Scudo Sports

Klasik müzik dinleyenler

@oğuzhan kukul

Romance zamanında ne zorlamıştı beni :D

Şimdi ise Variations sur les folies D'espange ' yi bitirdik , La Despedida'ya geçiyoruz hadi hayırlısı :D

Scudo
@Kudret Kurtcebe Selamlar..ben müzisyenim.çok sevindim klasik müzik dinlediğinizi okuyunca.Kontrabas sanatçısıyım..

@Sedonaci_Baba Selamm Murat İşbilen:)en yakın arkadaşımdır..çok selamlarımı ilet lütfen.bu ara yoğunluktan arayamadım onu küplere binmiştir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: ali ayhan cıvıl
@oğuzhan kukul

ne demek olurmu öyle şey ...
oğuzhan dostum şöyle düşünüyorum rock müzik ve onun bir dalı olan heavy metal müzik popüler müziktir.bütün dünyada insanlar popüler müziğe yönelmiştir pek artık jazz dinleyende vede klasik dinleyende kalmamııştır...
70 lerin rock grupları artık dinlenmemekte tabi 70 lerde idi onların zamanı ...
zaman popüler sanatçıları eritir ....
bu günün popülerleri yarının başka popülerlerine bırakacak bu döngü devam edecek

ama klasiğe gelince öyle beethoven gibi mozart gibi artık devler gelmeyecek dünya değişim göstermiştir vede teknolojide ve sonuçta elektrikli aletler çıkmıştır ..elektro gitarlar klavyeler..bass hepsi elektrikle çalışır ...
benim mahalle arkadaşım kerem görsevdir onu severim gerçi çocukken çok haylazdı.....kerem görsev türkiyenin en iyi jazz piyanisti olmuştur kendi besteleri vardır bill evansı sever ....onun bir röportajını dinledim tv de
akustik jazz önceliğimdir der çünki bana göre de öyle insan tabiatına insan ruhuna en uygun müzik aletleri tahtadan yapılmış olan aletlerdir evet özellikle tahtadan yapılmış piyano ve keman senfoni orkestralarında bakır ve tahta yapılmış müzik aletlerinin uyumu vardır ..

konu başlığı gerçi klasik ama jazz a gelince ,
evet jazz 1875 lerde new orleans sokaklarından günümüze kadar durmadan ilerlemiştir ve popüler müzikten çok daha köklü geçmişe sahiptir insanın ömrü bütün jazz cd lerini dinlemeye yetmez evde o kadar cd yi koyacak yer bulamazsın......

sonuçta orhan ağbiyide severim o arap müziğini sentezlemiştir zamanında ona çok saldırdılar güzel olana saldırılmaz ki sözler de güzeldi müzikte orhan babamız zamanında arabeskin kralını yapmıştır ...
arabesk yapmak isteyenler orhan ağbime dikkat etsinler orda hayat var sentez var hatasız kul olmaz hatamla sev beni bunlar anlamlı içi boş şarkı sözleri değil ...

uyduruk saçma sapan boyalı küpleri şarkıcı yapıp anlamsız bir sürü şarkı sözlerini ağzına sakız yapıp söylemek sanatçılık değil ....

ayrıca türk halk müziğinde doğudan gelen bir ses ibo tatlıses onun üstüne halk müzikte tanımam ......

halk müziğimizi yaşatmak .....
türk sanat müziğinide yaşatmak durumundayız da .....
malesef şehir hayatı insanları anlamsız , hiç bir müzik niteliği olmayan müziklere bıraktı fast foot anlayışında müzikler bunlar yani ye tüket arkada birşey kalmasın yıllar sonra dinlenmeyecek fast food dur bunlar.....

@Kudret Kurtcebe

Haklısınız bazen çok sevdiğimiz bir pop şarkısını birkaç gün çok dinlesek sıkılıyoruz ama bana örneğin bütün gün Fernando Sor dinletseler sıkılmam yani :in:

aranızdaki cevherler ortaya çıkıyorlar............çok güzel............kendinize saygı duyup sevmelisiniz.................

Benim müzik konusunda ilginç zevklerim vardır. Milli marşları dinlerim mesela

En çok sevdiğim milli marşlar Bulgaristan , Romanya , Kenya , Japonya , Pakistan milli marşlarıdır.

