legedema07
Üye
- Tepki
- 17
- Bisiklet
- Salcano
Merhaba arkadaşlar. Bisikletim için Bogeer YT 813 marka kablolu kilometre sayacı almıştım. Saati bisiklete takmadan önce denemiştim, herhangi bir sorun yoktu. Ancak saati bisiklete monte ettikten sonra çalışmadı. Sanırım kablolarını takarken içten kopardım diye düşünmüştüm. Bir iki ay bozuk halde üzerinde takılıyken, nasıl olsa bozuk, ben bunu bir sökeyim dedim. Öncelikle mıknatıslı kısmın karşısına gelen küçük parçayı söktüm. Baktımki orada küçük bir cam parça var. Bu parçanın bir tarafındaki tel kopmuş. Sorunun kaynağını bulmuştum. Oraya lehim makinası girmediği için parçayı çıkartayım dedim. Cam parça çok ince olduğu için ve sağlam bir tutkalla oraya sabitlendiğinden çıkarırken kırıldı. Neyse çöpe atacaktım ki o parçayı bulabilirmiyim diye internette araştırmaya başladım. Ama parçanın ismini bilmiyordum. Derken mıknatıslı röle felan yazınca ve resim olarak aratınca parçanın adının reed röle olduğunu önrendim. Kartal otomasyon isimli internet sitesinde buldum. Parçanın fiyatı 2.36 TL. idi. sipariş verecektim ki site 8 tl. altı gönderi yapmıyoruz uyarısı verdi. Bende yanına daha sonra lazım olur diye 40 tl.ye havya sehpası aldım. Toplam 45 tl. ödeyip siparişimi tamamladım. Parça alime geçince, 12 mm. reed röleyi kabloların ucuna lehimledim. Yeni havya sehpamı kullanarak
Kablonun ince görüntüsü hoşuma gitmediği için fren teli kanalının içine koymayı düşündüm ve 50 kuruşa fren teli kanalı aldım. Kilometre saatinin boyu kadar kestim ve yağlayarak zorda olsa içinden geçirdim ve montajı tamamladım. Biraz uğraştım ama sonunda yaptım. Kilometre saatini kaç tl.ye aldığımı hatırlamıyorum ama Çinden sipariş etmiştir diğer ürünlerle. Belki astarı yüzünden pahalıya geldi ama uğraşmayı seviyorum. Hem havya sehpası her zaman işime yarayacak. Sizinde böyle bir propleminiz olursa ve uğraşmayı seviyorsanız işinize yarayabilir. Saygılarla