comfortablynumb
Üye
- Tepki
- 25
boyuma göre (1,83 cm) kısa sayılacak iç bacak boyum (78 cm var). uygun ölçüde bisiklet alabilmek için internette epey sayfa karıştırdım ama okudukça bilgim kadar terddütüm de arttı. şehir içinde düzgün zeminli yokuşsuz sahil yolunda bisiklet kullanmak istiyorum. Ortalama 10 km kadarlık günlük hedefim var. Bu yüzden şehir bisikleti daha iyi olur diye düşündüm. Fakat, internetteteki birçok tabloda; boyuma göre kadro boyu 56 cm, iç bacak boyuna göre ise 52 cm olması gerektiği gösteriliyor. Ama ben değil 52 cm, 48 cmlik kadroda ancak ayakta durabiliyorum(Üst kadro borusu üzerinde bacaklarımı az açarak ayakta durduğumda) (link)
Bu durumda, alçaltılmış üst borulu bisikletleri mi kullanmak zorundayım?(ki hiç beğenmiyorum görünüş olarak) 1000 tl civarı bir şehir bisikleti aradığımdan başlangıç için, decathlonun Hoprider 300 modeli ile carraronun 702 Grande modeli bisikletlerini beğeniyorum.
(link)
(link)
Acaba bu bisikletlerin boyuma göre küçük (M beden/48 cm kadro) versiyonlarını alsam pişman olur muyum? Gidon yükseltmek çözüm olur mu? Ya da illa sağa sola bisikleti yatırarak durdurma pahasına L beden/52 cm kadro olanını mı almalıyım?
Bu durumda, alçaltılmış üst borulu bisikletleri mi kullanmak zorundayım?(ki hiç beğenmiyorum görünüş olarak) 1000 tl civarı bir şehir bisikleti aradığımdan başlangıç için, decathlonun Hoprider 300 modeli ile carraronun 702 Grande modeli bisikletlerini beğeniyorum.
(link)
(link)
Acaba bu bisikletlerin boyuma göre küçük (M beden/48 cm kadro) versiyonlarını alsam pişman olur muyum? Gidon yükseltmek çözüm olur mu? Ya da illa sağa sola bisikleti yatırarak durdurma pahasına L beden/52 cm kadro olanını mı almalıyım?