Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

@-Deniz- O çelik macunu. Yani demir/çelik yüzeye dolgu yapmak için kullanılan malzeme.

Scudo
yok sürekli almanyaya gidip geliyorum, oradan getiririm. bu haliyle fiyatları denk gibi. bir yandan italyanın güzelliği de parlak krom olması. kadrodaki bazı ufak tefek oyma detaylar da pirinç rengi zaten. ama toplamak mı yoksa lr01 almak mı karar veremedim.

kadrodan vites epey göz korkuttu bisiklet konusunda genel olarak tecrübeli olmama rağmen. kademesiz daha mı kullanışlı olur, araştırınca daha mı zor olur acaba diyordum. hissediyor musunuz değiştirirken nasıl oluyor?
Klasikçilerin mekanı bu başlık. Burdan devam edelim. Kademesizin bi farkı yok kullanım olarak. Zamanla alışılıyor. 10s'e kadar rahat kullanılıyor. +11s'de kaset gövdesi uzuyor, attırıcının en büyük dişli hizasında kalabilmesi için kolun sertlik vidasını iyice sıkmak gerekir, o zaman da çok sert bir kol olur diye tahmin ediyorum. Hassas vites ayarı yapmaya üşenmem dersen kadrodan kolların kademelisi de var.

İtalyan kadronun tam yandan fotoğrafını atabilir misin?

• Beğen
Tepkiler: Muratcan G
Klasikçilerin mekanı bu başlık. Burdan devam edelim. Kademesizin bi farkı yok kullanım olarak. Zamanla alışılıyor. 10s'e kadar rahat kullanılıyor. +11s'de kaset gövdesi uzuyor, attırıcının en büyük dişli hizasında kalabilmesi için kolun sertlik vidasını iyice sıkmak gerekir, o zaman da çok sert bir kol olur diye tahmin ediyorum. Hassas vites ayarı yapmaya üşenmem dersen kadrodan kolların kademelisi de var.

İtalyan kadronun tam yandan fotoğrafını atabilir misin?
ekledim. açıkçası toplatma niyetim lr01’i burada bulamamamdı bi yandan da.

lr01’le ilgili detay da şurada var: (link)
kargo vergi vs. derdim yok bunda.

Dosyalar

• IMG_8678.jpeg
    IMG_8678.jpeg
    125,1 KB · Okunma: 62
Gördüğüm bütün retro LR01'ler (ilk çıkan LR01 (link). ahead boğaz takmışlar bu fotoda) hafif eğimli üst boruya sahip. O sebeple ben tercih etmezdim. Tabii zevk senin, keyif senin. İtalyan baya büyük bi kadro, 58 var gibi, boyuna uygun mu?

@Murat Cömez Senin fikrin nedir abi?

Gördüğüm bütün retro LR01'ler (ilk çıkan LR01 (link). ahead boğaz takmışlar bu fotoda) hafif eğimli üst boruya sahip. O sebeple ben tercih etmezdim. Tabii zevk senin, keyif senin. İtalyan baya büyük bi kadro, 58 var gibi, boyuna uygun mu?

@Murat Cömez Senin fikrin nedir abi?
Can arkadasin zevkine karismak istemem sonucta senin de dedigin gibi zevk kendi zevki. Sahsen herseyi gectim 900€ yu neyeistiyorlar onu anlamadim? O bisiklet o halde edecegi tas catlasa 450-500€ oda fanatigine denk gelirse. Ama sadece Peugeot Kadrosuna 900€ istemek cok ayip. Sadece kadro diyorum cünkü üzerinde para edecek ve kadroya uygun herhangi bir donanim göremedm.
Ben sahsen almazdim, o kadar para verdikten sonra pantografili bir Italyan arastirirdim. Italyan demisken, yine senin dedigin gibi fotografdaki Italyan kadro da biraz büyük. Benim tahminim ortalama 58-60 gibi duruyor, o kadro saglam 1,90m ve üzeri boylar icin uygun. Arkadasin boyu okadar varsa sorun yok. Son olarak Italyanin markasi ve fiyati nedir?

kadro 56. ben de 186’yım sanırım bana tam olur. eski merida crossway’im de 56’ydı.

pantograf dediğiniz gravür mü bu arada?

kadro 56. ben de 186’yım sanırım bana tam olur. eski merida crossway’im de 56’ydı.

pantograf dediğiniz gravür mü bu arada?
56 kadro 186 boy icin cok iyi. Pantografi ile evet gravürleri demek istedim, mesela seleborusunun girisinde sag ve sol catalin üst kisminda var. Ve ayrica bir kac cesitli yerlerde de olur.

56 kadro 186 boy icin cok iyi. Pantografi ile evet gravürleri demek istedim, mesela seleborusunun girisinde sag ve sol catalin üst kisminda var. Ve ayrica bir kac cesitli yerlerde de olur.
bu kromda pantografi de var, içi pirinç renkli

bu kromda pantografi de var, içi pirinç renkli
Evet var görüyorum ama ne yaziyor orada o önemli. Kesin ucuz veya adi bir kadro degil bu kesin, borulari da Columbus. Yine de markasi ve fiyati önemli.

C-T olarak 56'dan büyük. Dev gibi bir kadro bu.

toplayınca 15 bin civarına geliyor brooks seleyle vs. vites komponentlerine hakim değilim ama. markası atala olabilir.

toplayınca 15 bin civarına geliyor brooks seleyle vs. vites komponentlerine hakim değilim ama. markası atala olabilir.
Malesef bu sekilde bir yere varamayiz, birdseyleri net söyleye bilmek icin marka ve modelini bilmek lazim arti donanim olarak da üzerine ne takilacagi da cok önemli.
15000Tl demek 700€ demek. Atala ve donanimi belli olmayan bir kadro icin cok para, ben vermezdim. Onun üzerine biraz daha ekler ve iyi bir markadan bir sey toplardim.

