Scudo Sports

'' kış sezonu başlıyor biz kapatmayız açarız sezonu, kasım -aralık-ocak-şubat-mart-''

@Erkan Közen

erkan bence sıkılma tabi saha gibi olmaz adama zevk vermez ama benden şanslısın trayner çok faydalı 2 saat üstünde kaldınmı senden iyisi yok ,onun üzerinde bolca ter at o zaman sahaya dönünce faydasını görürsün..

Scudo
(link)

accuya göre pazar iyi ct yağmur gece yok sabah yerler kuru ısı ideal...

wunder...

Pazar
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/partlycloudy.gifParçalı Bulutlu. Yüksek: 18C. Rüzgar Hızı: 20-30 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.

Pazar Gecesi
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/nt_partlycloudy.gifParçalı Bulutlu. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 10-25 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.

bu topiğin aşağısına bakınca orada tanıdık eski performans dostumun ismini görüyorum maratoncu ve kartepe 270 km in bir günde fatihi ali emre akcan çok eski dosttur ama ondan haberde alamıyorum ne yapar ne eder....
artık kartepeci kalmadı ,,,,iş zor çünki güneyden alınınca toplam 230 km oluyor ve en kolay kartepe güzergahı,bostancı -eskihisar oradan feribotla topçular topçular-suadiye köyü,,ve suadiyeden kartepe otele aynı yerden iniş ve topçular ve feribotla eskihisar ve bostancı 230 km bana yazmakta bu 230 km in içersine 18 km lik eğimi 9 olan rampaları almakta var bu rampalar 104 km in üstüne geliyor bu kartepeye talip olanlar bu forumdan elbet çıkacak ama bunun için önce bisikletlerinin teknik özellikleri iyi olmalı ,,,şimdi
plan yapacağız tabi erkan ile olur bu iş ama ne zaman olur nisan sonu mayıs başı aralığına gelir..koşullar iyi olmalı hem rüzgar hem yağış olmayacak evet güneyden zorlama olaylarımız devam edecek bu hesabın bittiğini kimse zannetmesin..

gidiş...

(link)
topçular- suadiye köyü..

(link)

kartepe yapacak kişi önceden kendini çok zorlarsa trene atlayıp dönebiliyordu şimdi tren kalkınca iş harbiden sıkıya geldi kocaelinde vapur yerleri tezat yine kaldık idoya oluyor

