Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Kışın tek çözemediğim konu ön lastikten sıçrayan sular. Tarmac SL6 ya zefalin en küçük plastik parçası dahil hiçbir çanurluğu sığdıramadım. Crud sığar diyorlar ama güvenemiyorum 40 euro çöp olabilir diye🤷‍♂️
Aynı sıkıntı benim bisiklette de vardı (Specialized allez e5 sport). Bike 24 sitesinden Sks Speedrocker 28" çamurlukla çözdüm
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Scudo
Tarmac SL6 nın ön teker boru arası mesafe Alleze göre çok dar. Sanmıyorum sığacağını.
Aynı sıkıntı benim bisiklette de vardı (Specialized allez e5 sport). Bike 24 sitesinden Sks Speedrocker 28" çamurlukla çözdüm
(link)

Tarmac SL6 nın ön teker boru arası mesafe Alleze göre çok dar. Sanmıyorum sığacağını.
Zaten bu çamurluktaki amaç; çamurluğu maşa ile tekerlek arasından geçirmek değil, maşanın yanlarından bağlantı yapmak.
O bahsettiğiniz mesafe benim bisiklettede aynı.(yaklaşık 6 mm) Üstelik benim bisiklet V-fren li. Bu yüzden kenardan bağlantı yapıp çamurluğun kenarından biraz kesmek zorunda kaldım. Bağlantı bu şekilde. Almak isterseniz içinizde acaba "düşer mi, sağlammı" diye bir şüphe olmasın. 1 aydır kullanıyorum.
10004187__SKS_Speedrocker_Schutzblech-Set_top_1.jpg

Sıkıntı maşa değil. Sks raceblade çamurluklarım eski bisikletime sorunsuz olurken Tarmac a sığmıyor. Ancak bahsettiğiniz modelde raceblade deki çıkıntı yok bir ihtimal sığabilir gerçekten. 0C4B949E-3803-4EA8-8A74-8AB60F8AECED.jpeg

Zaten bu çamurluktaki amaç; çamurluğu maşa ile tekerlek arasından geçirmek değil, maşanın yanlarından bağlantı yapmak.
O bahsettiğiniz mesafe benim bisiklettede aynı.(yaklaşık 6 mm) Üstelik benim bisiklet V-fren li. Bu yüzden kenardan bağlantı yapıp çamurluğun kenarından biraz kesmek zorunda kaldım. Bağlantı bu şekilde. Almak isterseniz içinizde acaba "düşer mi, sağlammı" diye bir şüphe olmasın. 1 aydır kullanıyorum.
302589 dosyayı görüntüle

Eve gidince benim bisikletten size bir fotoğraf gönderirim. Sizin bisiklet için az çok referans olur. Kadro alt borusu ile tekerlek arasındaki mesafeyide ölçerim.

• Muhteşem
Tepkiler: Bıyıkov
Bu sabah İstanbul'da dağ bisikletimle geldim işe, çamurlugum sadece görsel amaçlı şu küçük olanlardan. Sonuç olarak afedersiniz iç çamaşırıma kadar ıslandım, ayakkabılar desen göl oldu. Yinede güzeldi, ya da ben öyle umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Kışlık kıyafet alma zamanı geldi. Kışlıklar yavaş yavaş indirime giriyor. Tabi beden bulmak sıkıntı olabiliyor.

Ben birkaç gündür trainer sezonunu açtım.

İzmir'de sabahları halen 15derecelerde,yağmura yakalanmazsan sorun yok,yazlık tayt forma yelek kombinasyonu yeterli oluyor.

Kışlık tayt pert oldu,fiyatlar tavan! ne b.k yicez bakalım:komik: haşortmanla bincez mecbur @hamlet2006
Sportful Fiandre NoRain tayt var sıfır (L ve XL beden) ayak ısıtıcısı ile kullanabilirim dersen. Fiyatta anlaşırız :koptum:

asıl bisiklet mevsimi şimdi geldi yahu, bu ayları bekliyordum. Hayırlısı diyelim. :)

mevsim için bazı şeylerin güncellemesine gittim, geçenlerde maşanın çamurluk vida yuvasını zedelediğim için çamurlukları plastik bir model ile değiştirmek zorundayım. şu modele geçtim;

IMG_20231111_153056.jpg

birkaç güncelleme daha bekliyorum, özellikle çanta konusunda bir su geçirmezlik sorunum var.

Sportful Fiandre NoRain tayt var sıfır (L ve XL beden) ayak ısıtıcısı ile kullanabilirim dersen. Fiyatta anlaşırız :koptum:
2 tane uzun tayt var biri kışlık biri baharlık ama mutsuzum onlarla:suspus:

Sırt çantası mı, sele çantası falan mı?
gidon ve kadro çantası diyebiliriz. arkada 2.5 litrelik sele çantası kullanıyorum, su geçirmiyor fakat yağmurda bir şeye ulaşmak için bisikleti durdurmak ve çantayı açmak zahmetli. içerisine yağmurluk, görünürlük sağlayan sarı yelek vs koyuyorum fakat söylediğim sebeplerden dolayı kullanışsız.

su geçirmez bir gidon çantası iyi olabilir. telefon vs gibi elektronik eşyayı yağmurluk cebine vs koymak sürüş sırasında rahatsız ediyor.

• Beğen
Tepkiler: KrtgSltr
Okul yoğunluğu yanında kıyafet ve bisiklet temizliği beni yorar hocam bizimki yatıyor yağmurlu haftalar.1000035804.jpg

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Geri