Scudo Sports

Kişisel Strava aktivite haritamızı (Heatmap) oluşturmak

Özcan

Forum Bağımlısı
Tepki
7.391
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Dün Strava verilerini kullanan güzel bir site buldum. Bence tüm Strava kullanıcılarının hoşuna gidecektir, paylaşmak istedim.

Biliyorsunuz Strava'nın Global Heatmap adında bir dünya haritası var. Tüm kullanıcıların aktivitelerini üst üste getirip dünya çapında yolların ne derece yoğun kullanıldığını görebildiğimiz güzel bir uygulama.

(link) adresinden incelenebilen sitede böyle etkileyici görünümler var:

upload_2018-1-12_17-25-50.png

Hatırlatma sonrası gelelim bahsetmek istediğim uygulamaya. Strava'nın bu haritasının kişisel versiyonunu görmek incelemek istemez misiniz?
(link)
adresine girip Strava'ya bağlanmasına onay veriyorsunuz. Tarih aralığı, aktivite türü gibi değişik seçimler de yapabildiğimiz uygulama sonucunda kişisel heatmap'imizi oluşturabiliyoruz. İki yıllık Strava geçmişimde ben aşağıdaki haritayı oluşturmuşum örneğin :)

StravaHeatmap_end2017.jpg

Yağmurlu haftasonunda dışarı çıkmayacaklar için güzel bir meşgale :harika:

Scudo
İyi ki vaktinde dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında kaldığımda dağ bisikleti almışım. Arazi kıpkırmızı :cool:Screenshot_20180112-204544.png

Lbo84G.jpg

Güzel bir paylaşım oldu :) nasıl yapılır diye merak ediyordum. Bende İstanbul içi bi harita çıkarttım. Teşekkürler :)

Dosyalar

• strava.jpg
    strava.jpg
    129,9 KB · Okunma: 35
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve Atasoy
Güzel bir uygulama son 3 yıldır hep aynı kulvarda pedallamışım :)

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    141,9 KB · Okunma: 40
Bu teknolojik oyuncaklar bisikleti daha da keyifli hale getiriyor :)

şu haritalara bakıp dünyanın neresi ileri, neresi geri olduğunu söylemek bile mümkün, mesela suriyede tek bir ışık yok, kapkaranlık.

Şuan fark ettim, hep şehirin belli bir kısmında kullanmışım :( Bir şehir turu şart oldu, çevre illere de tur yapsam iyi olacak :)

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    218,2 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve Atasoy
Bende de şöyle bir harita çıkıyor ortaya. Artık daha uzak noktalara tur zamanı gelmiş.

(link)

Ya bu strava'da yıllık yapılan tüm yolları km, saat gibi gösteren bir şey vardı geçen sene animasyon şeklinde yapmışlardı. Nereden nasıl yapılıyordu bilen var mı?

Ya bu strava'da yıllık yapılan tüm yolları km, saat gibi gösteren bir şey vardı geçen sene animasyon şeklinde yapmışlardı. Nereden nasıl yapılıyordu bilen var mı?

şu var bu sene ama animasyonlu değil: (link)

Geri