Scudo Sports

Kızların bisikleti aptallık olarak görmesi

Ne olur o kızlara benden çok selam söyleyin. Lütfen.

Ayrıca aşağıya iki üç tane fotoğraf ekliyorum. Fazla zorlamamak için kendi hemcinslerinin fotoğraflarını seçtim. Fotoğraflardaki kişiler muhtemelen medeniyetin en üst seviyesinin yaşandığı ülkedeler,. En kaba tabiri ile; gelişmişliğin bokunu çıkartan ülelerden birinde yaşıyorlar ve çok büyük ihtimalle işlerine ya da okullarına gidiyorlar. Lütfen bahsettiğiniz, bisikleti aptallık olarak gören kızlara aşağıdaki fotoğrafları gösterin.

Şimdi ben bu aptallık olarak gören kızları iş sahibi insanlar olarak varsayıyorum. Konfeksiyon atölyesinde mi çalışıyorlar yoksa CEO mu olmuşlar orasını bilemem. Ha eğer işleri yoksa da, bisikleti aptallık olarak görebilen bir düşünce tarzına sahip olmalarına rağmen eskaza bir okul ya da iş sahibi olma ihtimalleri üzerinden yola çıkıyorum.

Lütfen fotoğraflara baksınlar ve kendilerinin üstün oldukları özellikleri yazsınlar. Neden mesela bu insanlar aptal da kendileri ulema? Bi baksınlar cevap versinler.

https://i.hizliresim.com/kkkBV7.jpg

https://i.hizliresim.com/LaaAB1.jpg

Bir de bir iki yerde Ekşi ile ilgili yazılar gördüm. Ekşi'nin nesi varmış? Ekşi tarzı başlıkların neresi kötü? Ekşi gibi bir kaynak alternatifi var mı? Sadece eğlence içerikli başlık ve içeriğe bakarsanız tatmin edici olmayabilir ama insanlar Ekşi'den yararlanarak yüksek lisans ve doktora tezi yazıyorlar. Elbette önbilgi olarak... Ekşinin suçu yok. Buradaki başlığın başına "bazı" yazarız olur biter. Gerçi başlık ve ilk mesaj pek alakalı gibi değil ama neyse.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Scudo
@C. Tiryaki Ekşi'yi ben yazdım. Beni mention eder misin yazarken. Ki bana da cevap hakkı doğsun. Konunun defalarca hortlatılması artık can sıkmaya başladı. Ekşi sözlük artık, herkesin her an dilinin ucuna gelen her şeyi yazdığı, saçma sapan leş yazıların olduğu bir yer oldu. Daha önce de belirttim. Başlarda çok güzeldi, harika yazanlar vardı. Hala tek tük var. Ben buna zaten bir şey söylemiş miyim? Hayır. Ama şu an tam bir ego ve saçmalıklar çöplüğü olmuş durumda. Ben oradaki 'Türk kızları', 'Türk erkekleri' bla bla içerikli yazılara atıfta bulunarak ifade ettim. Lütfen, yazdıklarımdan kimse cımbızla bir şeyler çıkarmaya çalışmasın. Çok rica ediyorum, genel olarak dikkatimi çeken bir durum var; millet olarak herkes sabrının son sınırında ve her an herkes patlamaya hazır durumda. O nedenle kimse aslında bu kişi ne demeye çalışıyor, ya da bu kişi ne yazmış diye anlamadan bir tartışma başlıyor ve sonsuza kadar sürüyor. Hepimizin akl-i selim insanlar olduğuna inanıyorum ben. O nedenle art niyet aramak istemiyorum. Umarım, tekrardan ve tekrardan kendi yazdıklarımla ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Bisiklet özgürlüktür, başka insanların özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan düşüncelerini pek önemseme :)

Nasil dile getirecegim bilmiyorum ama;
Kendimi de seni de onu da ayirmadan belirtecegim.

Ulan biz ki kadinlari kolaylikla asagilayici sifatlarla, zamirlerle yargilamaktan cekinmiyoruz. O dekolte giymis diye yollu, bu dar pantolon giymis diye bilmem ne oluyor bizim nezdimizde.
Degerli bir arkadasimin da belirttigi gibi, erkegin giydigi tayta bile degisik degisik ve sapikca bakan insanlar var yahu. Sen bu anlayisi bitirebildin mi ki, bisiklet yahut baska bir spora yanasmayan kadinlarin yine herhangi bir spora karsi aptallik olarak gordugunu soyluyor, bununla yargiliyorsun?

Kadinlarimizin bu yargilamalarimizdan, bu asagilamalarimizdan ne kadar rahatsiz oldugunu bilenlerimiz vardir aramizda. Bunu en iyi yine kadinlarimiz bilir.

