Scudo Sports

Kısa süreli çok yüksek hızlardaki sıkıntılarım.

Scudo
@Ahmet TOPAL

Hah bu elemanınki tıpkı benim nabız aralığıma benziyor. Pedala basmamla 130'u görmem bir oluyor. Az hızlansam 160-170, rampa+zorlama 180 gidiyoruz. Sürekli zorlarsam da sağ kaburga altına bir sancı giriyor pedal kesmem gerekiyor. Bir ara gidip göstereceğim doktora.

@Abdülkadir ErginHocam eger videodaki arkadas gibiyse soyleyecek soz yok zaten yanlis hatirlamiyorsam videodaki kisinin 1 yil onceki ftp gucu 375 w idi [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@furkanbr
Sadece nabızdan bahsediyorum, benim nabız değerleri de eş değer çalışıyor, ama o süratlerde güçlerde değil tabii ki. Neerde o güçler bizde. Daha 30 ortalama gitmeye kasıyorum nabzım tavan tavan gidiyor :kötü:

@darkdream güzel bilgiler teşekkürler :harika:

(link) sitesindeki yağ yakımı için önerilen nabız bölgesi 156-169 denmiş, bana oldukça yüksek geldi o_O Maksimum nabzın %70-%80'i olarak öngörülmüş yağ yakım bölgesi. Yüksek bir değer, bisiklette bu değerin "tempo" olarak geçtiğini söyleyebilirim. Fitness sitesinden alınmış bilgiler koşu ve bisiklet ile farklılık gösteriyor, bunu daha önce de fark etmiştim. Çünkü koşu için nabız bölgelerini gösteren bu örnek tabloda bile %70-%80 değerinin tempo olduğunu görebiliyoruz o_O

zones-infographic.jpg

En etkili yağ yakımının yürüme ve tempolu yürüme olduğunu düşünüyorum, tabloda da "Lose Weight" için Zone 1 ve Zone 2 önerilmiş. Tablo koşu için oluşturulmuş bu arada. Bisiklet için bu kadar net nabız değerlerinden bahsedemiyoruz. Bunun için THR testi veya maksimum nabız testi üzerinden kişiye özgü nabız bölgelerinin oluşturulması daha iyi sonuç veriyor :harika:

Aslında bu yorumumda değinmek istediğim yer, spor sektöründe yağ yakımı için olması gerekenden daha yüksek eforlar öneriliyor. Bunun kasten mi yoksa bilmeden mi yapıldığını kestiremiyorum. Fakat yağ yakımı için yüksek tempo öneren çok ama çok fazla kaynak karşıma çıkıyor, hepsini de hayretle okuyorum :kötü: %70-%80 nabız temposunda vücut yağdan daha yüksek oranda karbonhidrat yakacaktır. Yine bu nabız temposunda nefes alış verişimiz de ciddi olacaktır.
Buna karşın yüksek oranda yağ yakılan bir tempodan bahsediyorsak, bu tempo neredeyse ağzın kapalı tutulup sadece burundan nefes alınıp verilebilen bir tempodur ve nabız kesinlikle 150'nin altındadır, 140'ın altında olması ise daha yüksek oranda yağ yakılması anlamına gelir :harika:

General-Energy-Burn-Rate.png

Tabloda pedala 100 watt güç basarken %80 yağ, %20 karbonhidrat yakıldığı gösteriliyor ve 100 watt gerçekten çok düşük bir değerdir. 100 watt demek, rüzgarsız bir günde, düzgün asfaltta, sıfır eğimde, 25 km/h ile gitmek demektir ve çok ama çok düşük bir nabız söz konusudur.
210 watt'a geldiğimizde ise vücut, enerjinin yarısını yağ yakarak yarısını karbonhidrat yakarak karşılıyor. 210 watt demek bir üstteki örnektekiyle aynı şartlardaki yolda 34 km/h ile gitmek demektir ve bu şartlarda da nabız muhtemelen 140 küsürlerde olacaktır.
(link)

Ben bisiklet sürerken kalp atışlarım yükselmiyor. 2 kat merdivenden bisikleti çıkarırken daha fazla nabzım yükseliyor ama bisikletle ne yaparsam yapayım bacağım kalbimden çok güçsüz yükseltemiyotum nabzı:l düzenli antrenman imkanım yok, haftasonundan haftasonuna sürüyoruz arkadaşlarla 50-60km. Ortalama 20km oluyor olmuyor diyebilirim.
Maraton koşucusu gibi yormadan ilerliyoruz sanırım.
Yanlışımız nedir bizim? Bacakları daha fazla mı zorlasak yoksa sadece sabredip beklesek mi?
Bu arada kadans konusunda çevirebileceğim en yüksek kadansta çevirmeye çalışıyorum.

@Serkan MıstınoğluZone 2 antrenmani yapmaya calistigimda o nabizda neredeyse hic guc uretemedigimi fark ettim [emoji3] zone 3 bolgesinde uzun zaman antrenman yaptim ve gayet guzel sonuclar aldim fakat zone 2 ile surmeyi denedigimde en ufak yokusta bile (tahmini %3 4) nabzim zone 3 e cikiyor , dusuk nabizda daha yuksek guc uretmenin tek yolu dusuk nabizda surmek midir yoksa alternatif yollari da var midir hocam?

@furkanbr

Zone 2 antrenmanında pek güç üretmiyoruz zaten :harika: Yokuşu zone2 ile çıkmaya çalışmak zor olur, inip yürümeniz lazım :D Her şey yolunda, panik yapmayın

Zone2 antrenmanı yapmak için düz rotalar seçin

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@yokgibi Hocam tırmanış ağırlıklı sürüşler yaparsanız hem bacak kaslarınız hemde kardiyovasküler sisteminiz gelişecektir.
Ya da düz yollarda, çıkabileceğiniz ve kalabildiğiniz kadar yüksek hızlarda sürmelisiniz.

Tabiki süreklilik önemli. Gelişmek için belirli periyotlarla haftanın en az üç günü sürüşler yapmak öneriliyor...

Geri