@engin güner
doğru , önemli bir noktaya değindin engin,,,
önceden zorlama olduğu vakit rampada diz çekmeyebilir iki kez güneyden kartepeyi zorladım ama ikisindede tek kalınca iş zor oldu yolu uzattım ilk gişite 70 km oldu 3 saatte aldım ama 1 saatlik bir bekleme olunca haliyle soğudum bekleme ekibin gelmesi için idi ama iskender suadiye köyde beni bekliyordu telefon ettik bahtiyar ve erkan çok geride kalmış idi yapılacak tek şey onlara durumu anlatmak oldu onlar es geçecekti kartepeyi ve kuzeyden dönerek dil ovasından ta evlerine kadar süreceklerdi o gün bahtiyar ve erkan 233 km yaptılar ama 18 km rampayı suadiyeden almadılar biz iskender ile araca binerek suadiyeden maşukiyeye gittik oradan çıkalım dedik ama benim diz çekmedi ve zorlamadım 3 km den aşağı indim önden çıkan bir grup vardı onlara söyledim bir arkadaşım önde diye onlar haber etti ve iskender geri geldi ,,,,,,birinci güneyden kartepeyi zorlama olayı başarısız oldu bunun nedeni benim çok kopmam ve ekipten ilerde olmam ekipte bahtiyarın bisikleti çok ağır idi 15 kilo idi , o bisiklet şimdi modifiye oldu bahtiyar kartepe için bisikleti modifiye etmeye devam edecek mecburen bu olay gene gündeme gelecek çünki,,
bahtiyar bisikletini 11 kiloya çekmesi gerekecek erkanın bisikleti 10 kilo onun için sorun yok üstelik yol bisikleti ve teker 1.23..
suadiye köyünden çıkış stabilize ve 18 km eğim 9 ,,,aynı yerden inilecek stabilize iniş erkan burada dikkat edecek tekeri 1.23
evet önemli olan topçulardan ekibin iyi bir tempo tutturması bu önemli ,
bu güzergah ağır olduğu için ara öğün yemek yenecek malesef lokantada et olacak tabi....başka türlü dönüş asla olamaz ....etin bir saat sonra protein olarak kana karışması sonucunda ben iyi duruma gelirim nitekim bu olayı bir kez yaptım nerde bıçan dere dönüşü formula kasapta ogün ile dana şiş yedik fazla kızartmadım bir saat sonra seleye geçtik yarım saat yavaş sürdükten sonra sürate geçtik..protein kaybetme olayı kartepe otel için geçerli ve kalori kaybı en az 6500 dolaylarında olur geri dönüş için kaloriye ihtiyacım olacak..
evet kıssadan hisse kartepe sürüş prosedürü bostancıdan ortalama 30 olmayacak 25 de kalacak bunun nedeni feribotta geçen zaman ,vücud soğumakta topçular suadiye köyü arası 60 km ,60 km durmadan dudullu- göçbeyli arasında gidiyorduk rampa var idi 2 saatte alıyorduk ortalama 30 lar oluyordu ama topçular -suadiye köyü arası dümdüz yol çok az yerde rampa var gölçüğe gelirken,
burada ortalama 28 de kalması lazım ,30 un üstü aynen suadiye rampalarında çakılmak demek 18 km lik rampada nerelerde mola olur bilemem ama kısa olması lazım 5 dakikadan az...kartepe otelin oraya varıldığında ise en çok 30 dakika, tabi vücut soğuyacak ama aynı yerden inileceği için basmaca yokuş aşağı olması gerekmemekte ...esas olay ve çetin olan ise dönüş olacak 60 km suadiye -topçular arası yol alınacak yani aynı yol,ve sonra feribot ve son kalan gerçi 38 km yazdı ora için goggle maps 44 hesaplamıştık biz ,
yuvarlak hesap bostancıya 100 km kalıyor suadiye köyünden ..iş çetin ama yapılmayacak gibi değil saat 06.00 çıkış olması lazım ..

kartepeye gidişte alternatif güzergah oluşturulamaz mı acaba :rolleyes:

@engin güner
engin,alternatiflerin hepsi ağır
1- bostancıdan ta maşukiyeye kuzey yolundan ..kuzey yolunda gidişte kamyon sirkülasyonu ,,izmitten sonra maşukiye uzun tarla yönünden girerek maşukiye ye yönelmece maşukiye asfalt oradan 18 km kartepe otele bura ikinci tırmanış yeri ama iniş aynı yerden olursa tekrar izmite oradan gebzeye ve bostancı aynı yoldan,
kuzey yolunda dil ovası rampası tam 5 km tabi daha zorlaşmakta iş..
2- bostancıdan direk tuzla ve pendik kurtköy bağlantısndan mollafenari ve oradan ta izmite de yol uzamakta ,iniş izmite yüksek rakımlardan,,
izmitten maşukiye gene kartepe otel asfalttan aynı yerden iniş ve izmite oradan dil ovası ve gebze ve bostancı bu çok daha zor..
3- üçüncüsü en kolayı olmakta 230 km de kalıyor...bostancı -eskihisar ve feribot ve topçular oradan suadiye köyü stabilize yoldan ,arkadan kartepe otel ,,,,dönüş aynı yoldan ,
suadiyeden direk topçular ve duruma göre yalovaya 12 km daha pedal çevrilirse 230 un altına iner yalnız yalovadan saatlere bakmak lazım son feribot saat kaçta pendiğe,
bu da pahalıya gelmekte deniz otobüsü biraz daha ucuz 3 lira fark ediyor ama yaza doğru fiatlar gene yukarı gidebilir ..benim niyetim hiç feribot olayını sokmadan gitmek ama çok zor olmakta ,,kuzey yolunda dönüşte aşırı trafik olmakta ..güney yolundan iki kez döndüm trafik yoğun değil, ikinci gidişte iki kişi idik ama önden kopunca suadiyeye tek vardım anlamı yoktu tek tırmanmamın dönüşe geçtim .ve topçulara tek bastım oradan eskihisara feribotla tek geçtim ve tek döndüm gebzeden bostancıya,.
birinci gidişte dönüşte iskender ile maşukiyeden araç ile gölcüğe döndük ben tek olarak dönüşe geçtim topçulara ve gebzeden tek başıma bostancıya döndüm gebze tuzla dönüşü son derece sakat bazı yerlerde emniyet şeridi yok gidişte emniyet şeridi geniş..en son en kolay yol güneyden en ucuzu da eskihisar toplam gidiş ve dönüş 12 lira yalova feribot çok pahalı dönüş sadece 14 lira ,
yalnız bu yaza doğru yeni feribotlar eskihisardan işlemeye başlayacak, bakalım kaça olacak eskihisarda fiatlar yalova gibi olmaz inşallah

