Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

bu konuya birde farklı açıdan bakarsak. kışın zaten günler kısa, benim gibi beyaz yaka tam zamanlı çalışan, 30-40% zamanında seyahette olan. evli ve çocuklu biri olarak bisiklete vakit ayırmam zaten mucizelere kalmışken. kışın yağmuru, çamuru, soğuk derken trainer en sağlıklı çözüm oluyor açıkçası. elbette dışarı da sürüş çok keyifli kuru havalarda ancak yağmur ve karanlık günler başlayınca ben balkonda dizilere dönerim.
Antrenmana başladığında evdesin. Mola verdiğinde evdesin. En güzeli de antrenman bittiğinde bisikletten indiğin gibi gene evdesin. Açıyorum gaz müziğimi kulaklıkta son ses. Misler gibi çeviriyorum.

Scudo
Olmuyor, olamıyor...
Temiz hava ve rüzgarın, doğanın mevsimsel lezzetini ev ortamı veremiyor....
Camı aralayıp, vantilatörü açıyorum Cem abi. İnteraktif trainer'ın damak çatlatan Zwift lezzeti ile harika oluyor bence.

Tek kürekle Yalova... :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Kışın bisiklet daha iyi sürülür düz yolda daha geç terlersin, giyimini terlemeyecek ama üsumeyecek de şekilde ayarlayabilirsin, havalar soğuyor mu bir kat daha giy, sürerken sıcak mı bastı önündeki fermuarlı aç üşüyünce kapat, yağmur mu var git üst alt yağmurluğu ayakkabı kılıfını. Yazın kaçarı yok vıcık vıcık terleyecen her türlü.

Fakat kar yağdığı zaman İstanbul'un her ilçesine aynı anda yağmayabileceğini hesaba katın özellikle karın en geç düştüğü ilçelerden birinde yaşıyorsanız. Geçen kış güz dönemi final haftası yaklaşırken İstanbul'da kar haberleri medyaya iyi oyalanacak malzeme olmuştu. Ben de Kadıköy ilçesi sakini olarak camdan bakınca "yahu kar mar yok ki bizi yiyorlar" diyip bisiklet ile çıkmıştım evden, gerçekten karın zerresi yoktu. Okula vardığımda etraf bembeyazdı, üstüne kar da yağdı kısa bir süre okul Maltepe Üniversitesi ve Başıbüyük zirvesine yakın bir konumda. Bir keresinde de bu senenin efsane Mart karları bitince yine bizim evin etrafında karın zerresi kalmayınca dedim "tamam kar bitti" çıktım evden bisiklet ile, okulun yolunda üstüm basım çamur olmuştu henüz erime aşamasını tamamlayamamış karlar sayesinde.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
önyargılar yüzünden sürülmez de diyebiliriz sanırım. ben sivasta 10-11 ay sürüyorsam her yerde kışın bisiklet sürülür. (o sürmediğim 1-2 ayda da kar yüzünden yollar kapalı veya kenarları kar yığınları ile dolu oluyor malum)

• Beğen
Tepkiler: makaram
Ben de kışın bisiklet sürmeyi sevenlerdenim. Soğuk ve yağış olması fark etmiyor. Özellikle yağmur altında uzun süre kullanmak keyifli geliyor.

• Beğen
Tepkiler: benkrennic
Benim görüşüm, yağmur ve buzlanma koşullarında sürülmez, onun dışında her koşulda sürülür. Kışın terlememek daha güzel bence.

Yerde buzlanma yok ise kar yok ise uygun giyinerek sürmek daha zevkli yaza göre

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yerde buzlanma yok ise kar yok ise uygun giyinerek sürmek daha zevkli yaza göre
Ben buzda ve karlı günlerdede kullanıyorum hybrid bisikletimi işe gidiş gelişlerde. Kışın bu lastikleri kullanıyorum buzlanmaya karşı

Screenshot 2022-11-10 at 13-39-15 Schwalbe Marathon Winter RaceGuard PLUS 42-406 20″ 168 piggd...png

Gravelim varken kar yağmasını iple çekiyordum. Karda teker izine girince yengeç gibi yanlayarak gitmeyi özledim. Bir de hiç araç geçmemiş yerden karı yara yara gitmeyi :koptum:

Home office çalışıyorum iş yeriminde ofis açacağı yok gibi, böyle bişi alma konusunda çok kararsızım gerçekten faydalımı
Buzlanmada çok faydalı. Ben Norveçte yaşıyorum ve malum soğuk ülke kışın buzlanma çok oluyor. 2015 yılından beri kışında işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum ve bu lastikler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yada kaza ile karşılaşmadım.. Lastikler farklı çivi sayısı ile satılıyor, her sene 240 adet çivi olanı kullanıyordum bu sefer 120 adet çivi olanı deneyeceğim. Ne kadar fazla çivi olursa o kadar yuvarlanma direnci artıyor yoruyor insanı.

Şayet kışın sürmeyi düşünüyorsanız tavsiye ederim.

Buzlanmada çok faydalı. Ben Norveçte yaşıyorum ve malum soğuk ülke kışın buzlanma çok oluyor. 2015 yılından beri kışında işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum ve bu lastikler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yada kaza ile karşılaşmadım.. Lastikler farklı çivi sayısı ile satılıyor, her sene 240 adet çivi olanı kullanıyordum bu sefer 120 adet çivi olanı deneyeceğim. Ne kadar fazla çivi olursa o kadar yuvarlanma direnci artıyor yoruyor insanı.

Şayet kışın sürmeyi düşünüyorsanız tavsiye ederim.
Teşekkürler araştıracağım

Gravelim varken kar yağmasını iple çekiyordum. Karda teker izine girince yengeç gibi yanlayarak gitmeyi özledim. Bir de hiç araç geçmemiş yerden karı yara yara gitmeyi :koptum:
Yol bisikletinden sonra traktör gibi gelmişti Gravel dediğiniz gibi kışın bende çok keyif almıştım :)
1234Ekran Alıntısı.JPG

Yağmur, kar yağmadığı ve aşırı derecede rüzgar olmadığı sürece her türlü sürerim.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
1-) Uygun kıyafetim yok
2-)Bir yudum su içsem (çok afedersiniz) idrarım geliyor soğukta

1-) Uygun kıyafetim yok
2-)Bir yudum su içsem (çok afedersiniz) idrarım geliyor soğukta
Suyun boğaza sıkıntı olması ve nefes almak sorun olur benimde. Suyun çözümü var aslında yavaş yavaş ıcılebılır. Hızlı nefese pek çözüm yok kuru ayaz mahvediyor

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Genelde kışın bisiklet sürerim ama her geçen sene sahil şeridi daha da kalabalıklaşıyor hatta bazı göçmenler yaz kış sahilde oluyor. O yüzden kışın bisiklet sürülmez🤪

Geri