Scudo Sports

Kişilerin hobilerine saygı göstermeyen insanlardan bıktım

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Bugün bisiklet için gözlük aldım pompa aldım evde kimse yok Allah'tan işyerinin adresini verdim kargoyu görünce 2-3 kişi benim odaya geldi ne geldi falan filan açtık işte gözlük ne yapacaksın lan bunu dediler bisiklet için dedim hemen başladılar biri 3 kuruşluk bisikleti var aldığı şeyler bak , söyleseydin kaynak gözlüğü ayarlardık 5 liraya kaç para verdin buna , senin paraya ihtiyacın yok herhalde paranı ver biz harcayalım. Yeter arkadaşım bu nedir ya zaten bir şey aldığımda fiyatını söyleyemiyorum yarısını diyorum geçiştiriyorum ama yeter yani bisiklet sürüyorum , çocuk muyum değilim zevkim bu

diyeceklerim bu kadar :cool:

Ekleme : nasıl senle bu şekilde konuşuyorlar derseniz hepsi benden bir 10-20 yaş büyük kişiler

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Scudo
Bisiklete ilk başladığım zamanları hatırlattın bana.Kafada kask, gözlük eldiven ve tayt giyerek dışarı çıkmak ve bisiklet kullanmak gelen tepkiler nedeniye beni utandırıyordu.Şimdi ise kimseyi dinlemiyorum.Bu benim hayattaki tek hobim-sporum, zevkim.Buna kimse karışamaz.Kim ne derse desin sen bisikletini sür ve keyfini çıkar.O laf atan kişiler bisikleti sadece çocukların oyun aracı olarak gören zavallı zihniyetliler.

zaten pek takmıyorum yavaştan alıştırıyorum çevreyi şuan forma ve tayt yok mesela pedli şort tişört idare ediyorum bir eksik o kaldı sanırım kendileri gider şahincilik yapar ayda 200 - 300 benzine verir o para benim toplam aksesuar param mesela

Demek ki bu sorunları sadece ben yaşamıyorum :):):) ya bisikletimi işte çıkıp eve gidince güzelce yıkarım silerim kuruturum üstümü giyip gözlüğü takarım apartmandan çıkarken yolda giderken kırmızı ışıkta dururken her zaman uzaylı görmüş gibi bakıyorlar. bir türlü onlar bisiklet süren insan görmeye alışamadılar bende onların bakmasına alışamadım birde benim duya bileceğim şekilde konuşmazlar mı ucak sürüyor sanki şuna bak filan :) Allah yardım etsin bize :)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
zamanla onlarda alışır bu duruma.....

yaş maalesef saygı açısından önemli bir nokta bizim memlekette. akıl yaşta değil baştadır sözü sadece laf. benim için de öyle düşünüyorlardır ama pek kimse laf edemiyor :)

yapacağınız en iyi şey fazla tartışmaya girmeden bu işi sevdiğinizi tavırlarınızla çevrenize göstermek.

@mustafa şan

aynen işyerindekiler en ufak birşeyde arabanla bisikleti verdinmi alırsın şunu alabilirsin gibi ama herne olursa olsun araba bisiklet üst üste koyun takas edersin espiri anlayışları bukadar fazlası yok malesef takma kafana

@Murat Güvenç

aynen katılıyorum sırf bu yüzden kask takmıyordum ne insanlar var hoş bazı bisiklet sürücüleride acayip be kardeşim adamda ne sağa bakar ne sola bir havalar :) herkezi o kişilere benzetiyorlar belkide

onlar özgürlüğün tadını bilmeyen insanlar. hiç kendini üzme. üzüleceksen de onlar için üzül:)

@Murat Güvenç

Uçak sürüyor sözüne çok güldüm... ağlanacak halimize güleriz hesabı insanımızın bisiklete alıştığı zamanları görebilecek miyiz acaba o zamana kadar yaşama imkanımız olacak mı... bu zihniyet nedir çözemedim gitti... al sen sür diyeceksin aslında öyle bakanlara....

sadece hobiler konusunda diil, her konuda normal sınırlarımız ve bakış açımız çok dar ne yazık ki :)

"Üzerini kapat bide motor taktır tamamdır." diyen oldu ya bana
kilit kelime motor burada :)

o kadar farklı çalışıyor ki insanların kafaları. bir an donup kalıyorsun karşısında birşey diyemiyorsun. Farklı düşüncelere gidiyorsun bir an. Vereceğin cevabı düşünmek yerine karşındaki insanın ne kadar sığ düşündüğünü, nasıl bu kadar düz mantık olabileceğini falan düşünüyorsun. Sonra bir toparlanma sürecinin ardından. Gecikmeli de olsa cevabını veriyorsun.

