kısa bayram turu

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
Bayramın 3.günü hava kısmen elverişli yeryer esen rüzgar düşündürsede bayram gezmeleri arasında eşim alışverişe çıkması gerektiğini söyleyince bende fırsattan istifade onunla beraber arkasından çıkıyorum, o alışveriş merkezine bense doğaya. Yaklaşık 36 km sürecek gezim çalı (etleri ile ünlü bir kasaba ) kasabasının üzerinden devam etti. Rakımı bilmiyorum ama oldukça uzun bir tırmanış zaman zaman esen rüzgarla biraz zorladı yeryer kar göze çarpmakta idi.

(link)

oldukça ormanlık güzel bir güzergah

(link)

tam terimi rüzgarlığıma rağmen dondurmaya başlayan rüzgar beni bıktırırken bir köy tabelası gördüm. İnegazi köyü ama ben ona değil soldaki Atlasa doğru buradan aşağı inişe geçtim.

(link)
İnegazi'nin görünüşü

(link)

Atlas köyünün girişine bursadan insanlar yazlık türü evler yapmış.
(link)

Köyün girişinde daha önce googel earten gördüğüm dağyenice üzerinden Bursaya giden patikaları köylüye sordum. Ancak bana o patikaların bu mevsimde kullanılamaz durumda olduğunu söylediler. Bende kısa sürede dönme gereği nedeniyle başka yol varmı diye sorunca (geldiğim yerden dönmek çok sıkıcı olurdu) çalı göleti üzerinden çalıya inen toprak ancak kısmen daha iyi yol olduğunu söylediler.

yol kısmen çamurluydu(beni kirletmeye yetecek kadar :) )

(link)

ama manzara gerçekten güzeldi.

(link)

çalı göletinin yanına varınca köylünün tariflediği doğru yola girdiğime kanaat getirdim.

(link)

(link)

(link)

(link)

Çalının arkasında geldiğim yolla birleşen bu yolun ardından yine şehre geri döndüm. eve geldim çamurlu kıyafetlerimi makineye kendimi sıcak duşa attım eşim geldiğinde sıkıldınmı diye sordu yok dedim. Nedendir bilmem çalı ve şehrin fotoraflarını çekmemişim. Herhalde şehir dışına çıkınca bisiklete bindiğimi düşünüyorum;). Atlas köyünden devamla orhaneliye varmak ve ordan anayol üzerinden bursaya dönmek gibi bir tur düşüncem mevcut. kısmetse baharda arkadaşlarla beraber pedallamak isterim .

Scudo

bedo

Forum Bağımlısı
Tepki
332
güzel bir gezi olmuş ama bisikletiniz lastiği sanırım asfalt lastiği kum çakıl toprak gibi yerlerde iyi yol tutuşu vermeyebilir fotolar için teşekkürler

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.736
Güzel geziniz, güzel foto ve google haritaları için çok çok teşekkürler ve tebrikler.:)
Keşke eşiniz düzenli olarak alışverişe gitse.(yani; çok para harcamadan bakıp gelse falan gibi demek istedim;) ) Siz daha çok gezer biz de sizin paylaşımlarınızı daha çok sıklıkla izlerdik. :) :) :)

r_scribble

Aktif Üye
Tepki
30
Harika görüntüler.Hoş bir arazi turu olmuş.7.sıradaki foto muazzam.Teşekkürler.

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
eline saglık çok güzel resimler.

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
güzel bir gezi olmuş ama bisikletiniz lastiği sanırım asfalt lastiği kum çakıl
toprak gibi yerlerde iyi yol tutuşu vermeyebilir fotolar için teşekkürler,

Değerli bedo teşekkürler. Hibrit bir bisiklet olduğundan bu lastikleri koymuşlar. ama adı yol olan(asfalt olmasada) yerlerde yeterli gibi yolun dışına pek çoıkmayı sevmiyor bu lastikler.

