Scudo Sports

Klasik müzik dinleyenler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
1968 senesinde klasik müziğe 12 yaşında iken gitarla başladım evet müziğin temel taşı klasik müzik idi carcassi gitar metodunu yarılamıştım 2 yıl eğitim aldım hocam kalus idi kurtuluşta antonyo ya gidiyordum ablam beni götürürdü 14 yaşına kadar kalus hocamdan bazen farklı hoca da olurdu ders aldım
carcassi metodunda, iki gitarla çalınan the young gitarist parçasını çaldığım zaman antonyo içeri girerek ( belkide rahmetli olmuştur son olarak kanadaya gittiğini duymuştum ) yarım yamalak türkçe ile bana kudret artık sen gitarist oldun demişti 14 yaşımdaydım beni antonyo onere etmişti evet dünyalar benim oldu üstadın 10 parmak gitar ustasının beni ödüllendirmesi yaşamım boyunca bende derin izler bıraktı

evet klasik müzik hala dinliyorum ve diyebilirmki rocktan ve jazz dan daha fazla artık klasik müzikle haşır neşirim bisiklet üstünde jazz ve klasik müzik gerçi dinlenmez de ben artık bisiklet üstünde müzik dinlemekten vazgeçtim

evet dinlediğim dehalar

1- mozart
2- beethoven
3- bach
4- mussorgsky
5- tchaikovsky
6- korsakov
7- mendelssohn
8- vivaldi
9- dvorak
10- handel

en sevdiklerim

Scudo
Rock ve klasik müziği hiç sevmem.Türk sanat müziği ve Türk pop severim.Bazende slow..Kişisel tercih tabi.

kulağa gelen her tür müzik güzel benim için ama arabeks mi işte o üzik türünü hiç sevmiyorum birde doğu şivesiyle okunan türküleri

@pınar kacakkiz

rocker pınar dostum
evet adrenalin demek rock hele hele ıron maiden ın wicker man ı dinleyince sele üstünde bir tane rampa bırakmazsın devirirsin rampaları adamı fişekleyen bir parça wicker man kulaklık bozulmadan önce mp3 e en iyi rock hitlerini doldurmuştum

bunlar

1- van halen -jump
2- ıron maiden -wicker man
3- vertical horizon we are
4- joe satriani -the blood and tears
4- deep purple in gypsy si
6- reef - put your hands up
ve creed limp bizkit ve 70 lerin en baba ları led zeppelin jimi hendrix
rolling stones

e sonra bir baktımki kendimi tanıyamadım uçuyorurm sonra korktum bu hızdan ve beni tetikleyen rock müziğini bisiklet üstünde dinlemekten vazgeçtim adamı gaza getiriyor bende kendime güvenmediğim için hemen gaza gelirim
ya bu topik klasik müzik topiği idi gene rock a geldik yahu

ayrıca hiç bir müziği ayırt etmem kötü müzik yoktur iyi icra edilmeyen müzik kötüdür her müzik dalı güzeldir elma ile armut karıştırılmaz klasik müziğin yeri başka dır tür sanat müziğinin yeri bir başka ve hatta türk halk müziği ile türk sanat müziği beraber aynı tarzdadır diyemeyiz türk halk müziği başka türk sanat müziği başka ama hepsinin kendine göre güzellikleri vardır ve hatta arap halk müziğinin bile
dünyadaki tüm halkların halk müzikleri başkadır ve hepsini dinlemeye ömrümüz yetmez müzik çok geniş bir alana yayılmış

pınar dostum şunu unutma baba erkin koray ın yaptığı alemin keyfi yerinde fesupanallah unutulmaz içinde arabesk sözlerin var olduğu bir arabesk rock tarzı olarak karşımıza çıkar ama bence güzel vede erkin baba ile orhan gencebayın birliktelikleri olmuştur 70 lerde bence arabeskte güzel bu ülkede bu işi en iyi orhan gencebay yaptı
sentez müziğine evet ve okay temizin çay elinden çırayı- o karadeniz halk müziğini jaza sentezleyip isveçlilere dinletmesi ve akabinde bu türk cazıdır demesi evet bunlar güzel sentezlerdi
ve sevdiğim türk halk sanatçısı musa eroğlu şimdi gene onu dinliyorum sazı bir güzel çalar ve davudi sesi ile söyler
uslan be halil ibrahim parçasını
aşık veysel unutulurmu hey gidi gözü kör ama yüreğiyle dünyayı gören o yegane halk ozanımız aşık veysel onu asla unutmam

türk pop ta iyi sanatçılar geçmişte var idi şimdide var
erkin baba -cem karaca -moğollar -üç hürel
mfö -bülent ortaçgil, barış manço tanju okan
sezen aksu -ajda -

yeniler sertap erener- özlem tekin şebnem ferah -ve yaşarkurt

haaaaaaaaaan unutmadan ibrahim tatlıses güçlü bir sese sahiptir

@Kudret Kurtcebe ama müslüm sonra azer bülbül dinlemek işkence abim

kudret abim peki mezdekeye nedersin :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@pınar kacakkiz

beni kötü yakaladın onu dinlemedim hemen dinlemeliyim internetten
dinlemediğim için yorum yapamıyorum dostum

evet dinledim yeneyene , ayva ticari açıdan başarılı olabilir tarz olarak arap oryantal pop müziği