Birde Eurovision arşivim vardır .Eski Eurovision parçaları bir harikaydı

Klasikte ise Rimsky Korsakov , Vivaldi favorilerimdendir. Ayrıca Anadolu folklorik ezgileri Ermenice ,Rumca ,Kürtçe ,Türkçe , Lazca eserlerde çok hoşuma gider.

Tarz ayrımından ziyade tarz içinde kalite ayrımı yaparım o nedenle pek çok tarzda müzik dinlerim ama ağırlıklı olarak metal, rock, THM ve klasik müzik dinliyorum.

Genellikle bass tonları daha fazla olan, karanlık olarak adlandırabileceğim klasik müzik dinlerim. Buna en iyi örnek Wagner'dir. Ayrıca Kieslowski filmlerinin müziklerini yapan Zbigniew Preisner de bir harikadır. Genelde filmlere müzik yaptığı için klasik müzik formatının dışına çıktığı hatta yeni dönemde elektronik aletler kullandığı bile olmuştur. Ama dinlenesi bir müzisyendir.

• Beğen
Tepkiler: bahadır76
zbigniew preisner bir harika. kieslowski için yaptığı requiem for my friend harikulade bir eserdir bilmem dinlediniz mi? film müziklerini de çok iyi biliyorum kendisinin. polonya'nın çıkardığı en hüzünlü bestecilerden birisidir belki de.

klasik müzik denilince liszt, schubert (bitmemiş senfoninin bestecisi), rachmaninoff, william boyce, beethoven severim. genellikle barok ve piyano konçertolarını sever ve dinlerim.:)

@bahadır76

Requiem for my friend muhteşemdir. Ayrıca Bleu da dinlenesi albümlerdendir. Ayrıca Kieslowski de filmlerinde müzikleri çok iyi kullanmış ve oturtmuştur. Örneğin bir filminde bir küp şeker tam kahveye karışıp düştüğünde müziğin girmesi gerekiyor fakat standart şekerlerin erimesi gereğinden uzun sürüyor. Bu yüzden Kieslowski şekeri kıl testereyle kesip hacmini küçültüyor ve bu sayede zamanı tam olarak yakalıyor. Gerçekten aşmış adamlar ve birbirlerini çok iyi tamamlamışlar...

Bu videonun 16:45 -18:00 dakıkaları arasında çalan müziği klasik müzik repertuarı geniş arkadaşlardan bilen var mı...Russian waltz olarak bakıyorum ama tam olarak bulamıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Resul Yılmaz
Hiç bir zaman tek tarz müzik dinleyicisi olmadım. Müzik evrenseldir. Kaliteli olan her müzik, melodi dinlenmeyi hakeder. Popüler müzik dediğimiz müzik algılaması basit dolayısıyla sıkılıp tüketmesi kolay hızlı olan müziktir. jazz, klasik gibi müzik türleri karmaşık ve derinliğinden dolayı kolay algılanmamakta ve kolay sevilememektedir. Müzik de her işte olduğu gibi dinleme aşamasında bile emek ister. Klasik, jazz müzik türlerini insan tekrar tekrar dinledikçe algılar, belki alışması diğer türlere göre daha uzun sürer ama sevdimi de kolay kolay vazgeçilmez. Ben klasik müziğe pc'de uzun saatler oynadığım ve fonda durmadan barok çalan bir strateji oyunu sayesinde yıllar önce alıştım. Jazz müziğini de çevremde cokca jazz müzisyeni olduğundan farkında olmadan sevdim. Şu an için vazgeçilmez 2 türdür hayatımda. Müzikle sadece dinleyici olarak değil enstruman çalarak da ilgilendim. Piyano, klasik gitar, ağız harmonikası ve sevdiğim rock parçalarını elektro gitarda çalarak bireysel meditasyonumu yapıyorum. Enstruman çalmak insanın kendini ifade etmesini sağlayan çok güzel ve kişinin kutsalı sayılacak çok özel bir süreç. Güncel olarak bu aralar piyano ile klasik müzik parçalarından repertuar yapıp kendimi sevindiriyorum. Selamlar.

Vivaldi ve Mozart iyidir.Her gece yatmadan birer doz alırım. :D

• Beğen
Tepkiler: Serkan B.
Wagner Reis şuralarda dursun, bisiklet sürerken tempo yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyemdir, deneyin işe yarıyor.

Geri