Scudo Sports

'' kış sezonu başlıyor biz kapatmayız açarız sezonu, kasım -aralık-ocak-şubat-mart-''

@Mümin MUTLU

bu pt olacak mümin tamamı ile keşif amaçlı zamana karşı değil bizim ekip zamana karşı basar, bu olay ise ayrı burada keşif yapma durumu..bu geçen pazar tekeden çıktık darlık istikametine yöneldik ama haritada olmayan yollara raslayınca kafam karıştı,tekeden sonra gelen sağa dönen gebze ve şile levhalı yola girmedik ve devam ettik ve bu yol haritada yok,daha sonra dürüm yenilen küçük bi yer var idi oradan sağa girdik ve toprak yol solda idi oraya ulaştık bu toprak yola girmedik çünki rampa idi ve çakıllı oynayan zemin idi.bisikletler uygun değil idi ama o yolun kısa olup olmadığını anlamaya çalışacağım
benim niyetim bu pazartesi o toprak yolu, darlıktan çıktıktan sonra orayı bulabilmek ...

Scudo
ahhhhhhhhhhhh rüyamda norveçin dümdüz balık sırtı yollarında altımda pinarello -dogma ile sürat yapıyordum aç ayı rüyasında darı görürmüş bizimkide o hikaye nerede kardeşim nerede iyi asfalt,bu ülkede en iyi asfaltı kim görmüş gören varmı beyin muhallebesi olursun sarsıntıdan....mtb o bakımdan iyi, amortisörlü, ama 26, 28 kadar iyi dönmüyor tabi..

engin, pazar günü saat 08.00 ile 09.00 arası yağmur var sabah yerler ıslak olacak sen pazar için olabilir dedin ama pazar hava iyi değil yerler kuru olsunki adam gibi gidelim..evet pt için hava güzel pazar gününden sadece sabah bir saatlik yağmur var ondan sonra ertesi güne kadar yağmur yok bu durumda yerler kuru olacak yalnız etabın çıkış noktasına dikkat etmedim ,senle tabi ogün de gelirse minibüslerin kalktığı uğur mumcu sitesinin önünden hareket ederiz orada biliyorsun ağaçların yanında kahve var....evet aşağı tarafa doğru inerek aydosun güneyinden göçbeyli yoluna çıkmaca o yolu biliyorum

@Kudret Kurtcebe

aydosa bizim burdan tırmanış zaman kaybettirir minibüslerin son durağı hani büyük sosyal tesis park var çöplüğün üzeri oradan hareketle sultanbeyli yanyoldan daha rahat kurtköy kavşağına ineriz gibi gözüküyor

(link) rota bu parkın ordan hareket ederiz mümin arkadaşta gelecekti o nerde oturuyor ? eğer gebzeden katılacaksa kurtköy kavşağında bizlerle buluşur olmaz mı ?

engin ora adnan kahveci parkı,adnan kahveci parkının tam karşısında buluşmaca yolda,
oraya geleceğim orayı biliyorsun ..mümin arkadaşımız sana cebini verir bende cep yok biliyorsun
senin rotaya uyarız..:in:

buluşma yeri..parkın dış kapısı olur

(link)

(link)

engin 12 kasım pt hava iyi ertesi günden yani pazar gününden hava paso güneş pazar akşamı yağmur yok bu gün aralıklar ile yağmur var bu yüzden pazar gününe kadar yerler kurumaz ,

(link)

wundere göre pazar yağmur genelde isabetli kararları wunder vermekte,

engin bundan sonra hafta içi keşifler senle olacak ben buradan sana alo alo engin hafta içine hazırmısın diyeceğim pt ve perşembe işleri bitirmece, bu 4 ay boyunca ayda bir ağır tur olacak ekip ile zamana karşı şimdi aralık a ayar çektik kasımdaki görevimizi yani teke ağır turunu bitirdik şimdi bıçan -dere olacak aralık a ,aralığın sonu olabilir ya da başı olabilir ayda bir 130 lar bizleri 160 lara hazırlar yani bahara doğru,
bu topik mart sonu bitecek senle keşifler anadolu yakada olacak....

öncelikle tekeden darlık olayını çözeceğiz bu pt tabi darlıktan giderek başka bir günde gene darlık yaparız ama bu sefer oruçoğlu köyüne giden yolu bulmalıyız...

her zaman gittiğimiz şile -ulupelit yolu..

http://goo.gl/maps/6AGze

dönüş...

(link)

aydos cafeden emniyetli dönüş güzergahı..

(link)

toplam 132 km rampalar ile 160 a denk olur..

ekip selam,,

aralık programı için ayda bir ağır tur günlerine ayar çekmece...

2- 9-16-23-30- 5 adet pazar var bu 5 adet pazardan birine ya bıçan -dere 130 km ye eşdeğer, ya da şile-ulupelit tercih sizin olsun derim...

bıçan dere şile etabı şile otobandan,,
130 km ye eşdeğer..

gidiş göçbeyliye kadar durmadan...