@Kudret Kurtcebe

Yorumlarını bekliyorummm
Ben bu aralar roman havalarını dinliyorum
abe kaynana ne yaptın bize ya yaptın bize biz birbirimizi çok secdik kaçıyoz bize kaçıyoz yarimle :DD:D:D:D:D:
ohh ohhh yandan :D:D:D:D:winkenlux :winkenlux :winkenlux :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Kudret abi selam,
şimdi haklısın tabi bisiklet üstünde ve araba kullanırken rock müzik çok fazla heyecanlandırıyo. o bası duyucam bu soloya koşucam derken binbir tehlikeler atlatıyoruz. ben deep purple ve black sabbath hayranıyım onların tok davul seslerine bayılıyorum ama haklısın artık yaşamın bazı yerlerde yavaşlaması gerekiyor bu yuzden Beethoven çok iyi bir seçim oluyor.
şimdi bu son yıllarda youtube daki videoları ile ünlenen Andy Mckee war abi akustikçi belki dinlemişsindir ama dinlemediysen şiddetle öneririm hemen bul abi,
sevgiler

@Pasa Gultas hocam ady mc knee bilmezmiyim iki yıl önce bir arkadaşın evindeydim bak dedi sana bir gitarist dinleteceğim dedi ben düşük bayıldım şaka şaka gerçekten böyle bir teknik çok zor adam klavye çalar gibi gitar çalıyor ve gitarına vurarak ritm atıyor perkeyşın olarakda kullanıyor gitarı adamın tipini gören dışarda onun gitarist olduğunu anlamaz sakallı kel kafa bir adam drifting parçası mükemmel böyle tekniğe sahip bir gitarcı daha var kimse bilmez preston reed onun konserine burda kemancı barda gittim gitara vurarak çalıyor aynı andy gibi hayran olmamak elde değil işin en zor tarafı gitarı bildiğim şekli ile çalmıyorlar valla bu tekniğe çalışmak için artık geç kaldım bisikletle orman yollarına gitmek şimdi piyasada satılan toplar var 40 ytl ye onlara mp3 bağlıyorsun dışarı ses veriyor giderken müzikle gitmeyi düşünüyorumda ama çekiniyorum bazı insanlar sevmiyebilir bu durumu diye en iyisi gittiğim ormanlık yerlerde piknik yaparken beethoven dinlemek

@ermanatasoy vay anasını nasıl unuttum doğru yahu

@Kudret Kurtcebe

mauro giulliani'yi dinlediniz mi
özellikle:

(link)

dinlenesi parçalarından biridir:in: şu an bunun üzerinde çalışıyorum.
Bende Murat İŞBİLEN'den ders alıyorum seneye de konservatuvar sınavına gireceğim hayırlısıyla hacettepenin...

dostum sedona
mükemmel çalışmalarında başarılar dilerim yanılmıyorsam avatarında yaşın 14 evet klasikle başladınmı hiçççççççç korkma ilerde 10 yıl sonra tabi gitarı bırakmazsan kendini tanıyamazsın
ne kadar erken yaşlarda başlanırsa gitara o kadar verimli olunmakta bilgi dağarcığıma yeni bir isim eklediğin için sana teşekkür ederim .....

Klasik vazgecilmezdir.. yemek yerken kitap okurken uzanıp dinlenirken, sohbet ederken işerken, banyo yaparken, tedavi olurken vs vs... Çok severim dnlemeyi zamanında hayalim klasik gitarla sevdiğim klasik parçaları çalmaktı ama gitar kırıldıktan sonra gitar olayı da bitti... Mutlaka dinlenmeli... Çocuklarımıza yeni yetme pop müzik yerine klasik müzik, new age, türk sanat müziği ezgilerini dinletmeliyiz. İnanıyorum ki zihinsel gelişimlerine çok faydası olacaktır. Okul dönemi de okul müdürümüzle konusup tenefüslerde öğrencilerimize klasik müzik dinletme fikrini sunacağım, umarım olumlu sonuçlanır...

@Kudret Kurtcebe

önemli değil bende size iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum:in: :)

tabiiki her müzik türünün yeri ve zamanı vardır..........ama klasik müzik dinlerken tüm müzik türlerini bir arada duyabildiğiniz bir haz noktası ve zamanı var.........o noktada çok sesli müziğin esiri olursunuz artık.........onda mutlak huzur vardır..

Klasik müzik evet dinliyorum bir ara çok dinliyordum ama şu sıralar eskisi kadar dinlemiyorum.

müzik dinlemeye orhan gencebayla başladım çocukken sonra sertleşerek gitti en son zirveye(metale) ulaşınca bir yumuşama evresine geçti müzik zevkim.

16 yaşında arkadaş zoruyla gitara başlayınca. Klasik müziğin ön yargılarımdan farklı oldugunu farkettim. önceleri 'romance'ti tabi... sonra isaac albeniz - asturias. hehe. her gitara gönül verenin çalmak istediği şeylerdi bunlar. Ama klasik müziği tam anlamıyla bana sevdiren tek bir eser var:

Beethoven - Moonlight Sonata Vol. 2

Böylece başladığım yere dönmüş oldum çünkü artık biliyorum ki Orhan Gencebay türk ve batı klasik müziğini türkiyede en iyi bilenlerden biri. belkide en iyisi. Her ne kadar dinleyici kitlesi genelde arabesk olsada ve bu kitleye yönelik şarkıları olsada, en arabesk bilinen şarkısında bile(hatasız kul olmaz) blues kalıpları kullanan birisidir.

Ukala konuştuysam affola. özellikle kudret abinin başlığında:D

Geri