Scudo Sports

Kızgın izleyici, kasten kazaya yol açtı!

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Bugünkü bir yarışta ilginç bir olay yaşandı!

Fransa'nın La Reunion adasındaki yarışta kızgın bir "izleyici", güvenliği sağlamak için yol kenarına dizilmiş barikatları pelotonun geçişi sırasında yola çekerek 2 sporcunun ciddi şekilde düşmesine yol açtı!

Olay, yarışın 1. etabının son kilometrelerinde, sporcular finiş için sprint'e kalkmışken gerçekleşmiş.

Gerekçesi ise çok ilginç!
Yarışçılardan birinin babası olduğu öğrenilen sabotajcının tepkisinin sebebi de, yarışın başında yaşanan bir kazaya oğlunun da karışması sonrası, yarış komiserlerinin öndeki sporcuları bekletmemesiymiş!

Yorumu size bırakıyor ve videoyu hayretle tekrar tekrar izliyorum :eek:

Not: Peter Sagan olsa BunnyHop'un anasını ağlatırdı burda :D

Kaynak: (link)

Ekleme: Sabotajcı 300 € para cezası almış! :acpsnr:

Scudo
Vay adi herif vay! Vay Allahsız adam vay. Rahatlığına şaştım kaldım ya vallahi. Bisikletten inip ağzını yüzünü kırardım kesinlikle, onlar neden dövmemiş onu anlamadım. Millette izliyor yanlarda o da bi ayrı konu. Uçacan buna bisikletle :krsn::krsn::krsn:

Okurken aklıma bu geldi nedense

İki olayda hayret verici hırsa yenik düşmek

Manyak herif gerçekten şöyle temiz bir dayağı hak etmiş.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Dayının kafa güzel :D

Bu işin rayiçi buysa iyiymiş, 300 Euro çok para değil yani böyle bir fantezi için. Verirsin parası neyse düşürürüz bir Froome, aklımızda bulunsun!

Kötü olmuş :eek:ops:

Biz bunlara turkcede "denyo" diyoruz..

Baba yüreği işte ne yapsın bodoslama dalmış:D
Çılgın para cezası kesmişler 300€ ! :)
Sanırım Fransa'da Türk ceza kanunundan araklama yapmış böyle caydırıcı para cezalarına biz çook alışığız :)

Niye ziplamamişlar bisikletle bariyerlerin ustunden gerci bir anda sok olmustur frene asılım derken yoksa atlarlardı ustunden.

Tipik fransız. Daha önce de benzer çok olay oldu. Bu hareketi avrupada yapacak 2 millet var biri ruslar diğeri fransızlar. Denyolukta yarışırlar.

Kızgın izleyici değil yetersiz ve gerzek güvenlik anlayışı. Tv'de izlediğim bisiklet yarışlarında seyirciler bazen bisikletlerin yanında koşup, bayrak falan sallıyorlar. Akıllarınca sporcuyu motive ediyorlar. Ve çok gariptir ki buna izin veriliyor. Şimdi düşünün bu izleyicilerden biri orada süratle giden bisiklete bir tekme atsa ne olur? Bisiklete tekme atmayacağının garantisi var mı?

Bu tip olayların önüne geçmek için bisiklet yarışlarında yol üzerinde seyirci uygulamasının kaldırılması lazım. Otursun herkes evinde tv karşısında efendi efendi izlesin. Sonuçta çok küçük bir müdahale bile sporcunun yaşamına mal olabilir.

@ilkercom
Irkçılığa da hiç gerek yok.

Seyirciyi kaldırmak da çok hümanist tebrikler :D

@vela2016 kimse izlemez o zaman bisikletçileri kimsede bisiklet sürmeye heves etmez bu yarışlar izlenmek icin reklam yapıyor adamın elindeki fırsatı engellemiş oluyorsun yani

@bsklt07
Desteklediği bisikletçi kazansın diye gidip de rakip sporcuya tekme atıp düşürürse bunun sorumlusu kim olacak? Tekmeci "seyirci" istediği kadar ceza alsın. Düşen ve yaralanan sporcu için seyircinin ne ceza aldığının bir önemi yok. Emekleri boşa gidiyor ve sakatlanıyor.
Önerim çok açık ve basit... Yarışlar sadece tvden izlenebilsin.

Geri