Scudo Sports

Kış turları ve turcuları

Scudo
@Özcan. pardon hocam ben yanlış anladım herhalde. sanki bir an kafamda kilitler sokulmedi diye canlandı. tekrar geçmiş olsun

@mmehmedd
Kışın bisiklet sürmek iyidir hoştur fakat erzurum gibi bir yerde kışın sürmek akıl işi değil. Maşa donuyor, buzlanmadan dolayı çok tehlikeli, bir keresinde az kalsın bir arabanın altında kalıyordum. Soğuk o
@mmehmedd
Gardaş erzurumdaysan pazar günü turlayak

@yakubi fotografin kalitesine bittim.

Istanbulun yollarinin bozuk oldugunu en iyi kisin anliyor insan. Hizini almis gidiyorken birden asfaltta dere misali akan suyu farkediyorsun ve yavasliyorsun 2 pedal bir daha yavasla derken bisiklet eziyete donusuyor onun haricinde temiz asfaltta uzun yollar yapmak buyuk keyif

soğuk havalarda binebilmek için ali'den şu ikiliyi satın aldım..
şu an yolda..
yağmur çamur olmayan günlerde bisiklete binmek istiyorum ama bakalım :krktm:

Mo4pN2.jpg

ilgilenenler için link
(link)
(link)

Kış hiçbir türlü sevilmez yaa.. bisiklet sevdirir belki ama ben çok üşüyorumm reyizz :) :D

@mariokaldato

Yeminlen sonunu getiremedim mide bulantısından :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Türka¥ hocam balaklavayı kullanma imkanınız oldu mu gözlük ile kullanınca gözlükte buhar oluşumu yapıyormu.

@zlatan_1903 hocam bu tarz şeyler gözlükte buğulanma yapıyor. ben günlük hayatta gözlük takan birisiyim bu tarz şeyleri taktığımı zaman gözlüğü çıkarmak zorunda kalıyorum

@yusufgs3625 mrb . Kendimden örnek vereyim.Termoform marka balaklavanın (biraz sıkı dokulu -black spade balaklava ise daha gevşek ve gözenekli dokulu -)ağız ve burun kısmını aşağıya çekiyorum.Bu kısmı ince buff ile kapatıyorum.(Buff balaklavanın altında yada üzerinde olabilir.Bu tercih boyundaki terin hangisinde birikmesine karar vermenle ilgili)Ağızdan verdiğim kuvvetli nefes ince olan buff tan geçip gözlükte buğu yapmıyor.(Bazı balaklavalarda ağız-burun kısmı daha fazla hava geçiriyor galiba ama denemediğim için bilmiyorum.Motorcular için olan modelleri incelemek lazım.)
iyi günler

Kışın sürenler kaç derece havada nasıl giyiniyo neler giyiyo kaç kat ve katlarını açıklarsa sevinirim.. bir de eldiven olarak nasıl ve ne kullanıyosunuzz ??

Ben eğer hava 5 derece üstündeyse Btwin Aerofit 900 içlik ve üzerine Quechua mont giyiyorum üşümüyorum. Altıma da Kipsta futbolcu eşofmanı ya da Tchibo'dan aldığım trekking pantolonumu giyiyorum.

Daha soğuk havalarda ise 900 içliğin üzerine Btwin 300 uzun kol forma giyiyorum ekstra olarak. Alta da kışlık koşu taytı üzerine eşofman giyiyorum. Çorabı da sıcaklığa göre ya tek kat ya da 2 kat. Ayrıca balaklavayı ihmal etmiyorum ve ekstradan ince bir boyunluk takıyorum bazen. Eldiven olarak yine sıcaklığa göre Btwin 500 kışlık eldiven ve Quechua iç eldiven giyiyorum.

@Onur ŞENKAL benim de aynı sayılır .Üst için ; uzun içlik+uzun forma+ceket+(cepte rüzgarlık ) ,alt için ;kısa tayt +uzun içlik + beach pantolon yada eşofman ,ayak için ;uzun çorap +ayakkabı koruyucu+bez ayakkabı ,baş için ;balaklava+buff,el için decatlondan eldiven (500 serisiydi sanırım.)
sonuç ilk anda bir üşümeye yakın serinlik ,sonrasında vucut ısındığında ise terleme sözkonusu. Yaklaşık 2-2,5 saatlik sürüşten sonra kapalı bir yerde dinlenip çay+ıvır zıvır takviyesi yapıyorum.Hava serinse yada karanlıksa rüzgarlığı giyip , eve varmak için güzel bir rampa tırmanıyorum.

Geri