Scudo Sports

Kış olimpiyatlarında neden başarısısız?

@Carcass06 judo federasyon başkanı sezer huysuz judonun içinden gelen bir sporcudur.. onun haricindekileri bilmiyorum açıkcası fakat araştırma yapmak lazım. haa bir de unutmadan tff bşknı tüpçü ;)

• Beğen
Tepkiler: Carcass06
Scudo
@Carcass06 @Bigpatron
Hocam döviz pahalılık konusunda önemli ama size ufak bir örnek vereyim continental 4 season lastiğin yurt dışında adeti 35 -38 dolar civarında bu fiyat Türkiye de 300-350 tl arasında yurt dışından iki adet alsanız daha karlısınız buradaki belirlenen fiyatlar daha fazla kar nasıl edebilirim kafasında.

Yurt dışı: (link)

Yurt içi: (link)

Futbolcu Caner ile şarkıcı Çeçeli, sevgililerine 2 buçuk milyon liralık arabalar hediye edebiliyor. Ben ise internette "şu zincir, şu ruble, bu dış lastik indirime girdi mi" diye günlerce fiyat takip etmekle ömür geçiriyorum.

(Verdiğim örnek benim için lüks-ekstrem bir harcama. 2 yılda bir sefer anca olur. Bundan daha önemlisi ve sürekli olanı ise, eve 3-5 kilo haftalık sebze meyve almak için hangi market indirim yapmış diye her seferinde 3-4 mahalle dolaşmak). Evet. Devlet bende hiç vergi alacağı, elektrik faturası vs bırakmıyor ama neleri neleri affediyor. Önce maliye, sonra da spor bakanlığına saygılarımı sunarım.

Her sporu yaptık da kış olimpiyatları kaldı. (her kuşu :suspus:)
İnsanlar temel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanırken nasıl spor yapsın ki? Geçenlerde Denizli' de kayak merkezi olduğunu öğrenip kayak ekipmanlarına baktım. En az bin lira masraf istiyor. Doğal olarak "arka aktarıcın kırılsa 2 ay bisiklet süremeyecek fakirsin, Kayak mayak neyine!?" diyerekten sayfayı kapattım.

Yine okulun açıldığı vakitler okulun amerikan futbolu takımının seçmeleri vardı. Kendi kendime "camış gibi adamsın, git katıl" dedim. Sadece kaskın fiyatını görmekle fikrimin değişmesi bir oldu.

Bisiklette de bu denli masraf çıkacağını bilsem baştan almazdım büyük ihtimal. (bisiklet aşkım depreşmeden önce) bazen kırılan parçayı alamadığım için bir ay bisikletsiz kaldığım oldu. Hadi ben ailemin yanında yaşadığım için kyk kredisinden bisiklete para ayırabiliyorum; memleketinde okumayanlar ne yapacak?

Zaten farketmişsinizdir, sporcuların çoğunun ailesinin maddi durumu ve dünya görüşü farklı oluyor. Fakirlerin arasından birkaç kişi belki sıyrılıyor ama onlar da altyapı yetersizliğinden öylece ortada kalıyorlar. Daha da yazmaya gerek yok.

Kar yağınca tek bildiği birbirine kartopu atmak ve poşet üzerinde yokuş aşağı kaymak olan bir milletiz. (Bazen geniş çay tepsisi de fena olmuyor, bizzat denedim) Ne bekliyoruz ki?..:)
Yüzmeyi düşünün; üç buçuk tarafımız denizlerle kaplı nadiren iyi yüzücü çıkarabiliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi branşı bana göre kadınlar voleybol ve kadınlar basketboldur. Bütün yatırımları oraya yapsalar da şu lanet futbol takımından kurtulsak.

Futbolda dahi başarılı değiliz ama tek spor futbol mantigindan vazgecilmeli. Tüm destekler tüm sponsorluklar futbola yöneliyor kimse bisiklet voleybol basketbol kış sporlarına yer ayirmiyor. Kis sporları için mevsimsel sorunlar da var tabi ama devletin her branşa eşit yaklaşıp sosyal devlet anlayışını sağlamalı. Yoksa bizde arada çıkan bireysel başarılar dışında uzun yıllar birşey çıkmaz.

@Murat Semiz Ahmet Ötken için ne kadar iyi şeyler istesem de profosyonel spora karşı muhalefetim nedeniyle bazen daha mi iyi oldu diyorum. Çünkü şahsen a dan z ye tüm branşlarda 0 çekmeyi ve hatta profosyonel sporcu olmamasını isterim. Önemli olan herkesin spor yapması yapabilmesi. Bu da zaten insanları alım gücünün yeterli boş vaktinin oldugu yani insanca yaşamasının sartlarinin gerceklestigi bir hayat standardi istiyorum. Boş vakit dediğim saatlerce trafikte harcanan ağır ve stresli mesaiden sonra insanın ruhen ve bedenen tükenip koltuğa yığıldığı zamanı kastetmiyorum tabiki .Saygılar.

@Carcass06 tüm konularda suyun akmasını engellemekle görevli insanların gelmesi tesadüf yada masum yönetim hatası beceriksizliği değil. Bu kadar hata ancak bilinçli ve hesaplı şekilde yapılır.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri