Scudo Sports

Kişiye özel (custom) Bushcraft kamp bıçağı yaptırıyorum

Bu gibi olaylarda sonucu etkileyecek çok fazla belirsiz faktör var. O gün sakalları kesmemişimdir, üstüm paspaldır, polis de kötü günündedir, ondan sonra uğraşır dururum. Şansa bırakmamak lazım. Zaten ben cepte ya da kemerde bıçak taşımanın herhangi bir kötü niyetli adama karşı kullanışlı olmadığını düşünüyorum. Bu gibi durumlarda boks öğrenmek bence çok daha etkili olacaktır. Ama açık söylüyorum, mesela Amerika'da yaşasam, 22mm'lik bir tabanca olmadan sokağa çıkmam, sonuçta oranın kanunları çok başka. Bir çok eyalette "gizli taşıma" serbest.
Ben adliyeye gittim. Kapida polise teslim ettim. Cikarkende aldim

Scudo
Bu gibi olaylarda sonucu etkileyecek çok fazla belirsiz faktör var. O gün sakalları kesmemişimdir, üstüm paspaldır, polis de kötü günündedir, ondan sonra uğraşır dururum. Şansa bırakmamak lazım. Zaten ben cepte ya da kemerde bıçak taşımanın herhangi bir kötü niyetli adama karşı kullanışlı olmadığını düşünüyorum. Bu gibi durumlarda boks öğrenmek bence çok daha etkili olacaktır. Ama açık söylüyorum, mesela Amerika'da yaşasam, 22mm'lik bir tabanca olmadan sokağa çıkmam, sonuçta oranın kanunları çok başka. Bir çok eyalette "gizli taşıma" serbest.
Ufak dediniz sn. @fandango. Ben Amerika'da olsam 40 S&W altı taşımam ?. Hatta iki silah taşırım. Bir 15'li yarı otomatik, bir toplu. Toplu yalan söylemez ?.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Laciverdi
Bursalı Cem Emir usta bu işin en iyisidir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arastiracagim bu ustamizi elbette bilgi almak maksatli. Fakat neye göre "en iyi " tanimini koyabiliyoruz onu hala anlamis degilim. Örnek hammadesini 10 liraya mal eden bir ustamiz bicagina 1400 lira fiyat biciyor. Normal hurdacidan alinma makas çeligi. Simdi bu fiyat normal mi mesela ?

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
yok ne diye bıçak yapıyorsun memlekette yeterince bıçak ve bıçaklı var zati. Ha pıçak var pıçaklı var psikopat zibil gibi. E o zaman üçü bir araya gelince ne oluyor, üçü bir arada kahve olmuyor tabi cinai şebeke oluyor.

Hocam bu konuda merakı olanlar Soytürk Dönmez'e de bakabilir. Bu konuda 1 numaraların arasındadır, daha önce kendisine Dağcı II modelini yaptırdım, ustalığı da kullandığı materyallerde çok iyi. Ben makas çeliğinden yaptırmıştım, serbest sarkan ipi, bildiğiniz parmak kalınlığındaki civatayı peynir gibi kesiyor..

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yakın bir arkadaşımın şöyle bir sitesi mevcut. Kendisi İstanbul'da üretmekte bıçakları. Belki birine yardımcı olur; link'i şöyle bırakayım:

(link)

Ufak dediniz sn. @fandango. Ben Amerika'da olsam 40 S&W altı taşımam ?. Hatta iki silah taşırım. Bir 15'li yarı otomatik, bir toplu. Toplu yalan söylemez ?.
Katılıyorum hele ki Teksas'da olacağım bir tane colt 1911, ev de cephanelik gibi bir şey olur. Amerika'da vatandaşına tabir her hangi bir suça karışmamış legal olanlarına neredeyse tank alma hakkı bile veriyor. Yoksa sağa sola manyakça ateş edenlerde nasıl hep ar-15 oluyor?

