Scudo Sports

Kislik ceket yardim

Bora

Forum Bağımlısı
Tepki
1.385
Bisiklet
Focus
Merhaba,

Bu soguk kis gunlerinde bisiklet binmek istedigimden, nefes alabilen ama ruzgari icine almayip usutmeyecek bir ceket almaya karar verdim.
Bugun magzalarda northface ve columbia'nin ruzgar gecirmez birkac modeline baktim ama acele edip yanlis birsey almak da istemedim..
Bir de bu tipte ruzgar gecirmez urunleri altima sadece tshirt giyip de kullanirsam usuturmu? Altina muhakkak termal ozellikli camasir giymek mi zorundayim?
Bu konuda bilgisi olanlar ozellikle marka ve model icin yardimci olabilirlerse cok makbule gececek, yarina almak istiyorum..

Scudo
@Bora Alben

T-Shirt deyince akla pamuklu kumaş geliyor.Pamuklu kumaşı kışlık ceket/montun altına giyemezsiniz. Bazı arkadaşların yazında formaların altına pamuklu iç çamaşır giydiklerini gördüm. Pamuklu iç giyim kullanmayınız . Çünkü pamuklu kumaş ter emicidir ama o kadar.Teri tekrar atmaz.Ve en azından bazı bölgeleriniz sırıksıklam ve buz gibi soğuk olur. Kışlık ceketin içine ya uzun kollu ,ya da kısa kollu polyester/lycra lı bir bisiklet forması giymeniz uygun olacaktır. Kimilerine göre bu fazla kalın bir kombinasyon olacaksa, bisiklet için ter tutmayan ince iç çamaşır üreten firmalar var. Nalini,Castelli,Assos gibi.

Ayrıca bu topicte kışlık giysiler ile ilgili bazı bilgiler var.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=54226

Selam Bora,
çok beğenerek bizzat kullandığım ve rahatlıkla önerebileceğim birkaç ürün var..
Şu anda Lafuma Unlimited serisi bir mont kullanıyorum..Aslında bisiklet için değil, arkada cep yok, ama bir beden ufağı sanki bu iş içinmiş gibi tam oluyor. Niçin bu dersen şu aralar bununla ve içinde ince kolsuz bir termal içlikle bisiklet üzerinde işe gidip geliyorum. Buralarda sıcaklık sabahları eksi derecelerde ve iş yerim göl kenarında sayılır.. Ek olarak nemli bir hava artık durumu tahmin edersin :) Bunun haricinde Santini marka vest ve kışlık bibshort kullanıyorum..
Kaliteleri standartın çok ötesinde.. Santini Selçuk abi'nin önerdiği Nalini,Castelli gibi ünlü bir italyan markası ve bu markaların montlarının da çok iyi olacağından hiç şüphem yok..

Merhaba,

Soluk alma özelliği olan windstopper'ların içine pamuklu bir şey giymek amaç dışına çıkmak oluyor.Tempolu sürüşlerde terleme olduğunda içe giyilen pamuklu nemi tutacağından ıslak kalıp üşümeye sebep oluyor.

Ben polyester ağırlıklı uzun kollu bir içlik giyiyorum.Üzerine windstopper giyince yeterli geliyor.Bu arada yüzün soğuktan koruması için de buff denen ürün de baya faydalı.Yada maske edinmek gerekiyor soğuk günlerde binmek için...

Evet soğuk günler için de kafaya bir tane "balaclava" hiç fena olmaz.Onun dışında Selçuk abinin linkini verdiği konuda ben kullandığım Nike ceketten biraz bahsettim.Tabi en güzeli bisiklete özel kullanım için yapılmış bir ceket edinmeniz.Onun dışında ben altıma Santini'nin kışlık askılı uzun taytını kullanıyorum.Taytın windstopper olması şart değil,zira benimkinin böyle bir özelliği yok fakat tek başına gayet rahat ettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Dun internet uzerinden yaptigim arastirmaya gore, genelde ruzgar gecirmeyen ozellik ve teri disari atma ozelliklerini bir arada olarak en iyi kayak montlari sunuyormus..
Windstopper ozellikli softshell kumaslarin, Gore-tex'e nazaran 3 kat daha fazla hava alabilip teri tahliye edebildigini ve outdoor aktivitileri icin daha uygun oldugunu ogrendim. Bu durumda secim yaparken gore-tex dis katmanli olanlari eledim...Zaten yagmurlu havalarda surmeyi de dusunmuyorum.
Bu arada kislik ceketin altina pamuklu camasir giyilmemesi gerektigini de ogrenmis oldum:)
Peki bu teri atabilien sentetik icliklerin uzerine sadece ruzgar gecirmez bir mont giysem, bu gibi soguk havalarda yeterli koruma saglarmi?
Ornegin (link) ceket gibi mi, yoksa (link) bir mont mu almaliyim?(ikisi de burda mevcut)
Ilk linktekinin yeterli korumayi saglayamamasindan, ikincisinin ise fazla gelmesinden korkuyorum...

Gösterdiğiniz ceketler arasında uçurum kadar fiyat farkı var.Bende Nike ACG ceket var,altıma sadece kısa kollu Black Spade içlik giyiyorum.İkisi birlikte yeterli korumayı sağlıyor.Nike ACG ceket rüzgarı geçirmiyor ve suyu da belli seviyeye kadar tutuyor,yeteri kadar da sıcak tutuyor ama teri dışarı atarken çok da hızlı sayılmaz.Linkte verdiğiniz Adidas ceketin de benzer olduğunu düşünüyorum,bu yüzden direk bisikletle ilgili bir ceket almanızda fayda var.Shimano,Nalini,Santini,Giordana,Assos vb. markalara bakmanızı öneririm.Özellikle Assos yüksek fiyatlı olmasına karşın yurtdışında çok konuşulan bir marka.Benimde bu aralar Shimano Windflex Jacket'da gözüm var,parayı denkleştirebilirsem almayı düşünüyorum.

Geri