Ediz Tevfik Özgan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 971
Bayramın 3.günü hava kısmen elverişli yeryer esen rüzgar düşündürsede bayram gezmeleri arasında eşim alışverişe çıkması gerektiğini söyleyince bende fırsattan istifade onunla beraber arkasından çıkıyorum, o alışveriş merkezine bense doğaya. Yaklaşık 36 km sürecek gezim çalı (etleri ile ünlü bir kasaba ) kasabasının üzerinden devam etti. Rakımı bilmiyorum ama oldukça uzun bir tırmanış zaman zaman esen rüzgarla biraz zorladı yeryer kar göze çarpmakta idi.
(link)
oldukça ormanlık güzel bir güzergah
(link)
tam terimi rüzgarlığıma rağmen dondurmaya başlayan rüzgar beni bıktırırken bir köy tabelası gördüm. İnegazi köyü ama ben ona değil soldaki Atlasa doğru buradan aşağı inişe geçtim.
(link)
İnegazi'nin görünüşü
(link)
Atlas köyünün girişine bursadan insanlar yazlık türü evler yapmış.
(link)
Köyün girişinde daha önce googel earten gördüğüm dağyenice üzerinden Bursaya giden patikaları köylüye sordum. Ancak bana o patikaların bu mevsimde kullanılamaz durumda olduğunu söylediler. Bende kısa sürede dönme gereği nedeniyle başka yol varmı diye sorunca (geldiğim yerden dönmek çok sıkıcı olurdu) çalı göleti üzerinden çalıya inen toprak ancak kısmen daha iyi yol olduğunu söylediler.
yol kısmen çamurluydu(beni kirletmeye yetecek kadar
)
(link)
ama manzara gerçekten güzeldi.
(link)
çalı göletinin yanına varınca köylünün tariflediği doğru yola girdiğime kanaat getirdim.
(link)
(link)
(link)
(link)
Çalının arkasında geldiğim yolla birleşen bu yolun ardından yine şehre geri döndüm. eve geldim çamurlu kıyafetlerimi makineye kendimi sıcak duşa attım eşim geldiğinde sıkıldınmı diye sordu yok dedim. Nedendir bilmem çalı ve şehrin fotoraflarını çekmemişim. Herhalde şehir dışına çıkınca bisiklete bindiğimi düşünüyorum
. Atlas köyünden devamla orhaneliye varmak ve ordan anayol üzerinden bursaya dönmek gibi bir tur düşüncem mevcut. kısmetse baharda arkadaşlarla beraber pedallamak isterim .
(link)
oldukça ormanlık güzel bir güzergah
(link)
tam terimi rüzgarlığıma rağmen dondurmaya başlayan rüzgar beni bıktırırken bir köy tabelası gördüm. İnegazi köyü ama ben ona değil soldaki Atlasa doğru buradan aşağı inişe geçtim.
(link)
İnegazi'nin görünüşü
(link)
Atlas köyünün girişine bursadan insanlar yazlık türü evler yapmış.
(link)
Köyün girişinde daha önce googel earten gördüğüm dağyenice üzerinden Bursaya giden patikaları köylüye sordum. Ancak bana o patikaların bu mevsimde kullanılamaz durumda olduğunu söylediler. Bende kısa sürede dönme gereği nedeniyle başka yol varmı diye sorunca (geldiğim yerden dönmek çok sıkıcı olurdu) çalı göleti üzerinden çalıya inen toprak ancak kısmen daha iyi yol olduğunu söylediler.
yol kısmen çamurluydu(beni kirletmeye yetecek kadar
(link)
ama manzara gerçekten güzeldi.
(link)
çalı göletinin yanına varınca köylünün tariflediği doğru yola girdiğime kanaat getirdim.
(link)
(link)
(link)
(link)
Çalının arkasında geldiğim yolla birleşen bu yolun ardından yine şehre geri döndüm. eve geldim çamurlu kıyafetlerimi makineye kendimi sıcak duşa attım eşim geldiğinde sıkıldınmı diye sordu yok dedim. Nedendir bilmem çalı ve şehrin fotoraflarını çekmemişim. Herhalde şehir dışına çıkınca bisiklete bindiğimi düşünüyorum