Scudo Sports

Klasik tadında bir çalışma: Peugeot R15

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.354
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Uzun süredir malzeme dolabında bekleyen ve yıllar boyunca topladığım çoğu klasik dönem malzemeleri uygun bir kadroyla birleştirip günümüzün bisikletleriyle rekabet edebilir bir makina ortaya çıkartabilir miyim diye yaptığım çalışmayı sizlerle paylaşıyorum. Sonuç beklediğimden iyi oldu. iyi bir çift bacakla rahatlıkla granfondo yarışlarında rakipleriyle kapışabilecek seviyede olduğunu söyleyebilirim. Toplam ağırlık da beni tatmin edecek seviyede, elbette karbon malzemelerle daha da hafifletilebilir, ama bu hali de son derece keyifli.

Donanım Listesi
----------------------------------------------
Kadro: Peugeot R15, Alüminyum, 53 cm, Fransa dizaynı
Jantlar: Token C28A
Lastikler: Vittoria Zaffiro Pro
Fren bacakları: Campagnolo Centaurus
Fren Kolları: Shimano Tiagra, ST-4500
Aynakol: Campagnolo Chorus CT, 50-34
Pedallar: Look Keo Klasik
Ön arttırıcı: Shimano 105
Arka Arttırıcı: MicroSHIFT RD-R67SR
Gidon: FSA, Alüminyum, 42 cm
Gidon boğazı: Ritchey
Sele borusu: ControlTech
Sele: r.e.med

NOT: Kadro ve birkaç malzemeyi sağlayan Ören'den Kemal bey'e teşekkürlerimle. Kendisi çok titiz, bilgili ve tam bir klasik meraklısı...

İyi seyirler...

SAM1182_sm.jpg

SAM1184_sm.jpg

SAM1183_sm.jpg

SAM1201_sm.jpg

SAM1222_sm.jpg

SAM1205_sm.jpg

SAM1212_sm.jpg

SAM1213_sm.jpg

SAM1220_sm.jpg

SAM1221_sm.jpg

SAM1226_sm.jpg

SAM1223_sm.jpg

SAM1227_sm.jpg

SAM1228_sm.jpg

peugeot_R15_olculer.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Bisikletiniz hayirli olsun. Donanim cok karisik olmus ve hic uyum saglamamis olsada görüntü olarak güzel görünüyor. Klasik tadinda demissiniz, ben konunun tam olarak orasini anlamadim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve basri
Maşada Specialized logosu nedir? :D

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@basri
Elinize emeğinize sağlık. Görüntü olarak tatlı görünüyor.😍

Sizden bir ricam olacak, fotoğraflardan birinde Tv ünitesinde "recumbent trike" gördüm. Onun birkaç fotosunu ve varsa linkini atar mısınız. @emir yakup bulut bu tarz bisikletlere meraklı bir dostumuz. Belki ilgisini çeker. :harika:

@basri

Sizden bir ricam olacak, fotoğraflardan birinde Tv ünitesinde "recumbent trike" gördüm. Onun birkaç fotosunu ve varsa linkini atar mısınız. @emir yakup bulut bu tarz bisikletlere meraklı bir dostumuz. Belki ilgisini çeker. :harika:
Sizi forumun en kadirşinas üyesi ilan ediyorum sayın Hamlet. 🤜

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Maşada Specialized logosu nedir? :D
Kadroyu aldığımda üzerinde birçok çıkartma vardı. Bazılarını bıraktım üzerinde...
@basri

Merhaba,
Şimdilik bir proje olarak bir trike yapma hayalim var, bari önce bir modelini yapayım demiştim 😀 Yani hazır alınmış birşey değil. Sanırım bir zamanlar forumda paylaşmıştım ama bir e-posta adresi verirseniz foto atarım.

güzel şık bisiklet ama aynakol kötü gözüküyor

Bisikletin üzerindeki en güzel görüntüye sahip ve üst seviyede olan komponentler zaten Aynakol, Frenler ve Gidonbogazi.
Aslına bakarsanız bu şekil classique görünümlü aynakollar beni büyülüyor. Keşke...
Aslında bulup Hınzır'a uydurabilirim sanırım. Zaten çatal, gövde çelik. 😅

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Aslına bakarsanız bu şekil classique görünümlü aynakollar beni büyülüyor. Keşke...
Aslında bulup Hınzır'a uydurabilirim sanırım. Zaten çatal, gövde çelik. 😅
Campagnolo ya bi alistinmi diger markalara birdaha bakmasin, tavsiye ederim. @kayra56565 arkadasimiz nasil kötü demis gercekten anlam veremedim.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: basri ve Cemal Ç.
ben görüntüsü kötü dedim kalite olarak demedim
Bende kaliteyi kötülediginizi demedimki, neyi nasil okudunuz ve anladiniz bilmiyorum ama ben @Cemal Ç. arkadasimiza kaliteyi söyledim ve sizin de aynakolu begenmediginizi söyledim. Ikisi de farkli seyler.
Arti bisikletin komplesini göz önüne getirecek olursak kaliteyi anmadan sunu diye bilirimki kadro dahil tüm parcalarin icinde sadece Aynakol, U-Frenler ve gidonbogazi güzel.

