Kışın Edirne'de bisiklete binmek

Kayıt
21 Eylül 2015
Mesaj
1
Tepki
1
Yaş
30
Şehir
edirne
İsim
emre
Herkese merhabalar, bu yıl Edirne'de üniversiteyi kazandım ve bu şehirde bisikletle dolaşmak istiyorum. Kışın burada ne tür bir bisiklet kullanmalıyım? Kıyafetlerim neler olmalı? Bisikletin Donanımları hakkında bilgi alabilir miyim?
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuz A
Scudo

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Kışın bisiklet kullanmadım ama soğuk bi yerdir. Sağlam içliklerle gerekir. Üzerine gene forma giyilebilir elbette. Genel olarak düz olduğu için kışlık lastikler ile yol bisikleti de kullanabilirsin arazi ve kros olanağı fazla olduğu için mtb'de kullanabilirsin. Senin şahsi tercihine kalmış. Tabi net cevabı kışın burada bisiklet kullanmış arkadaşlar verirse daha doğru olabilir
 

Oğuz A

Üye
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
44
Tepki
17
Şehir
Babaeski
Bisiklet
Merida
buzz gibi olur eller öyle bi donar ki anlatmam . bi de kasksız gezilmez karaağaç tarafları çok güzel gitmeni öneririm.mtb uygun olur. edirnede kron fazla kron xc 250 öneririm.ben de xc 250 kullanıyorum babaeskide oturuyorum neredeyse aynı iklim 50 km uzaklıktayız.
 

kadir karakaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Mart 2015
Mesaj
561
Tepki
492
Şehir
Aydin
İsim
kadir
Bisiklet
Bianchi
Sana soyleyecegim ilk sey saglam bir eldiven bulmalisin. Gerci benim yanaklarimda donuyordu. Disarda kalan kismin donuyor. :) Aklima bunlar var sadece.
Edit: sadece bir yil kaldim orda. Asiri ruzgar ve yagmur vardi.
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Kullanılır. Fakat kırklareli yolu, köprüler falan hep buz tutar sürekli. İçlik, kalın kışlık tayt, bir çift decathlon eldiveni iş görür :)
 

Aspirin

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2014
Mesaj
196
Tepki
198
Yaş
40
Şehir
Tekirdağ
İsim
Eyüp BOZKURT
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Edirne neresidir?
o çok pahalı kışlık giysiler var ya,hani gördüğümüzde "ya ne gerek var bu kadar para vermeye" dediğimiz bisiklet kıyafetlerinin gerçek anlamda parasını hakettiği hatta "verdiğim para helal olsun" diyeceğiniz
Hava durumu programlarından aşina olduğunuz balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının memlekete giriş kapısıdır Edirne.
Not:termal giysiler alırken -10 ° ye dayanıklı olanlardan tercih edin
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
adamın g*tü donar yeminle öyle soğuktur. buzlanmada bol bol olur. şahsen buz riski varsa bisiklet benim için rafa kalkar hacı. edirnede bisiklet kullanmayı hep hayal etmiştim ama kışı düşünmemiştim hiç. düşündüm ben onu :suspus:

çok ciddi termal giysiler gerekecektir. ayazı çok pistir. ankara yanında haltetsindir...
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
buff ya da maske takmadan sürüşe çıkarsanız ciğerleriniz ve yüzünüz buz keser. üstelik bunun olması için çok hızlı gitmeniz bile gerekmez. sabah saatlerinde okula gidecekseniz yüzünüzü okula ulaştığınızda yıkayın :) yürürken bile insanın ağzı çarpılıyor soğuktan.