Scudo Sports

Klasik tur bisikleti kadrosu nasıl anlaşılır?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhaba arkadaşlar, eski bisikletlerde kadronun tur bisikleti olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

GÜNCEL ARKADAŞLAR.

Scudo
@BisikletKolikK

Selam,
eski kadroların tur bisikleti olup olmadığını anlamak adına bir çok kriter vardır. Lakin bu kriterlerin en başında aranması gereken özelliklerden başlıcaları; kadro üzerindeki taşıyıcı bagaj(rack), far/dinamo ve çamurluk gibi bağlantılar olmakla beraber lastik/jant Ø ve kesit değeri üzerinden de anlamak/ele almak mümkündür.

@Doğukan Aksu Hocam eski kadroların büyük bir bölümünde bunlar var zaten ama daha çok yarış kadroları oluyorlar nedense. Sürüş pozisyonunda ne gibi bir farklılıklar olabilir?

80 lerdeki bir cok avrupa menşeili bisiklet tip olarak yaris -yol bisikletine benzesede ( drop bar vs ) esasen bagaj delikleri ve benzeri bolca suluk delikleri, aydinlatma yuvalari, ekstra detaylari ile sehir-tur bisikleti sinifindadirlar abisi

@mariokaldato Hacı abi sürüş pozisyonları yine yatık bir şekilde olduğu için tura uygun olduklarını düşünmüyorum bu kadroların, zaten birçoğunda 700X23-700X25 lastik var.

Sehir bisikleti geometrililerden bahsediyorum :)

Ağırlığından anlaşılabilir belki eski bisikletlerde genelde çelik kadro kullanılıyor diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
images (2).jpg images (1).jpg indir.jpg indir (1).jpg images.jpg

Simdi burada ortaya karışık klasik bisikletler var. Ornek sayısı az çoğalma işinide bi zahmet bu işin yegane duayeni @Anonim yapsın. Neyse efendime söyleyim tekrar konuya dönecek olursak bir klasik bisikletin turmu yoksa yarışmı olduğunu anlamanın bence yegane ölçütü hislerimizdir. Bir klasik bisiklet çirkin ise bilki o tur bisikletidir, estetik bir görünümü var ise oda yarıştır.

• Beğen
@mehmetsunu
Bravo mukemmel tespit sayin Memet Konum
Tipsizse turdur , zülüflüyse hiç tur olmamıştir :D
Ama gercekten tipsiz oluyor tur bisikletleri. Ama şunu begeniyorum yalan yok, yakisikli kerata :)
co-motion-pangea-touring-bicycle.jpg

@mehmetsunu Çok ilginç fikirler geliyor, ama eski kadrolarda cidden çok tipsiz bisikletler kaynıyor hocam. raleigh, peugeot falan çok tipsiz bisikletler :D

@mariokaldato Hocam çok para isterler buna şimdi, ayrıca geçenlerde mercedes bisiklet ilanlarını gördüm tipsiz bisikletler listesinde ilk 3'ten hiçbir zaman çıkmazlar. Bisiklete sahip çık hacı abi :)

@mariokaldato Hocam çok para isterler buna şimdi, ayrıca geçenlerde mercedes bisiklet ilanlarını gördüm tipsiz bisikletler listesinde ilk 3'ten hiçbir zaman çıkmazlar. Bisiklete sahip çık hacı abi :) alman üretimi mercedes'ler mariokaldato'nun bisikleti görseler uçurumdan falan atlarlar herhalde, o nasıl kadro yapmışlar öyle :bsmagryr:

Gordugum en tipsiz bisikletler listesinde bir numarada kesinlikle mersedesler var abisi , benimki hariç keh küh kaf :D

aviary-image-1509130646411.jpeg
:D

Hiçbir uzmanlığım yok bu konuda fakat başlığı görünce dikkatimi çekti. Benim kadroyu yorumlama şeklim özellikle yol bisikletlerindeki gözlemim genelde seleden orta göbeğe inen kadro borusuna arka lastik çok yakın oluyor. Eğer o açıklık fazlaysa safkan yol bisikleti değil tur bisikleti diyorum kendimce.

44d9e3e1d9894137ceeed40392698dc7.jpg
86dd83cbc9554c809910f04cda712e4f.jpg

Tur bisikletim ve yol bisikletimdeki arka lastik mesafesi açıkça görülüyor. Hatta yol bisikletimdeki 700x23 lastikler yerine konforu artırmak adına 700x25 lastikler taktım. Neredeyse kadro borusuna değdi değecek.

• Beğen
Sabah bombami şuraya bırakayımda biraz çıldıralım.
Karsinizda dunyanin en iyi 100 tur bisikleti :)
(link)

Geri