Bu soruya cevap kış memleketinden gelmelidir.
Ben +- 40 derecelerde bisiklet kullanmış biri olarak her koşulda bisiklete binilebileceğinin canlı bir örneğiyim. (-40 derece anımı bir topicte belirtmiştim)
Ayrıca bizim buraların soğuğu çok kurudur.Termometreler -40 gösterir ama hissedilen daha soğuktur çünkü kuru ayaz hiç bir şeye benzemez.Düşünün ki top oynayan futbolcunun kulakları,parmakları maç esnasında donup kesilmek zorunda kalabiliyor.
1. olarak giyime dikkat edilmelidir. Eğer bisiklete binince ilk 15 dk. üşüyüp az pedal çevirerek ısınabiliyorsanız doğru giyinmişsinizdir.Elleriniz,ayaklarınız ve yüzünüz sürekli soğuk havayı karşıdan alır bu yüzden bu kısımlar iyi giyilmelidir.
2. olarak lastik.yumuşak hamurdan (çivililerden kullanmadım ama muhtemelen iyidirler) olmalıdır.Elinizle dokunduğunuzda anlarsınız zaten.Karlı zeminden çok korkmayın çünkü frene basarken zaten güvenli şekilde nasıl basmanız gerektiğini bilirsiniz.Gidonu ani çevirmeyin.Ani fren yapmayın yeter.Buzda zaten ne yaparsanız yapın kayar...
3. Hidrolik fren kullanıcısıysanız hidrolik yağınızın donma noktasını gözden geçirin. V-fren kulanıyorsanız kışlık (yumuşak) pabuç kullanabilirsiniz.Çünkü -25ten sonra normal pabuçlar taş kesilip bir işe yaramıyorlar.
Kışın yüksek kadans yapmamaya çalışın.Hiç bir şey sağlığınızdan daha önemli değildir.Şartlar çok ağırsa eğer illa antrenman yapmanız gerekiyorsa indoor sporları tercih edin.
Yazabileceklerim bunlar.
Dipnot:-40ta bisiklete binerseniz dilinizi bisiklete değdirmeyin