Hmm ben bunun bir klasik oto sergisinden ziyade bir kişinin özel koleksiyonu olduğunu düşündüm plakaların hepsi 4444'le sona eriyor diye. Çok daha etkileyici ve daha derin koleksiyonların varlığını biliyorum, dünya üzerinde sayılı otomobillere sahip ve gerçekten bu arabalara kişisel zevkleri için sahip olan adamlar sahipleri de. Sonradan görme inşaat amelelerinin ona buna şekil olsun diye satın aldığı arabalar değil hiç biri.
Bende de var böyle otomobiller alıp koleksiyon yapma gibi bi zevk ama bu abilerle aramda ufak bi fark var; onlarda para var bende yok
Bir de böyle bir sergi yapılırken araçlar neden dip dibe koyulur ki? İnsanlar gelecek fotoğraf çekecek orda. Rahat çekmesinler diye mi yapmışlar acaba?
Devam ediyor mu bilmiyorum. Ve orası otopark olduğu için mecburi sıkışık koymuşlar yoksa bize yer kalmayabilirdi. Ama çok daha güzel yapılabilirdi tabi
@Ahsen Okyay
Böyle sizi bozmak gibi olmasın ama klasik araç konusunda takıntılı olduğum için düzeltmek istiyorum lütfen yanlış anlamayın Araç Bis e çok benzese de Bis değil Yugoslavya yapımı Yugo Zastava 850 dir.
Sadece plakalar için bile ne kadar uğraşmışlardır Ben 06 R 7777 yi denk getirdim diye seviniyordum adamlar 4444 ü seri toplamışlar Anadol ve Şahin i de araya sıkıştırmışlar iyi olmuş
Bekir bey tebrik ederim dikkatinizden ötürü. Ancak yanlış anlamazsanız ben de sizi düzeltmek isterim; araç Zastava 850. Ayrıca FIAT Bis'e benzemekle kalmıyor, aslında ta kendisi. Zastava da tıpkı TOFAŞ gibi Yugoslavya'da FIAT lisansıyla üretim yapan bi firmaydı. Zastava diyorum, zira daha sonra Yugo oldu adı. O yüzden de bu fotoğraftaki aracın orijinalliği konusunda şüpheliyim, Yugo adı altında 850 üretildi mi açıkçası emin değilim. Aracın üzerindeki logo Yugo logosu.
@Ömer KARAN eğer istediğiniz plaka boştaysa eskiden tamamen trafik şubedeki memurun insafına kalıyordu bu istek üzerine plaka işi ancak artık yanılmıyorsam polis vakfına (isminden emin değilim bu vakfın) yapılan 100 küsür liralık (meblağdan da emin değilim) bir yardım makbuzuyla gittiğiniz zaman istediğiniz plakayı veriyorlar.
@Samet Arslan hem yer kaplamamak hem de aralarına insanların girmesini engellemek maksatlı bu şekilde bir yerleşim yapılıyor genellikle. İkaz bantlarıyla halkımızın yıldızları pek barışık değil bildiğiniz üzere
Bu arada tekrar bakınca hiç bi boktan emin olmadan yazdığımı gördüm mesajı, affınıza sığınıyorum.
@U BoRa O bağışla seçme işinde de sıkıntı çıkarıyorlar artık. 200 tl bağış yapılırsa ya ortasını yada sonunu seçtiriyorlar. Tamamını seçebilmek için ne kopardılar kar anlayışı mevcut. Ancak bu kadar 4444 plakaya toplamak sadece bağışla vs olacak iş değil gibi geliyor bana.