(link)

evet göçbeyli dönüşü

klasik dönüşümüz aydos cafe ..

ve emniyetli dönüş için .

(link)

(link)

yüzde 20 yağmur olasılığı pazartesi güme gitti,,yüzde 20 de olsa gideceğimiz yerler ormanlık bölge ve sağanak yiyebiliriz işin kötü tarafı oralarda saklanacak yer yok..

(link)

accuya göre önümüzdeki hafta 15 kasım perşembe yağış var anca ct ve pazar iyi hava..

(link)
yarın yağış yok hava sakin olasılık belirtmiş wunder
bu mevsimde yağmur süprizi illaki olacaktır mesela dün gece kar yağmıştı sabah erken saatte bir yağmur geçişi oluyor şile bölgesinde kısa süreli saat 6 da 10 mm lik yağış ihtimali yazıyor

@Kudret Kurtcebe
kudret abi bu kez bıçkıdere yapalım sorun olmazsa

@engin güner

o.k engin yağmurluğu alacağım ora orman alan ....şimdi yarın saat 09.00 da abdi ipekçi park önünde buluşuruz senin güzergahtan devam ederek önce ovacık köyü ve oradan mundarlı ve darlık köyü darlıktan çıkarak sağdan dönerek o toprak yolun olduğu yeri keşfetmece biraz ileri giderek geçen pazar geldiğimiz yolu bulmaca orada küçük bir dürümcü var idi...... yağmur kısa süre önemli değil..

@Erkan Közen

o.k erkan aralığın 2-9-16-23-30 çok pazarı var zati birine bıçan- dere deriz saat 08.00 dudullu çıkış ve biliyorsun durmadan gitmiş idik haziran ayında benim en iyi derecem orada 2 saat 10 dakika idi 60 km eşdeğer güzergahta şimdi saat 10.10 da varmaca sen benden biraz daha önce varırsın keza bahtiyarda artık uçmaya başladınız sizi tutamıyorum ;)
evet saat 10.10 u baz alırsak 15 dakika mola ondan sonra biliyorsun çabuk bitmiş idi tur yani 130 km ye eşdeğer etap bu seferde öyle olacak birinci etabın time ını tutarız sonra etap ikinin yani göçbeyli-aydos cafe etabı oraya çabuk varırız 12.00 de orda oluruz senin anlayacağın bıçan -dere bize artık hikaye gelecek şile tekeden sonra..

Dün yarım saat Ankara'da bisiklet sürdüm, soğuğu seven biri olarak bisikletten soğuma noktasına geldim. Sanırım özel kıyafetler almak lazım, yoksa tadı çıkmayacak. Gözlük ve burnu kapatan maskeler şart bu tarz havalarda. Ama bir gözlüğe 20TL'den fazla vermek istemiyorum, yine termal içliğe gidip 50TL-100TL arası fiyat vermek istemiyorum. Bunların hepsini alınca bisikletin parasını geçiyor. Bisiklet aksesuarı aşırı pahalı.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Sercan Can

malesef doğru ,zamanında alt ve üst termal giysileri almış idim ama o vakit yuro pahalı değil idi yalnız istanbulda beşiktaşta keşfettiğim kanyon ltd şirketi kendi ürünlerini satıyor ve son derece ucuz ve kaliteli bir bisiklet eldiveni kışlık 10 lira ki bu bisiklet mağazasına girince ne hikmet ise 25 lira olmakta valla açıkça ben bundan sonra hiç bir bisiklet mağazasından alış veriş yapmayacağım kalyon ltd de hem dağ kıyafetleri var hemde bisiklet giyim aksesuarları son derece ucuz ankarada bayileri var ise sizin için çok iyi olur ..bisiklet gözlükleri 10-20 arası değişiyor ve kaliteli,zati bende öyle 160 liralık gözlük alacak parada yok üstelik gerekte yok,kar maskeleri çok ucuz kalyonda bu gün termalleri gene denedim gene ısındım bayağı zaman olmuş idi bunları alalı ama hala işe yaramakta ,,,,,

yarın saat dokuzda adnan kahveci bizim burdan hareketle gideriz yağmur olursa çamurluk geçiririm bisiklete hava soğuk üşütmeyecek şekilde giyinmek gerek

@engin güner

yarın öyle aman aman yağmur olacağını zannetmiyorum ogün den mesaj gelebilir bu akşam ,,,,,adnan kahveci rotasını aşağıya koyayım ogün de oraya gelir saat 09.00 evet ...

buluşma yeri..parkın dış kapısı olur

(link)

hava durumu,,,,,

(link)

Kudret abi, oradan geçmişimdir kesin de bi daha hatırlatsan çok iyi olacak. Ya da eğer Kayışdağı yolundan geleceksen ben de oradan katılayım sana. Yok eğer sahilden oraya varacaksan sahile inivereyim de birlikte gidelim.

eğlenceli bir film olan airplane den güzel bir sahne alışkanlığını bırakmak için yanlış zamanı seçmişim diyor arka arkaya sigara viski bali çekmeye devam ediyor :D
filmi izleyenler iyi bilir

Geri