(link)

accuya göre 9 aralık hava yağmurlu değil 8 aralıktada yağmur yok evet ayda bir tur devam ediyor 100 artı......
9 aralığa hava değişmez ise gideriz evet bıçan dere ,,,,,,,,bu pazar dostumun polineze hazır olduğunu zannetmediğimden genede fikirini yarın alacağım diğer taraftan bisikleti çok ağır olduğundan bu pazar program değişebilir ......evet yarın öğle sonrası bir seleye geçeyim .....modaya kadar uzayacağım ....ali sporta ....................

9 aralık -----------bıçan dere.....paslanmayalım.......:boese157:

25 kasım ,yağmur gözükmekte, yarında yağmur....pazarlara gebe olduğumuzdan diğer sahil günleri zati trafik açısından sorun olduğundan en uygun gün pazar olmakta ,,evet uyumuyoruz tabi...bu kış yatılırsa aynen ilk 100 artıda bahara doğru herkez biter benden söylemesi ..benim için hava hoş kimse gelmez ise 9 aralığa tek başıma basar giderim ,,,,,,burayada neticeleri yazarım birinci etap ortalama artı ikinci etap ortalama ,,,,100 km ye geliyor bana ,bıçan dere 130 km lik yorgunluk verecek aralık ayının 2 sinde hava müsait olursa 2 sinde basarım,,,duruma göre herkez ayar çeksin ,,kasım 170 km yapıldı bahtiyar ve erkan 180 km yaptı bir ay bekleme olacak kafanızda endişe olmasın bir ay sonra kondüsyon düşmez bizde,,,
çünki alt yapı var ,sizi bilmem ama ben 2008 den beri çalışıyorum uzun etaplarda
ama benle 2008 de başlamadınız 12 aydır beraberiz bu da yeterlidir ..şimdi
12 ay boyunca dile kolay o uzun etap benim şu uzun bizim dedik bastık durduk sonuçta ne oldu biz kazandık öyle kolay kolay bitmiyoruz artık ,,,, bu forumda 3 adamın hobisi var başkada yok bu 3 adam uzun etap ağır işçisi zamana karşı,

biliyorsunuz ogün misafir dostumuz idi ama ne zaman gelse öyle kolay kolay bitmiyor uzun etaplarda ekremi gördünüz o da bitmiyor çünki ekrem çalışmıştır ....murat artık koptu bizim için çok büyük kayıp tabi....bu kış 3 pazar yatmayacağız tabi ,
bir pazara 130 km ye eşdeğer etapta zamana karşı basarken,,diğer 3 pazar hava durumuna göre kısa mesafede ferdi çalışmaca yaparız maksat dostlar alışverişte görsün ...

