Scudo Sports

kışın bisikleti nerede tutuyorsunuz?

özcan parlakoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
368
bisikletim şuan balkonda duruyor fakat kış soğuğunda zarar görebilir diye düşünüyorum, yeni bir baza aldım acaba bazanın altına sığarmı :D deneyen oldumu? pedalları söküp gidonuda düzlersek sığar gibi geliyor

Scudo
Kapımın önüne duvar askısı aldım oraya astım.En kısa zamanda resimlerini de yüklerim.Komşularınız sıkıntı yapmazsa sizde deneyebilirsiniz.

Bir de janttan asılan modeller var, onları da düşünebilirsiniz.
Bisiklet yere dik olarak duruyor o modellerde. O askıların fiyatları da çok uygun, 15-20 lira arasına bulabiliyorsunuz.

ben odamın bir köşesinde yere normal basacak halde tutuyorum.oda birazbüyük olduğu için bir sorun olmuyor.ama sizin yeriniz darsa bance duvara asın.duvarda güzel görünüyor bence.

Ben de odamda tutarım yatağın yanında yerde duruyor kışın, hatta herzaman orada tutuyorum.
Burak arkadaşımızın dediğini yapmam imkansız aman siz de yapmayın ne olacağı belli değil bizim siteye giren çıkan da belli değil mazallah biri alır götürür ağlarız arkasından :D :p (yanlış anlamadıysam tabii; dışarıda duruyor bisiklet, kapının önünde yani)

benim de odamda duruyor kitaplığım önünde yaz-kış yeri hazır:D

Yaz-kış farketmiyor her zaman bodrumda duruyor.:) Malum kar yağdığı an dışarı çıkmam için yakın bir yerde olmalı. :)

Benim balkonda duruyor, çünkü odamı abimle paylaşıyorum ve yer yok, balkon da geniş. Kışın üstünü örtmem gerekir mi? Kar, vites ve frene vs. zarar verir mi?

@r321

Aynen. Evdeysem bodrumda, çiftlikteysem atölyemin içinde duruyor. Atölyedeki ısıtma bisikleti 1-2 saatte kendi kendine kurutmaya yetiyor. Bodrum zaten evden az daha serin. Donanımda şimdiye kadar soğuktan dolayı sorun yaşamadım.

Kendi başıma kaldığım bir evim bile olsa odama sokmazdım herhalde bisikleti. Lastikler her zeminde yol alıyor. Her seferinde de lastikleri yıkamakla uğraşamam. Yol boyunca toz yutuyoruz zaten, bari ev hijyenik kalsın. :)

bisikleti balkonda saklasak şöyle bir branda bisikleti soğuktan nemden vs koruyabilirmi? bu ürünün temel kullanım amacı ne acaba sadece toz olmasın diyemi kullanılıyor?

(link)

Ben de kapali balkonda ustunde bir ortuyle tutuyorum hep, ama aklima su soru geliyor:

Iceri mi almak daha iyidir, balkonda sogukta durmasi mi?

Bazilari disarida kisin 0-5 derecelerde binilen bisikletin iceride 20-25 derecede saklanmasinin zararli oldugunu soyluyor. Hep ayni sicaklikta olmasi termal yorulmayi azaltir deniyor, ama ne kadar onemlidir ki bu acep?

bisiklet için bir duvarı kestirdim gözüme :D yalnız güzel bir askı bulamadım deltaya baktım ordakilerde pek sağlam görünmediler
, başka nerede bulabilirim kullandığınız ürünleri tavsiye ederseniz memnun olurum ( kadroyu çizmeyecek korumalı bir askı tercihimdir) düz duvar askısı lazım yani tekerden asmayacağım

Ambalaj ürünleri satan yerlerde bir bisikleti tamamen içine alabilecek boyutta kalın poşetler bulunuyor. Balkona mecbur olanlar için faydalı olabilir. Ama zannımca bir iki yerden ufak delikler açmak gerekecektir. Zira kış soğuğunda içinde buğulanma ve buna bağlı nem oluşabilir.

Evimde oturma odasında duruyor bazende ailemin işyerinde beni bekliyor , eskişehirin kış koşullarına ben üstünde olmadığım sürece maruz kalmıyor :)

@özcan parlakoğlu

BALKONUNUZ MUSAITSE NALBURLARDA SATILAN BI MAZEME VAR IZOLASYONDA KULLANILIO SU DEPOLARINI SARIP SUYUN DONMASINI ONLUYO TEMIZLIGINI YAP BIDE YAGLA 10 15 KM YOL YAP SONRA SAR O IZOLASYONLA KOY BALKONUNA YER SORUNUNDA ORTADAN KALKSIN

HA BIDE BALKON KACINCI KATTA HIRSIZLARA KURBAN VERMIYELIM NE OLUR

İşte bu yüzden BEKARLIK SULTANLIKTIR...
Bisikletimle birlikte yaşıyorum :D ve Evin odasının birini bisikletime tahsis ettim :D
şimdi oda mutlu bende :D

Kipa'da satılan bisiklet brandası var.Valla görünce şaşırıp kaldım.Bir markette böyle bir ürün göreceğimi sanmazdım.

Ürün fiyatı 14.9 TL.Bildiğiniz PVC'den.Biraz büyükce içine motor bile sığar.Şu an bisiklet balkonda , üstüne deli gibi serpken şekilde yamur yağıyor.Ben umursamıyorum. :D İşini gayet iyi yapıyor branda.

Geri