@darkdream güzel bilgiler teşekkürler
(link) sitesindeki yağ yakımı için önerilen nabız bölgesi 156-169 denmiş, bana oldukça yüksek geldi

Maksimum nabzın %70-%80'i olarak öngörülmüş yağ yakım bölgesi. Yüksek bir değer, bisiklette bu değerin "tempo" olarak geçtiğini söyleyebilirim. Fitness sitesinden alınmış bilgiler koşu ve bisiklet ile farklılık gösteriyor, bunu daha önce de fark etmiştim. Çünkü koşu için nabız bölgelerini gösteren bu örnek tabloda bile %70-%80 değerinin tempo olduğunu görebiliyoruz
En etkili yağ yakımının yürüme ve tempolu yürüme olduğunu düşünüyorum, tabloda da "Lose Weight" için Zone 1 ve Zone 2 önerilmiş. Tablo koşu için oluşturulmuş bu arada. Bisiklet için bu kadar net nabız değerlerinden bahsedemiyoruz. Bunun için THR testi veya maksimum nabız testi üzerinden kişiye özgü nabız bölgelerinin oluşturulması daha iyi sonuç veriyor
Aslında bu yorumumda değinmek istediğim yer, spor sektöründe yağ yakımı için olması gerekenden daha yüksek eforlar öneriliyor. Bunun kasten mi yoksa bilmeden mi yapıldığını kestiremiyorum. Fakat yağ yakımı için yüksek tempo öneren çok ama çok fazla kaynak karşıma çıkıyor, hepsini de hayretle okuyorum

%70-%80 nabız temposunda vücut yağdan daha yüksek oranda karbonhidrat yakacaktır. Yine bu nabız temposunda nefes alış verişimiz de ciddi olacaktır.
Buna karşın yüksek oranda yağ yakılan bir tempodan bahsediyorsak, bu tempo neredeyse ağzın kapalı tutulup sadece burundan nefes alınıp verilebilen bir tempodur ve nabız kesinlikle 150'nin altındadır, 140'ın altında olması ise daha yüksek oranda yağ yakılması anlamına gelir
Tabloda pedala 100 watt güç basarken %80 yağ, %20 karbonhidrat yakıldığı gösteriliyor ve 100 watt gerçekten çok düşük bir değerdir. 100 watt demek, rüzgarsız bir günde, düzgün asfaltta, sıfır eğimde, 25 km/h ile gitmek demektir ve çok ama çok düşük bir nabız söz konusudur.
210 watt'a geldiğimizde ise vücut, enerjinin yarısını yağ yakarak yarısını karbonhidrat yakarak karşılıyor. 210 watt demek bir üstteki örnektekiyle aynı şartlardaki yolda 34 km/h ile gitmek demektir ve bu şartlarda da nabız muhtemelen 140 küsürlerde olacaktır.
(link)