anadolu performans dedik dediysek isminede uyduk ,,,tavşanlının zehir zemberek en kötü yollarına 28 jant ile daldık sarsıntıdan beynimiz muhallebi oldu ..ama bir daha gidermiyiz tabi gideceğiz bahara ,,,,
bizim üstlerimiz profesyonel olanlardır yani yaşamını bir takım forması altında geçirmiş bu işten kendi işi dışında para kazanmış insanlardır, bunlardan biride feridun ağbimizdir...murat suyabatmaz dostumuz ise eski şampiyondur ve şimdi çok daha önemli bir görevi yerine getirmektedir ,,,,,,,,dernek başkanlığı...

evet topiğimizi asla boşlamıyoruz ve durum değerlendirmelerimizi mart ayı sonuna kadar yapacağız ,sonra bu topiği kapatacağız ve esas dergaha yani yerel bisiklet gruplarının olduğu topiğe ışınlanacağız o topik bu aralar öksüz kaldı ama bura ile meşguluz şu aralar...

bir pazar gidelim hangi pazar olursa olsun gidelim 2 aralıkta olabilir

@Erkan Közen

2 aralık yağmur 9 aralık yağmur yok durum değişebilir 24 saat sonra değişiyor hava,,
daha var..aralık a boş kalmayız...şimdi etap sayısı şilede 4 'e çıktı şile -bıçan dere,şile ulupelit ve şile teke dönüş darlıktan mundarlı ve ovacık köyü ve şile teke fakat mollafenariden dönüş ...istanbul dışı etaplarımız kartepe- güneyden ve tavşanlı olarak durmakta ....
şimdi bu anadolu yakadan adam yok görüyorsun erkan.....biliyorsun biz kuralları koymaktayız eskiden ne yapıyorduk düşük tempolular için tur düzenliyor idik ve yeni arkadaşların bisiklete binişlerini irdeliyor idik biz neden böyle yaptık çünki uzun yollarda agresif bisiklet kullanmak grubu tehlikeye atacak hareketlerde bulunmak bizim grup için geçerli değil..biz hoplama zıplama bisikletçisi olmadık olmayacağızda ,,grup disiplini geçerlidir ...grupta sürüş esnasında bir anda sağa ve sola kaçışlar bizim için asla geçerli değil idi bundan sonrada geçerli olmayacak bu topiğe 160 ın üstünde insan girmiş biz buraya bilgi yazarız sahadadaki tecrübelerimizi paylaşırız beylik laflar bizim için geçerli değil şöyle yaptık yok efendim kısa mesafe bastık gibi durumlar bize göre değil ben kısa mesafe bisiklete binince ogünümün heba olduğuna hep inandım süreceksen uzun süreceksin ki bi işe benzesin,,şimdi bu bıçan derenin teknik ayrıntılarına bir daha bakalım bana toplam 100 km ye geliyor ama dudulludan start yapılacağı için ve birinci mola göçbeyli markette olacağı için ve ikinci mola aydos cafe de biteceği için bu turun bize toplam yorgunluğu 90 km ye denktir esasında bizim sabihamız bıçan dere olacak daha zor tabi rampa bol, şile rampaları...senin sabihada vakit kaybetmemen lazım ora sana göre değil biz sabihadan çok daha zor etaplarda var olmuş adamlarız ,,,,,,şile ulupelit ve şile teke darlık dönüşü bahara doğru ..

anadolu performans...

etaplarımız.....