• Beğen
Tepkiler: Muratcan G
Çelikten yapılma hava yaran sanat eserleri :

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@Murat Cömez Wheeler çok hoş ama ben başka bişeyden bahsetmek istiyorum. Sokaktaki kaldırım işçiliğinin ve asfaltın düzgünlüğü!

1 - Almanya'da 25 cm yüksekliğinde kaldırım olmaz, çünkü orada arabayı kaldırıma park etmeye teşebbüs eden çıkmaz, 1000'de 1 eden olursa toplumda oturmuş kolektif "asayiş" algısı ile biri hemen şikayet eder ve araç sahibi güzel bi ceza alır.
2 - O kaldırımın taşlarını döşeyen işçiler kıt kanaat geçinecek bir maaş almadığı için, ve bu sebeple hayatlarından nefret etmediklerinden, ve işlerini doğru düzgün yapmayla mükellef oldukları özbilinciyle, "şu taşları şuraya rasgele koyayım da evime gideyim bir an evvel" moduna girmezler. Giren olursa bile o işçiliği denetleyen bir amir olur ve amirin dikkatini çeker, o da hemen orayı döşeyen işçilerin ceza almasını sağlar. Böylelikle iş ne olursa olsun, seve seve! düzgün yapılmasını sağlayan bir denetim mekanizması oluşturulmuş olur.
3 - Almanya'da her an bir çocuk, veya köpek fırlama ihtimali olan, günde toplasan 10 araba geçen sokağa rahat rahat asfalt dökülür. Neden? Daracık sokaklarda g.tü tutuşmuş gibi hızla giden her an birinin katili olabilecek sürücü koltuğuna oturmuş hayvanlar bulunmaz. Bulunsa bile alacakları ceza ile öyle korkar ki temkinli davranırlar. Bu tip davarlar asfaltta hız yaptıkça keyiflendiklerinden, daha da hızlandıklarından, Türkiye'de sokaklar kambur kumbur taş döşenir, yayanın yürüme konforunu düşünen kim?
4 - Almanya'daki insanlar yürüdüğü sokağın, caddenin, tarlanın, çöp kutusu olmadığını bilecek zeka seviyesine sahiptir. Bu sebeple yerlerde Türkiye'deki gibi 1 metre arayla sigara izmariti, ambalaj plastiği, yıllarca ezile ezile 10 cm çapa ulaşmış sakız, kedi-köpek maması bulunmaz. Yerde toprak yerlerden uçuşan toz dışında bir tane bile yabancı madde bulunmaz.

Çok doluyum çok...

@Murat Cömez Wheeler çok hoş ama ben başka bişeyden bahsetmek istiyorum. Sokaktaki kaldırım işçiliğinin ve asfaltın düzgünlüğü!

1 - Almanya'da 25 cm yüksekliğinde kaldırım olmaz, çünkü orada arabayı kaldırıma park etmeye teşebbüs eden çıkmaz, 1000'de 1 eden olursa toplumda oturmuş kolektif "asayiş" algısı ile biri hemen şikayet eder ve araç sahibi güzel bi ceza alır.
2 - O kaldırımın taşlarını döşeyen işçiler kıt kanaat geçinecek bir maaş almadığı için, ve bu sebeple hayatlarından nefret etmediklerinden, ve işlerini doğru düzgün yapmayla mükellef oldukları özbilinciyle, "şu taşları şuraya rasgele koyayım da evime gideyim bir an evvel" moduna girmezler. Giren olursa bile o işçiliği denetleyen bir amir olur ve amirin dikkatini çeker, o da hemen orayı döşeyen işçilerin ceza almasını sağlar. Böylelikle iş ne olursa olsun, seve seve! düzgün yapılmasını sağlayan bir denetim mekanizması oluşturulmuş olur.
3 - Almanya'da her an bir çocuk, veya köpek fırlama ihtimali olan, günde toplasan 10 araba geçen sokağa rahat rahat asfalt dökülür. Neden? Daracık sokaklarda g.tü tutuşmuş gibi hızla giden her an birinin katili olabilecek sürücü koltuğuna oturmuş hayvanlar bulunmaz. Bulunsa bile alacakları ceza ile öyle korkar ki temkinli davranırlar. Bu tip davarlar asfaltta hız yaptıkça keyiflendiklerinden, daha da hızlandıklarından, Türkiye'de sokaklar kambur kumbur taş döşenir, yayanın yürüme konforunu düşünen kim?
4 - Almanya'daki insanlar yürüdüğü sokağın, caddenin, tarlanın, çöp kutusu olmadığını bilecek zeka seviyesine sahiptir. Bu sebeple yerlerde Türkiye'deki gibi 1 metre arayla sigara izmariti, ambalaj plastiği, yıllarca ezile ezile 10 cm çapa ulaşmış sakız, kedi-köpek maması bulunmaz. Yerde toprak yerlerden uçuşan toz dışında bir tane bile yabancı madde bulunmaz.

Çok doluyum çok...
Bu yazınızı Almanya’nın tamamı için genellemek doğru olmayabilir. Az ya da çok saydığınız olumsuzluklar Almanya için de kısmen geçerli olabiliyor. Sadece 25cm kaldırım görmedim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri