Yağmur yağmasından nefret ediyorum ama geçen sene yağmurlar varken antrenmansızdım, hiç bir yere gidemiyordum. Birde Trabzonda yazın bile hava kapalı ve yağmurlu olduğu için bunalmış sıkılmış durumdayım yağmurdan. Yağmur yağmasında soğuk olsun güneşli olsun yada olmasın farketmez.
Yağmur olmasın buz gibi hava olsun yine çıkar gezerim, yağmur olmasın yetiyor bana.
Hızımı alıp giderken yağmur yağan yere denk geldim mi acayip sinir oluyorum.
yazın ne yaparsak yapalım aşırı terleme oluyor uzun tura çıkması zor oluyor su kaybı fazla olduğundan, yalnız kışın öylemi termal var yağmurluk var termal ceket var hava soğuksa kat kat giyin termal zaten terletmiyor sonra kar ve tipi oldu geçen sene kadıköyden bisikletle tuzla ya gittim sahilden tam takım giyinerek, yollar buz tutmuştu, 3 - 5 santim kar vardı yıne de tekerım kaymamıştı ve kışın evde oturup hamlaşmamıştım kilo almamıştım hiç...
ter, sıcak, soğuk, üşümek değil de o sessizlik, tek tük görülen insanlar, sessizliğe dahil olan rüzgardan oradan oraya giden yapraklar. asıl bu güzel be.
Finans sektöründe çalıştım. Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışıyordum.
İskeleye kadar çeşitli güzergahlardan iniş, ordan vapur ve inişte tekrar pedal şeklinde ara sıra ama sürekli yapmaya çalışarak bisikletle işe gidişlerim oldu. Geriye dönüp baktığımda bunların kışın yoğunlaştığını görüyorum. Yazın pek keyif vermemiş demekki. Ofis müsaitti, terli formayı wc muslukta terini akıtıp radyatöre asıyordum akşam çıkışta kuruyordu. Bunun yanında, kadıköy'e indiğinizde tüm boğazın sisle kaplı olduğunu görüp (radio and mobile devices off mode rider) sis açılana kadar beklemekten başka yol olmaması (marmaray'ın olmadığı yıllar) gibi stresli güzellikler de cabası...
o sis şahane. benim de taksim'de kalıp okula ( beyazıt'a ) giderken her sabah karşılaştığım manzara. keşke o zamanlar olsaydı bisikletim. ben de anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalışıyorum. ya da okuyorum. ki okuyorum olacak artık. marmarayı kafamda tamamen bitirmiş olup dediğiniz gibi sisin kalkmasını ve vapurların çalışmasını beklemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.