2013'ü galiba Foça'daki motor festivalinden Cem Emir'in imalatı bir tane cep matarası almıştım. Hala durur, su dışında bir şey de kullanmak pek nasip olmadı. @mariokaldato Cem Emir genelde motor aksesuarları falan yapıyordu çalışmaları başarılıdır.

Arastiracagim bu ustamizi elbette bilgi almak maksatli. Fakat neye göre "en iyi " tanimini koyabiliyoruz onu hala anlamis degilim. Örnek hammadesini 10 liraya mal eden bir ustamiz bicagina 1400 lira fiyat biciyor. Normal hurdacidan alinma makas çeligi. Simdi bu fiyat normal mi mesela ?
normal cünkü seri üretim yapmıyor sanatını satıyor şöyle de düşünebiliriz bir ressam boyayı kaça alıyor ki bu fiyatları istiyor da diyebiliriz

Son düzenleme:
normal cünkü seri üretim yapmıyor sanatını satıyor şöyle de düşünebiliriz bir ressam boyayı kaça alıyor ki bo fiyatları istiyor da diyebiliriz
Elbette oyle hocam. Ama fiyat biçme kriterini çözemedim ben hala

Hocam bu konuda merakı olanlar Soytürk Dönmez'e de bakabilir. Bu konuda 1 numaraların arasındadır, daha önce kendisine Dağcı II modelini yaptırdım, ustalığı da kullandığı materyallerde çok iyi. Ben makas çeliğinden yaptırmıştım, serbest sarkan ipi, bildiğiniz parmak kalınlığındaki civatayı peynir gibi kesiyor..

(link)

Evet Soytürk ustayi duydum, cok basarili

Şimdiden hayırlı olsun abi. Karbon bisiklet tamam, Bike packing çantalar tamam, Bush craft yolda. Kendi tanımınla macera tur bisikleti de bindim. İşe giderken olmasa da turlarda bib shortta giyersin. Bakayım aklımda vardı sen bile kullan yoruma göre bende bakarım.
Eyvallah Alperencim ehehehe

Bende deri işi ile uğraşıyorum

Ve çooook emek harcıyoruz

Dosyalar

• 22D0E160-7072-4965-ACC7-FD810324D60D.jpeg
    22D0E160-7072-4965-ACC7-FD810324D60D.jpeg
    834,8 KB · Okunma: 60
  • 5F15F398-E333-496C-85E2-0BADDDD8223A.jpeg
    5F15F398-E333-496C-85E2-0BADDDD8223A.jpeg
    443,5 KB · Okunma: 58
  • 7E4C9B84-B74B-48E8-9F25-AB53B14488B7.jpeg
    7E4C9B84-B74B-48E8-9F25-AB53B14488B7.jpeg
    727,7 KB · Okunma: 55
N690 çelik kullanıyor, bu çelik bushcraft için en ideal çeliklerden biridir. Kolay bilenir zor körelir. Kabza tasarımları çok ergonomiktir. Ürünleri çok sağlam olur. Bende kuzey ve pençe modeli var. Bunları gayet uygun fiyata sunuyor. Zamanında başka modellerde üretti. Son bıçakları iyi bir tasarım sürecinden geçmiştir.

bıçak meraklısı ve bu konuda kafa patlatmıl biriyim. Gözü kapalı tercih ettiğim ustadır. Bana zamanında öneren kişi ise çekmecesinde Toplamda 100bin liralık çakı bıçak bulunduran bir koleksiyonerdir.

