Scudo Sports

klasik arka dişli sesi

rubley söktüm gres yağıyla yağladım ses tamamen kesildi:)ama gerçektende rubleyi toplamak çok zormuş...:)

Scudo
Eğer eski tip vidalı rubleye sahip bir göbeksa ve deneyiminiz de fazla yoksa o ufacık bilyelerle uğraşması can sıkıcı olabilir ve tekrar toplayamayabilirsiniz. Eğer kaset sistemse işiniz göbeğin markasına göre kolay da olabilir zor da. Kaset sistemini göbekten ayırıp içerisine yağ basmak zor olabiliyor. Tabi kasette bilye ile uğraşmıyorsunuz.
Sessizlik için özüm her iki tipte de gres basmak. Vidalı rubleyi zaten anlatmaya gerek yok fakat kaset sistem de sistem kapalı olduğu için gresi sistemin içerisine şırınga ile basmak zorundasınız. En az ses bu şekilde elde edilir. Fakat kişisel tavsiyem burada kesinlikle gres kullanmayın çünkü hem akışı azaltır hem de gereksizdir. Burada dişler üzerine düşen sürtünme kuvveti çok çok azdır. Bu nedenle ince bir makina yağı yeterli olacaktır. Sonuç olarak arkadaşların da dediği gibi ince yağ çok ses;kalın yağ az ses neden olur. Ben şahsen 0W-30 motor yağı kullanıyorum;aracımdan arta kaldığı için özellikle gidip almadım yani. Neden motor yağı da dersen içerisinde bir dolu temizleyici ve koruyucu katkı var;çok daha geç bozuluyor bu nedenle

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Sağolsun Göker arkadaşımla geçen gün benim XT- M775 arka göbeğimi temizleyip yağladık, temizlemeden önce neredeyse hiç ses çıkmıyordu içini açtığımızda ise bir sürü pislik ve toz çıktı, daha sonra Göker'inde dediği gibi 0-30 motor yağı ile yağladık ve göbek kendine geldi :) Sesi ilk günki seviyesine geldi ve akışı çok çok arttı...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Göker Derya
vidalı sistem rubleyi hiç açmadım ama şuanda kullanılan kaset tipli göbekleri açıp temizleyip geri toplamak çok kolaydır. kasetin oturduğu yeri söktüğünüzde iki kısımda ufacık bir sürü bilye var hepsini bi yere toplayın ve temizleyin sonra gresle onları yerlerine oturtun. bütün bilyeler yerine oturduğunda göbeği ters çevirseniz bile bilyeler dökülmez. sonra tırnakları çok iyi temizleyin ve ses çıkmasını istiyorsanız belli bi miktarsa motor yağı kullanın. eğer ses çıkmasını istemiyorsanız yine belli bir miktarda gres kullanın. sıvı yağ sürtünmeyi daha çok arttırır. ilk açtığımda ince bir motor yağıyla yağladım ve çok ses çıakrtıp dönerken zorlandığını hissedebiliyordum. zorlanmanın tırnaklardan geldiğindende emindim vidasını gevşetip yine çevirdim ve yine zorlanıyordu. sonra tırnakların etrafına gres sürdüm ve daha rahat dönmeye başladı ve hiç ses kalmadı. gres tırnakların daha yavaş çalışmasını sağlar çok gres basarsanız çok yavaş çalışır. az miktardaki gres hiç bir şekilde pedala yüklendiğinizde kaymasına neden olmaz. ama çok miktardaki gres tırnakların çalışmasını engeller ve kaydırmalar gerçeklereşebilir. ve gres sürtünmenin az olmasından dolayı göbeğin ruble kısmının daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

crossmax SL ses konusunda uzmandır :D ben de shimano deore kaset kullanıyorum. pek bi ses yok. yani en azından rahatsız edici boyutlarda diil...

Benimde sesli gobekler hosuma gıdıyor.mavicler bende var sesını yan yana gıderken bıkac bısıkletcı sordu ama cırrrrlamada zipp'lerın ustune tanımam sesını 1 km oteden duyarsın.Ayrıca bu sesı fazla olanlar sanki bıraz daha kalıte kokuyor gıbıme gelıyor.

Geri