Güzel geziniz, güzel foto ve google haritaları için çok çok teşekkürler ve tebrikler.
Keşke eşiniz düzenli olarak alışverişe gitse.(yani; çok para harcamadan bakıp gelse falan gibi demek istedim ) Siz daha çok gezer biz de sizin paylaşımlarınızı daha çok sıklıkla izlerdik.
Üstadım sunum nedir sizden öğrenmeye çalışıyoruz. Teşekkürler.

Harika görüntüler.Hoş bir arazi turu olmuş.7.sıradaki foto muazzam.Teşekkürler.

Sağolun aslında daha iyibir makinam olsun isterdim inş olacak ozaman hakkettiğiniz kalitede daha iyi fotolar çekebileceğim.

eline saglık çok güzel resimler.

Değerli Nuri bey sizlere daha iyileri layık keşke daha önceleri bu işlere başlasaydım.

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Tepki
950
Paylaşım için teşekkür ederim güzel bir gezi olmuş...

mehmet_svm

Forum Bağımlısı
Tepki
419
Bisiklet
Sedona
Ayaklarınıza sağlık

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
@H.Can DEMİREL

teşekkürler baharda bursalı arkadaşlarla o dağların çiçeklerinin fotolarını göndermek nasip olur inşallah.

Ertan ABA

Forum Bağımlısı
Tepki
3.909
Bisiklet
Lapierre
eline ve ayağına sağlık.güzel bir gezi yapmışsın.devamını bekleriz.

Fatih Özgenlik

Forum Bağımlısı
Tepki
393
güzel bir gezi olmuş,bursa'da olması bizi daha da memnun ediyor tabii ki.teşekkür ediyoruz..

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.299
Bisiklet
Cannondale
Ediz Bey ben gezimizin fotoğraflarını yayınlayana kadar siz yeni geziler yapıyorsunuz maşallah. !!!

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Tepki
328
sayenizde kar görmüş oldum:D .bu sogukda böyle geziler yapmanız çok güzel.teşekkürler...bol pedallar...

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
@ytse_jam
ben teşekkür ederim bursamız hakikaten bu konuda fiziki(gezi amaçlı için)avantajları ihtiva etmekte istanbuldaki arkadaşlar gibi şehir dışına çıkmak için saatler harcamıyorsunuz ister dağ isterdeniz ister göl(Bu arada uluabat aklıma geldi:rolleyes: nedersiniz) parkurlarına erişebiliyor olmak hoşoluyor

@ataruh
teşekkürler ben onları sömestrde vakit bolluğuna saklıyorsunuz diye düşündüm. o değilde sizin erdener beyle olan resimler kurtuldumu asıl?

@derya.k

Sağ olun gerçekten güzelde yazıda da belirtiğim gibi apartopar çıkıca bide bursadaki hava ile dağdaki hiç bir çıkmayınca öhö öhö:( sanırım daha fazla dikkatli olmalıydım.

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.299
Bisiklet
Cannondale
@edi55

Evet Erden Bey ( Eruç ) ile olan fotoğraflarımız kurtuldu. Ulubat gölü konusunda bu hafta için bir duyuru açalım isterseniz. Belki kalabalık bir ekip toplayabiliriz

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
uluabata gideceksek kısa günlerde alternative rota baktımda zor oraya ana yoldan 60 km gitmek gerekecek gibi. ama gölyazı ya kadargidilecekse kayapa -hasanağa üzerinden ana yola uzak doğada 35 km lik parkur buldum gibi.

candede

Forum Bağımlısı
Tepki
1.050
Yüreğinize saglık.İnanılmaz güzel.Benim için sayılı stratejik kentlerden biridir güzel kent Bursa.Denizi,yeşili,karla kaplı dağı ve gölleri ile bütünlük arzeden bir kent.

'''Biz hayatı seviyoruz,çünkü düşlerimiz var.'''