"kendi kendine hareket eden bir vasıta kullanmak isteseydim bisiklet almazdım zaten."
hani diyor ya ünlü bir komedyenimiz "çıkarın artık şu at gözlüklerini.... ilerleyin biraz...yeter yav..!"

Kendileri uçamayan kuşlara (bkz. şahin, doğan vs.) bin çeşit sözde modifiye yapar bi ton para harcar klas olur, 2 bin tl bi telefona verir fiyakalı olur biz bi bisiklete 1000 TL verdik diye akılsız oluruz boşa para harcıyor oluruz... Maalesef toplumumuz böyle ben alıştım artık bunlara...

Ben bunları kısa sürede aştım.
Yaşadığım sokağın, bir üst sokağı ana cadde.
Bisiklet süreceğim zaman kaskı gözlüğü gidona takıp bisiklet elimde üst caddeye kadar gidiyorum. Orada rahat bir şekilde kaskımı gözlüğümü takıp bisikletime biniyorum.
Beni rahatsız eden insanların garip garip bakmaları değil, tüm aksesuarları test etmek istemeleri. Kornaya basıyorlar, kaskı bir takayım yada bir tur atayım gibi şeyler söylüyorlar. Gözlüğü denemek isteyen bile oldu. Çocuklar da dahil buna.
Ben de çözümü kask-gözlük takmadan bisiklet elimde sokaktan uzaklaşmakta buldum.
Dönüşte ise hiç durmadan yaşadığım apartmanın önüne kadar geliyorum. Yine sorun olmuyor.
Ama yolda ki bakışlardan kurtuluş yok.
Biraz önce yeni geldim eve. Yolda kırmızı ışıkta beklerken yanda ki arabada ki adam tüm süre boyunca beni inceledi. En sonunda ben de baktım gülümsedim. Ben bakınca bakmaktan vazgeçti.

valla şöyle diyeyeyim bu tiplerin çoğu şimdi gelip, tuna bisiklet alacağım yardım et diyor :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
'' Bu kadar parayı bisiklete vereceğine git araba al ''
Sabır.. :)

Seni ilgilendirmez deyip geçeceksiniz , cahil insanlara laf anlatılmaz çünkü anlamazlar.

@Özgür Kılınç

Aynısını yapıyorum ben de; at çantaya kaskı gözlüğü, anayola kadar sür, tak ve devam et :) "Anaa kask takıyo" lafını duyduktan sonra bi teyzemizden mahalleye girince çıkarıyorum artık (pek umrunda olduğundan değil gerçi de, gülümseyip geçmiştim). Bizim çocuklar iyi ama o kadar garip bakmıyorlar :)

evimin altında bar var gayet apartmandan kaskım takılı çıkıyorum gerektiğinde cafeye bara bisikletimle gidiyorum gayet sakin bisikletimi kilitliyorum km saatimi çıkarıp kaskı çıkarıp mekana giriyorum girerken de girişteki görevliye bisikletime arada bakmasını söylüyorum sonra 2-3 dakika bisiklet muhabbeti açılıyor kaç para kaç vites kendin mi topladın şahin alsaydın muhabbetleri falan ama görünüş olarak iyi bir bisikletiniz olduktan sonra hayranlıkla bakıyorlar,sonra ben geçip oturuyorum arkadaşlarımın yanına :)
kaskı gözlüğü eldiveni saklamayın siz ne kadar saklarsanız o kadar dalga geçerler ama kimseyi sallamadan taktıktan sonra kimsenin sesi çıkmaz soranlara anlatsam da anlamazsın sen diyip geçin,bir zaman sonra fiyakalı gelirsiniz gözlerine.

Geri