kullanıyorsan 210 yazacaksın bilgi ekranına ( tabi bu kod dışında başka bir şey istemediğini varsayıyorum).

Geri