Scudo Sports

Kısa gidon - uzun gidon farklılığı?

Ben 60 cm gidonumu kenarlardan 3'er cm kısaltmıştım, hiç pişman olmadım. Bisiklet ve sürüşünüz uygunsa -ki böyle bir fikir aklınıza geldiğine göre uygundur- kesin gitsin. Kamyon konsolu gibi çalar saat korna 3 renk ışık falan takmayacaksanız hiç eksikliğini hissetmezsiniz.

Scudo
Geniş gidonun manevra kabiliyeti ve konfor gibi avantajları var. Özellikle uzun boyluysanız. Mecbur değilseniz kısaltmayın bence.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Gidon boyu omuz genisligine gore degilmi neden kesmeyin diyorsunuz. Omuz genisligin neyse gidon boyu o olmamali mi?

Bu sezonun başında flatbardan kelebek gidona geçmiştim o zaman gidon uzunluğum ciddi fark etmişti. Geçenlerde kelebek gidonu sattım eski flatbarı geri taktım o da ne dedim. Arabanın birinin aynasını alacam ya hayırlısı 😂

Şehir içi ulaşımda dar gidonun her daim faydasını görürsünüz.
Araç aralarından giderken de, insan içine karışmanız gereken metro, metrobüs gibi durumlarda da.

Dağ bisikletimde 60, yol bisikletimde 42 gidon kullanıyorum. Geçmişte ulaşım için kullandığım tüm bisikletlerimin gidonu 60'dan dardı.
Tabi bu konuda tek doğru yok, herkes nasıl rahat ediyosa o. Gidon da ultra pahalı bişey değilse kesin gitsin, olmadı yenisi alınır, eskisi de ihtiyacı olana hediye olur.

Şehir içi ulaşımda dar gidonun her daim faydasını görürsünüz.
Araç aralarından giderken de, insan içine karışmanız gereken metro, metrobüs gibi durumlarda da.

Dağ bisikletimde 60, yol bisikletimde 42 gidon kullanıyorum. Geçmişte ulaşım için kullandığım tüm bisikletlerimin gidonu 60'dan dardı.
Tabi bu konuda tek doğru yok, herkes nasıl rahat ediyosa o. Gidon da ultra pahalı bişey değilse kesin gitsin, olmadı yenisi alınır, eskisi de ihtiyacı olana hediye olur.

bende size katiliyorum sehir yani insan icinde ve trafikte dar gidon on numara.

Gİdon boyu farklılılığına dair karşılaştığımız bir durumdan da ben bahsedeyim.

Kardeşimin aldığı Carraro 327 asansöre zar zor sığabiliyor gidonunun uzunluğu sebebiyle.

Eve ilk çıkartırken 4 kişilik asansöre sığdıramayıp ön tekeri sökerek çözüm bulabilmiş.
Ben denediğimde bisikleti arka teker üzerine dikip asansör içine çapraz yerleştirip gidonu da belli bir açıda çevirince sığabildiğini gördüm ama ucu ucuna ancak. İç kapı neredeyse sürtecek halde.
Sırf gidonun asansörde sıkıntı yaratması sebebiyle her canı istediğinde bisiklete binemiyor, nasıl indireceğim derdiyle vazgeçtiği oluyor.

Uzun gidonun böyle de önceden hesap edilemeyen sıkıntılı yanları olabiliyor.

Geri