Bende deri işi ile uğraşıyorum

Ve çooook emek harcıyoruz
Hocam emeğine sağlık mukemmeller gerçekten ♡♡♡ hocam instagramda "cemalak64 isimli hesap sizin sanirim. Keyifle takip ediyorum paylasimlarini

N690 çelik kullanıyor, bu çelik bushcraft için en ideal çeliklerden biridir. Kolay bilenir zor körelir. Kabza tasarımları çok ergonomiktir. Ürünleri çok sağlam olur. Bende kuzey ve pençe modeli var. Bunları gayet uygun fiyata sunuyor. Zamanında başka modellerde üretti. Son bıçakları iyi bir tasarım sürecinden geçmiştir.

bıçak meraklısı ve bu konuda kafa patlatmıl biriyim. Gözü kapalı tercih ettiğim ustadır. Bana zamanında öneren kişi ise çekmecesinde Toplamda 100bin liralık çakı bıçak bulunduran bir koleksiyonerdir.
Bende Bursa'da yaşıyorum musait anda ziyaret edeyim kendisini

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cemal akgül
Ben adliyeye gittim. Kapida polise teslim ettim. Cikarkende aldim
Tebrik mi edeyim? Ne yapayım? Çantanızda kılıf içerisinde taşıdıysanız sıkıntı olmuyor zaten demiştim. Ama belinizde, cebinizde filan idiyse demekki size kanunu uygulamamışlar. Bu da onların eksikliği. Ben taşıyorum bişey olmuyor siz de taşıyın mı demek istiyorsunuz anlamadım. Bakın kanun ne diyor:

Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları: 6136 sayılı Kanunu’nun 4. maddesine göre; kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır. Bu maddede sayılan bıçakların ve diğer aletlerin satılması, satmaya aracılık edilmesi, satın alınması, taşınması veya bulundurulması 6136 sayılı yasanın 15. maddesine göre suçtur. Suçun cezası şu şekildedir:
  • Bıçak ve diğer aletleri bulundurma, taşıma, satma, satmaya aracılık etme suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 25 günden az olmamak üzere adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun md.15/1).
  • Bu madde kapsamına giren bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı veya nitelik bakımından vahim olması halinde yukarıdaki fıkraya göre hükmolunacak cezalar yarıdan bir katına kadar artırılır (6136 sayılı Kanun 15/2). Bıçağın vahim nitelikte olup olmadığı Polis veya Jandarma Kriminal Laboratuarı ve Adli Tıp Kurumu’ndan ekspertiz raporu alınarak ispatlanır. Örneğin, muştalı-sustalı bıçaklar vahim nitelikte bıçak olarak kabul edilir. Yargıtay’a göre, 100 adetten fazla sayı bakımından vahim miktarda bıçak olarak nitelenmelidir.
  • Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına izin verilen bıçakları veya diğer aletleri veya benzerlerini kullanma amacı dışında satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında birinci fıkradaki; o bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı ve nitelik bakımından vahim olması halinde de ikinci fıkradaki cezalar hükmolunur (6136 sayılı Kanun 15/3).

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tebrik mi edeyim? Ne yapayım? Çantanızda kılıf içerisinde taşıdıysanız sıkıntı olmuyor zaten demiştim. Ama belinizde, cebinizde filan idiyse demekki size kanunu uygulamamışlar. Bu da onların eksikliği. Ben taşıyorum bişey olmuyor siz de taşıyın mı demek istiyorsunuz anlamadım. Bakın kanun ne diyor
Hayir tabi ki oyle bir durum yok. Cantamdan cikarip verdim zaten . Ben işim geregi her daim bicak tasiyorum yanimda . Ama kanuna aykiri bir model tasimiyorum zaten arkadasim

Bu tip bıçaklar hususunda ülkemizde kaliteli işler yapılıyor. Bu başlık altında da gördüm ki forum ahalisi bunun farkında ve bıçaklarını ülkemiz ustalarına yaptırıyor.

Yurt dışı ürünlerinin daha düşük kalite- yüksek fiyatlı ürünlerine hayran bir tavrı burada görmemem ve ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyen bıçak ustalarımızın güzel ürünler çıkarması ve kullanıcısını memnun etmesi de şahsıma gurur veriyor.

Son düzenleme:
Geri