Eger Jantlar, arka aktarici vs. Aynakola ve frenlere uyumlu olsaydi bisikletin tümü daha güzel olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Gümüşçüyüm arkadaş. Gümüş renk olmayan bir bileşen klasik havası veremiyor. Bu bisiklette görsel olarak klasik havası veren tek şey frenler ve fren kolları.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Campagnolo ya bi alistinmi diger markalara birdaha bakmasin, tavsiye ederim. @kayra56565 arkadasimiz nasil kötü demis gercekten anlam veremedim.
Artık 2025 teyiz murat abi, artık ne kullanıcılar eskisi kadar duygusal kararlar vererek bir grup sete deli paralar veriyorlar ne de campagnolo eskisi gibi kardan çok prestije önem veren bir şirket.

kaç yıl oluyor bilmiyorum fakat kovid sonrası olması lazım, campagnolo bizim bildiğimiz çizgiden çok uzaklaşıp kar amacına yönelen bir şirket oldu. yanlış anlamayın, hemen hemen tüm şirketlerin kuruluş amacı kar odaklıdır fakat bazıları bunu ikinci plana atar.

1500 euro luk ekar lar şu anda 700 - 800 euro, satamıyor campagnolo.

Ha bir de performans kısmı var, campagnolo nun diğer şirketlere göre öyle bir performans artısı da yok. bugün dura ace neyse campagnolo nun o seviyedeki seti de aşağı yukarı aynı performansı gösteriyor.

benim campagnolo nun bir tane artısı var, o da baş parmakla vites düşme konforudur. bilmiyorum, ben böyle düşünüyorum. campagnolo nun son yıllardaki hareketleri de muhtemelen bu durumu doğruluyor.

Çoğu şirketin başına gelen campagnolo nun da başına geldi. şirketler artık eskisi gibi canavar sistemler sürmüyorlar piyasaya dayanıklılık olarak.

Bunu nasipse yakın zamanda ekar grup set edinmek isteyen birisi olarak söylüyorum. onun da sebebi değişiklik olsun diye, diğerlerinden bir artısı var diye değil.

Artık 2025 teyiz murat abi, artık ne kullanıcılar eskisi kadar duygusal kararlar vererek bir grup sete deli paralar veriyorlar ne de campagnolo eskisi gibi kardan çok prestije önem veren bir şirket.

kaç yıl oluyor bilmiyorum fakat kovid sonrası olması lazım, campagnolo bizim bildiğimiz çizgiden çok uzaklaşıp kar amacına yönelen bir şirket oldu. yanlış anlamayın, hemen hemen tüm şirketlerin kuruluş amacı kar odaklıdır fakat bazıları bunu ikinci plana atar.

1500 euro luk ekar lar şu anda 700 - 800 euro, satamıyor campagnolo.

Ha bir de performans kısmı var, campagnolo nun diğer şirketlere göre öyle bir performans artısı da yok. bugün dura ace neyse campagnolo nun o seviyedeki seti de aşağı yukarı aynı performansı gösteriyor.

benim campagnolo nun bir tane artısı var, o da baş parmakla vites düşme konforudur. bilmiyorum, ben böyle düşünüyorum. campagnolo nun son yıllardaki hareketleri de muhtemelen bu durumu doğruluyor.

Çoğu şirketin başına gelen campagnolo nun da başına geldi. şirketler artık eskisi gibi canavar sistemler sürmüyorlar piyasaya dayanıklılık olarak.

Bunu nasipse yakın zamanda ekar grup set edinmek isteyen birisi olarak söylüyorum. onun da sebebi değişiklik olsun diye, diğerlerinden bir artısı var diye değil.
Yok ya, elin icadi icin seni neden yanlis anlayayim. alan alir almanyan almaz. Ben bisikletin üzerindeki aynakol ve frenlerden bahst ettim. Ben de sahsen hangi marka olursa olsun 11li üzeri sistemlere pek alici gözü ile bakmam ve bu konuda hem fikiriz. Ama Campagnolunun 11li ve alti benim icin bir numaradir, tabiki herkesin fikri ayni olmaya bilir bunada saygi duyarim.

Geri