1- antreman etabı..şile bıçkıdere--90 km ye eşdeğer antreman yeri.
dudullu çıkış.....göçbeyli mola ...ikinci mola aydos cafe...bizim sabihamız buradır..
2- antreman etabı,,,şile ulupelit,,dudullu çıkış, şile shell ilk mola ..
ulupelit ikinci mola ,,formula kasap 3 . mola ,aydos cafe 4 . mola ..
3- antreman etabı.....şile -teke darlık dönüş...
dudullu çıkış ,,,,şile shel benzinci ilk mola...ikinci mola teke köyü...3 .mola ovacık köyü..4 mola aydos cafe .....

dördüncü etap en zor olan etaptır bu etap isteğe göre yapılır..
şile- teke dönüş tekeden değirmen çayırı köyüne oradan mollafenariye ve formuladan kurtköy sapaktan bostancı bana tam 170 km yazmakta 200 e eşdeğer...

@Erkan Közen

25 kasım yağmur şimdilik...

(link)

wundere göre yağmur yok

Pazar
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/partlycloudy.gif
Parçalı Bulutlu. Yüksek: 15C. Rüzgar Hızı: 15-30 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.
Pazar Gecesi
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/nt_partlycloudy.gif
Parçalı Bulutlu. Düşük: 11C. Rüzgar Hızı: 20-30 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

kasımdan aceleye gerek yok zati ayda bir dedik erkan aralığa bakarız ...daha belli değil ,,,kasım ayı 170 de ben kaldım 180 de siz kaldınız onun için kasım imtihanı bitti .....aralığa bakacağız...

2 aralığa bakarsak yağış yok artan bulutlar deniyor...

(link)

bu konuyu okuyanların sayısı çoğalıyor 177 ama sele üstü adam bulamıyoruz bunun nedeni kurallarımızın ağır olmasıdır ..
herkez tekdir, lastiği patladığı zaman kendi değiştirecek anadolu yakadan şile rampalarına giden bu forumdan hiç yok fakat bu foruma üye olmayanları gördük geçen sefer bıçkıdere etabında onları yakalamış idik ilk rampada,,
25 kişi var idi kafalarında kaskı olmayan çok idi hepsi ümraniye istikametinden gelmiş idi.. biz onları sonra yakaladık ve hepsini geçtik 25 bisikletliyi çünki biz durmadan basıyoruz artık şile rampalarında ,,,,,,,
bıçkıderenin nerde olduğunu bilmeyen bir ton bisikletli var ...eski anlayışım artık bitmiştir revizyona ihtiyaç var idi bu da etapların değiştirilmesi idi artık şile demirbaştır, şile etapları demirbaştır ayda bir kez şile etaplarından birini seçeçeğiz...
şile rampalarını aldıktan sonra artık garipçe ve poyraz gibi etaplar revaçtan düşmüştür tuzla sahil yollarıda öyle ,,
kafamızı dinlediğimiz etaplardır bıçkıdere ulupelit ve teke...araç gürültüsü olmayacak bu mekanlara sürmek için onca km ler bize fazla gelmeyecek zati artık gelmiyor....evet kurallar ağır dedik tekerim patladığı zaman ben çok ekipten geri kaldım ama kafama takmadım ve etabı zati bildiğim için ekibi gene yakaladım ekibe kalkıpta vay efendim beni niye beklemediniz diye lafta etmedim, zati kuralı ben koydum kendi kendime çelişkiye düşer idim..bizim anlayışımız budur bu anlayışa şimdiye kadar ne bahtiyardan ne de erkandan ses geldi onlar kuralları sonuna kadar uyguladılar ve disiplin içinde sürat yaptılar gereksiz hareketlerde, grubu tehlikeye sokacak hareketlerde ise asla bulunmadılar kendilerine teşekkür ederim..
evet bahtiyar ve erkan dostum arada sırada düşüncelerimi yazacağım gördüğünüz gibi kışa bizle bıçkıdere var olacak yok çünki yazın burada insanların nasıl bisiklete bindiklerini gördünüz bizim tarzımız ile yakından uzaktan ilgisi bile yok..
hedefte piknik yoktur hedefte mangal yoktur hedefte restoranlar zinciri yoktur ..hedef spor yapmaktır uzun mesafelerde..
teke olayını düşünüyorumda gerçekten o yolları özledim değirmen çayırı köyünü ..uzun etap ama sessiz yollar bir çok rampa daha ne olsun , şile teke mollafenari dönüşü kartepeden kolay ama rampaları az değil gerçekten sıkı etap idi..
evet bu etap 4 üncü şile etabı olarak durur yedeğimizde ve güzergahı artık biliyoruz...şile darlık dönüşü ve mundarlı ve ovacık köyü daha kolay sayılır şile mollafenari dönüşünden kolaydan zora doğru dersek en kolayı şile bıçkıdere olmakta ikinci biraz daha zoru şile ulupelit biraz daha zoru şile teke darlık dönüşü en zoru son kasımda yaptığımız evet bu etaplar anadolu performansın demirbaş güzergahları olarak var olacaktır 1000 sene,,
isteyen bizle takılır istemeyen ufak km de takılır bizler ufak km lerin adamları değiliz bizim derdimiz uzun etaplar sessiz yollardır..evet 2 aralığa ve 9 aralığa ayar çekmece duruma göre bakacağız süreyi uzatmamak için 2 ve 9 aralıktan birini seçerek ilk 60 km ye eşdeğer şile rampalarında gene yeniden durmadan basarak 2 saatte olayı tamamlayarak ortalama 30 u gene yakalarız ve 15 dakika mola sonra durmadan aydos cafeye basarız ikinci etabı 1.5 saatte alırsak ki yapabiliriz bu tur çabuk biter...saat 08.00 dudullu çıkış ve birinci etap sonu saat 10.00 göçbeyliye varış ikinci etap saat 10.15 çıkış ve aydos cafeye varış saat 11.45 de aydos cafe de oluruz tur çabuk biter ,,,,

