Scudo Sports

Klasik bisiklette ağırlık

Scudo
Bugün 5 kiloluk yol bisikleti de var, 11-12 kiloluk da. Genel olarak daha ağır olsalar da 20 veya 30 sene önce de benzer bir durum söz konusuydu, 8 kiloluk yol bisikleti de vardı, 15 kiloluk da.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
benim columbus ve reynolds kadrolu klasik bisikletlerim 10 ila 11,5 kg arası, bunun gibi onlarca bisikletim oldu. 11,5 kg üzerine sadece reynolds 501 ile çıkmıştım. Kullanılan diğer komponentlerin ağırlıkları da önemli, mesela selelerim 300 gram civarı, dış lastikler her zaman veloflex yani 200*2=400 gram civarı, pedallar keza görece hafif pedallar. Çamurluk da varsa en az 1 kg koyarsınız üzerine, aynakol koruması da çelikse 12 kgnın üzerine çıkar tabii ki. 80lerden bir kadroyla (columbus) ve 90ların komponentleriyle 8kg altına kolayca inebilirsiniz. Hele bir de columbus KL olursa daha da kolay. Yeni columbus borular (spirit gibi) ve reynold 753 gibi kadrolarla 10 kg altına inmek zor değil

@enes dökmen sen cidden 12 kg olduğuna inanıyomusun adamlar xrs 040 ı 9kg yazmıştı sitelerine salcano sitesinde doğru bilgiler yazmıyo

Hocam yanlış anlamayı ama bir fotoğrafını alabilir miyim tartıda bir de bu sizde ki bisikletler custom olarak özelleştirilmiş hali mi üzerinde mi komponentler orijinal mi yoksa 105,ultegra vs. vites çekiş sistemi zip jant mi taktiniz ?

@Bisikletsurenadam zipp jantla hafiflik olmaz,planet x gibi özel yapım jantlar kullanman lazım.Ayrıca shimano veya sramlede olmaz.Campagnolo record olmalıki hafiflik sağlasın. ;)

Benim celik kadrolu, celik jantli bianchi caurus bisikletim 12,5 kg idi ve hatlari bu nedenle oldukca inceydi.
Ama celik jantin da keyfi ayri be abi, bi parlatiyorsun aynakolu, jantlari, ayna gibi kendini gor. Sakal trasi ol, makyajini tazele vs :)
Celik jant deyip gecmeyin, oyle acayip bir akiciligi oluyor ki agirlik faktorunu unutturuyor.
Lakin bu lasik bisikletler dumduz asfalt icin uretildiginden, rampa cikmak biraz problem, bu nedenle aynakol ve ruble oranlariyla biraz oynayip guncellemek gerekiyor. E tabi bir de performans ve kilo verme konularinin irdelenmesi lazim.
Bir de bu kladik yol bisikletleri ile uzun turlar cok rahat yapiliyor. Celik oldugu icin altindaki alete guveniyorsun. Bunlar hem tur, hem performans, hem de laylaylom icin kullanilabiliyor.

@Erkin Kalender

En hafif grupset Sram Red 22. Campy Record ile Shimano Dura Ace arasında da 50 gramdan az fark var.

campy record bir customda kullanılabiliecek en uygun özelleştirmeleri sunuyor

Klasik bir kadroya 10 lu 11li ruble takamazsınız.Ama düzgün ayarlamalarla campagnoloda bu mümkün

@Erkin Kalender

Niye takılmazmış?

https://cyclepathpdx.com/wp-uploads/2013/10/DSC_8849.jpg

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Kavga ya gerek yok sadce inanmadigimdan değil inanamadigimdan resim istemem de ki neden

@Murat B.

Dostum bu kadro klasik bir kadro değil. Çelik olması klasik olduğu anlamına gelmiyor. Custom bir kadro bu. Özelikle yurt dışında custom frame builder'lar bu tarz çelik kadroları sürekli üretiyor. Bu nedenle modern parçaları taşımakta hiçbir sorun yok.

Bunun dışında arka açıklığı 130mm olan her kadro 10'lu grup setler de dahil bütün modern parçaları kaldırabilir. Klasik kadrolar genel olarak 126mm açıklık kullanır. 10'lu arka göbekler 130mm den başlar ama bazıları; arka göbeği modifiye edip 126mm indirir. Bazıları kadro çelik olduğu için az birşey esneterek 130mm göbeği direk kullanır ki bunu internette yapan bir sürü kişi gördüm. Bazı markaların 10'lu göbekleride 130mm den daha kısalardır.

Şu forumun uslubundan asırı sıkıldım @Taner Rona gereklı acıklamayı yapmış bende takıldıgına dair bir örnek atıyım hata 125 mm arka acıklıgına sahıp bır kadroya bıle takılır bilginize ve elimde 130 mm uzunluga sahıp campagnolo mırage 8 li arka gobekte mevcut :)(link)

(link)
Linkteki küçük fotoları görülen bisikletlerden, Carlton ve Meral hariç, diğerleri 10 kgın altında ağırlıkları var.
Look 8kg, Vitus 992 8,5, Vitus KAS 8,5-9 arası, Stelbel 9 kg, Routens 8,5 kg, CBT italia 9 kg
Sadece Meral ve Carltona 11li set takılamıyor. Stelbel, Vitus KAS, Routens 8li, Vitus 992 11li, CBT italia 7li, Look KG386 6lı sisteme sahip

Linkteki Carltonun arka açıklığı 122 mm, ama 126 mm lik 7li sistem var üzerinde, kullanılan Reynolds 531 boruları bu esnemeye izin verdiği için sorun teşkil etmiyor, ama Reynolds 753 ile kolayca arka çatalda çatlamalar olabilir.
Ayrıca linkteki tüm jant setleri clincher cinsidir, tubular jantlı bisikletlerimin burada fotoları yok, onlar daha hafif olabiliyor.

Geri