AbdülkadirArtan
Aktif Üye
- Tepki
- 306
- İsim
- Abdülkadir Artan
- Bisiklet
- Diğer
klasik olduğu için mi, yoksa rüzgarın kamçısı sırtınızda şakladığı için mi?35 yıllık klasiği 40 ortalama ile sürerken
Keske bir yasasanizda bizde görsek o alim gücünüzü gercekten varmi diye.@Murat Cömez
Bende yurtdışında yaşasam, paramın alım gücü olsa, bol klasik parça bulma lmkanım olsa bende çok orjinal bi klasik, campagnolo grup setler v.s. toplarım bu çok kolay.
Ama burası Türkiye burda hayaller v.s. hayatlar durumu var. Parça yok, para yok, fırın boyaya sıfır üst sınıf yarış bisikleti paraları isteniyor. Burda kazık var.
Türkiyede 12.500 Tl yapıyor bu rakam. Yani bizdekinin 4,5 katı... Kadroları, parçaları almaya kalkınca aynı paraları ödediğimiz düşünülürse davulun sesi neden hoş geliyor anlamak zor olmasa gerek.Almanyada normla bir insan 1600€ askeri ücret aliyor
Savunmak için yazmıyorum ki sayın @Murat Cömez yaşça benden büyüktür ve kendi savunmasını yapabilir.Yani bizdekinin 4,5 katı
@Murat Cömez 800 Euro'luk kadro buldum, kafadan 8'le çarpıyorum. 6400 TL yaptı. 2300 TL'yi harcamasam bile nasıl alacağım o kadroyu?
Bende size toplaya bilmeniz icin yolunu gösterdim. Yanlis bir sey yapmadim. Benim parca gönderdigim kisilerde askeri ücretle calisiyorlar.@Murat Cömez 1 euro=7.8 TL olan bir durumda alım gücünün önemli olmadığını söylemek. Bu da güzelmiş doğrusu. Türkiye'de maaş harici geliri olmadan, asgari ücretle klasik filan toplanamaz, toplasa da en fazla bir-iki tane toplanır, satmıyorsa onu da kullanır. Bu kur varken imkansız. 400 eurolara Kron, Corelli vs alınır burada, yani bu kadar da emin konuşmamak lazım. 8 kat daha avantajlıdır yurtdışında yaşayan adam, lamı cimi yok. Sonuçta Türkiye'ye gelen bisikletler de euro veyahut dolar bazlı komponentlerdir, şunlardır bunlardır, gene aynı kurdan hesaplıyoruz.
Niçin tek ayla hesap yapılıyor o da ayrı hesap. Neyse, Allah toplayıp toplayıp binenlerden olmayı nasip etsin.
Tekrar söylüyorum, 8 kat fark olan bir yerde konuyu alım gücünden alıp, istek ve heveslere getirmek, konuyu en abes yere çekmek sağlıklı değil. Asgari ücret 2300 TL. 800 Euro'luk kadro buldum, kafadan 8'le çarpıyorum. 6400 TL yaptı. 2300 TL'yi harcamasam bile nasıl alacağım o kadroyu? Lütfen, bu kadar da küçümsemeyin forumdaki kişileri.
Sonradan ekleme: Keşke Türkiye'ye gelseniz de bir görebilsek o güzel klasik kadroları burada toplayabildiğinizi. Almanya'da bir ekmek 20 TL imiş, gelin burada toplayın asgari ücretle. Yıl 2020 olmuş, kur gibi, alım gücü gibi kelimelere ihtiyacınız yok. Tekrar güzelce konuşursunuz.
Evet almanyada bir ekmekgin fiyatida 4 kati. Davulun sesini anlamak zpr degil bir gercek.Türkiyede 12.500 Tl yapıyor bu rakam. Yani bizdekinin 4,5 katı... Kadroları, parçaları almaya kalkınca aynı paraları ödediğimiz düşünülürse davulun sesi neden hoş geliyor anlamak zor olmasa gerek.
Du solltest erst mal die Deutsche Sprache richtig beherrschen bevor du mit mir schreibst, habe kein Wort verstanden was du geschrieben hast.@Murat Cömez
Ich kann diese Situation in deutsch erklären. Heutzutage mit dem 1600€ Geld eine kluger Mann sehr gut in Deutschland leben. Warum haben Sie 800€ Miete bezahlen?
Türkçe devam ediyim bilmeyenlere ayıp olmasın. Augsburgda immobilienscout24.de de 350 euroya kadar kira bulunuyor. Jena, freiburg, mannheim.. Heryerde uygun kiralar var. Merkezde ve büyük metrekare evde oturmam az kira veririm.
(link)
Buradaki campagnolo grupset fiyatı tr deki bir asgari ücretin yarısından fazla.
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
(link)
Hamburgdaki bu set ise almanyadaki asgari ücretin 1/5'i. İki grupset de vintage. Model adlarını çok önemsemedim ikiside benim işimi görürdü.
Alım gücü farkı böylece görülüyor. Araba fiyatlarından, kıyafet, yeme içmeden hiç bahsetmeyelim.
İstekle herşey oluyor evet herşeyin çözümü de var. Fabrikada çalışanlar maaşlarının ne kadarını yolluyorlar size? Kredi çekmeden araba ev alabilen kalmadı tr de. Bisiklet kredisi çıktı geçenlerde mesela.Almanyadaki kredi faizlerinden bahsedelimmi?
"Herşey istek." Para? "İçimizde içimizde.."
Siz almancılar asla anlayamazsınız burdaki durumları uzaktan davulun sesi hoş gelir. Ben sizle hiç tartışmam bu konuyu. Bu arada bikaç aya almanyadayım topladığım bisikleti burdan paylaşırım![]()
Bunlara ne anlatirsan anlat yine kendi bildiklerini okurlar. Adam gelmis bana immobilien deki fiyatlari gösteriyor, birde o fiyatlar nerede oldugunu söylüyor. Vay be ne kadar cahilmisim ya. Demekki türkiyede giresunun köyünde 200tlye kirada oturuyorlar ama istanbulda calisiyorlar. Eger bu imkan türkiyede varsa almanya zaten ölmüsdür.Savunmak için yazmıyorum ki sayın @Murat Cömez yaşça benden büyüktür ve kendi savunmasını yapabilir.
Nasıl euro TL'den sekiz kat değerliyse, doğal olarak yaşamda sekiz kat (ortalama) pahalıdır.
Bunlar ne? Ne bunlar ne? Yukarda biri yaşa hürmet demişti yaşa başa bakmayın kişiliğe bakın. Bu nasıl laflar yav?Nokta com.
Ben sadeceartik,