@Kudret Kurtcebe
inşallah 2 aralık hava güzel olurda turlarız

(link)

4 ağır etap bu etap oldukça iyi idi ,bir çok rampa ,dönüş aydos cafe olur yalnız 5 adet mola yerlerimizde en çok 15 dakika mola olur bu etap gündeme nisanda gelir 2013 nisanı..günler uzasın ..bu etap kasımda koşuldu yalnız etapı tam çıkaramadık çünki bunun suçlusu goggle- mapstir haritada olmayan yollar var idi goggle maps doğru dürüst harita yapmamış..de
ğirmen çayırı köyü muhtarına teşekkürlerimizi iletiriz bilgisayarını bize kullandırdı bu sayede nerede olduğumuzu anladık teknoloji aslında bir bakıma tabi işe yaramakta ceplerimizde internet olsa idi yolu çözerdik ama sonunda bulduk..
bu etap daha kısa sürede alınacak 145 km toplam ama 1 bize vereceği yorgunluk 180-200 leri bulur
1 mola shell -2 mola -teke 3 mola değirmen çayırı -4 mola mollafenari 5 mola aydos ...

Kudret Abi Uzun Süre Performans Yapamadım Bir Tur yapsanda Güzel Bir performans yapsak nasıl olur ??? :)

@özer çankaya

özer şimdi durumları bi konuşalım bakalım..
avrupa yakada isen senin saat 08.00 de dudulluda olman zor
anadolu performans artık 100 artılara ferdi olarak en az 6 ay çalışmış adamları bekliyor ayrıca 26 janttan çıktık ekip 28 e geçti ve son derece süratli basıyor ekip ,,
biz burada çok çalıştık facelerde vakit kaybetmedik ...evet özer senle daha önce hafif tempoda çalıştık ama senin çok daha fazla ferdi olarak çalışman gerektiğine inanıyorum kurallarımız acımasız artık ekip kimseyi beklemiyor bize çalışmış adam lazım yani yatmamış adam ter dökmüş adam lazım..uzun zaman yapmadı isen zati hiç şansın yok özer dostum bilmem anlatabildinmi artık ben düşük tempolu dostlar içinde tur düzenlemiyorum o eskidendi, herkez bundan sonra kendisi çalışacak ekip kuracak ve performansını gerçekleştirecek ....

Geri