Ben eminim, herhangi bir sporu aptallik olarak her kimse, cinsiyetinden bahsetmeden, bu yargilamalardan asagilanmalardan icten ice korkan, cekinen kimseler olmalari cok buyuk ihtimaldir.

Bu konuda, bu giride bahsettigim herkesce tarafindan yapilan asagilamalar soz konusudur. Bazi kimseler, kadinlarimizin bisiklet yahut baska bir sporu aptallik olarak gorduklerini dusunenler, fark etmeden ya da ederek yine bu bahsettigim asagilamada bulunmuslardir. Kendilerine hatirlatmak isterim.

@evrim bilgen mentiona hiç gerek duymadım. Gerek duymadım çünkü cevap hakkı doğduğunu da düşünmüyorum. Ben sizin yazdığınız şeye direk cevap olarak değil, insanların üzerindeki genel Ekşi Sözlük önyargısına dikkat çekmek için o paragrafı ekledim. Çünkü artık insanlar gayet yüzeysel olarak Ekşi Sözlük'e önyargı besliyor. Aslında ben de sizin gibi Ekşi Sözlük'teki bazı içeriklerden şikayetçiyim. Ekşi Sözlük'ü de iyi bilirim. 2004 kayıtlıyım ve elbette günümüzdeki halinden pek memnun değilim. Ama rahatsız edici olan içerikler yüzünden, olumlu-faydalı olan koca bir yığını da yok saymayı doğru bulmuyorum. Evet Ekşi'de eğlencelik, bir ciddiyet içermeyen, argo ve mantıksız başlıklar açıldığı doğrudur. Ancak bunlar bilinçli olarak açılan, makara-kukara tadındaki yazılar içerir. Fakat Ekşi Sözlük'te herzaman alternatifiniz vardır. İlla yazar olmanıza gerek yok. 5 dakika içinde üye olup, filtreleme sayesinde sadece tematik olan başlıkları görebilirsiniz. Böylece sadece istediğiniz konular ile muhattap olabilirsiniz. Üzerinde konuştuğumuz bu sitede, "Bisiklet Seçimi" başlığına girin ve yarım yamalak bir bakın... "Hangisi Yaa, Hangisi" tarzı başlıklar açılıyor. :) Daha buna benzer durumlara bir standart getirilememişken bu başlığa "Ekşi başlığı gibi" demek bence doğru değil. Her platformun avantaj ve dezavantajları var. Avantajları kat kat fazlayken düşük dezavantajlara takılıp tamamını yok saymayalım. Benim söylediğim sadece bu... Tabi ben de başlığın bütün kızları zan altında bırakmasını kabul etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Herkesin kendince bir düşüncesi var saygı gösterelim, bence onlar birşeyi yargılarken bizde aynı kefeye girip onları yargılamayalım, taş atana bence gül atalım bu konuda :harika::harika::harika:

@evrim bilgen Konunun hortlanmasından rahatsızlık duyuyorsan yetkililere şikayette bulunabilirsin, kurallara aykırı bir durum varsa kendileri uyarıda bulunacaklardır, siz değil.
Ortada herkesi ilgilendiren ve herkesin bir yorumda bulunmak istediği bir konu var, isteyen herkes yorum yapabilir.

@evrim bilgen ekşi sözlük'ün nesi varmış ki?

tamam cevap verilmiş. evet troll'ler bol miktarda var, ancak düşüncelerini açıklamalarına engel olamayız. bu, ekşi sözlük'ü kötü bir yer yapmaz. seviyesiz söylemler sosyal medyanın her yerinde mevcut.

donanımhaber konu dışı deseydiniz hak verebilirdim bu arada.

internette bir şey araştıracaksam, ilk yaptığım, önce google'a "(birşey) ekşi" yazmak benim :D

ekşisözlük konusu açılmış, son 4-5 senedir rezil durumda... önceleri gerçekten bir kalite vardı. ama şu an herhangi bir forumdan hiçbir farkı yok. hala iyi yazarlar yok mu var elbet ama %80 rezalet.

Forumda da birçok bayan kullanıcı var, hangi kızlarmış onlar, bence başlık manasız olmuş...:)

Hangi kızlar? Günümüzün zavallı ergenleri mi? Ben 19 yaşındayım çevremdeki hiçbir ergen gibi değilim ki öyle ergen çevrem de yok.Benim kız arkadaşlarım tam tersine takdir ediyor resmen, sportif falan filan diye.Başlık bana da saçma geldi bu arada.Kişisel görüşüm

Geri