Scudo Sports

Kış mevsimi soğukta kask kullanımı, soğuktan nasıl korunuyorsunuz?

Tepki
8
Bisiklet
Sedona
geçen kş bitmeye yakın (daha akask felan almamıştım.)
bere ile kışlık eldivenlerle bisiklet sürüyordum.
hızım yavaş olmasına rağmen iniş aşşağı çok fena düştüm.
sol taraftan darbe aldım.(sol alın, sol dirsek, sol el, sol kalça ve sol diz.)
eldiven parçalandı(allahtan çitf kattı) elim sağlam,
dirseğim sıyrıldı(mont sağlam)
diğer yerlerde bende ve kıyafetlerde hasar yoktu.
o düşüşten sonra zaten havalar ısındı ve ben kask aldım.
yaz boyu yere ve güneşte yanmaya karşı buff la birlikte kullandım.
gayet de memnun dum.
şimdi havalar tekrar soğuyor. kask la üşürüm.(kelim ben)
soğuk havada kask kullanımını nasıl yapıyorsunuz?
kask için buff kadar ince ama sıcak tutan bir aparat varmı?

Scudo
Ben şunu kullanıyorum, gayet kullanışlı ve sıcak tutuyor. kask altına da takılabiliyor, elbette buff kadar ince değil ama yine de yeterince ince diyebilirim

kask altına bereler var bildiğim kadarı ile ben ksk altına buff vya çift buff ile denicem bir süre aşırı soğuklarda kullanamam zaten 0 derece sonrası kullanmayı düşünmüyorum.

@Kazuya fiyatı iyimiş ürünün aynı zamanda.

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
@tanchu evet, ben de 25e almıştım geçensene.
en sevdiğim özelliği de istersen boyunluk, bere, maske olarak kullanabiliyorsun,

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Çift kat buff Boyunluk ve de birde ince buff sadece gözler açık kalıyor

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
kask altına dışı rüzgar geçirmeyen içi çok ince polarlı bereler var, ben ondan kullanıyorum. durduğunuzda hemen çıkartın başınızın teri ona geçmesin. dikkat etmeniz gereken şey o.
onun haricinde de ağız ve burna gelen kısmı neopren, boyun tarafı polar arkadan cırtlı maske kullanıyorum.

BU türden 10 derece ve altı civarındaki soğuk havaların ihtisas malzemesi ,WİND STOPPER malzemesinden imal edilmiş BERE yada takke şeklindeki ürünler ve adrenalin-macera cumhuriyeti gibi sitelerden rahatca bulunabilir ,amaaa iş 0 derecelere yaklaşıyorsa motosiklettede kullandığım wind stopper malzemeden imal edilmiş BALAKLAV kullanarak soğuk ısırmasıyla baş edebilirsiniz..
Zaten bu ısılarda 20km lik süratte bile ısı -12 leri geçeceğinden bahsettiğim balaklavın da ciddi olan markasını mesela ''dainese'' almalısınız..(motoplus)Yada yüz felci riski yaşamaktansa önce detay hava raporuna bakarak şayet rüzgar sert ise o günlerde kapalı ortamda trainer ile çalışmka en akıllıcasıdır diye düşünüyorum..

@navigraph55 soğuk bisiklet üzerinde etkilemesi daha geç oluyor ama sonuç aynı. - derecelerde zaten soğuktan daha önemli yol güvenliği, kaygan zemin vb gibi etkenlerden içeride çalışmak hatta biraz başka sporlarla ilgilenmek iyi olur.

Dün sabah işyerindeki dolabıma yedek kıyafetlerimi koydum.Salı günü yani bugün bisikletimle işe gelemedim...Pazartesi günü akşamı yağmur yağması yolları sabaha yağ gibi kaygan yapmıştı...Sabah servise binip işe gelmek zorunda kaldım @Zekeriya Çab dediğiniz gibi kuru soğuk ,rüzgarlı kış aylarında sürülebilir (hatta heyecan için karda dahil) ama yağmurda kesinlikle çok zor ve tehlikeli.....Indoor aktivelerine bırakmamak lazım kışın....

bu iş görür

http://www.decathlon.com.tr/media/821/8216088/big_e54b2385730446b19a9519ae2906a9bd.jpg

@Kazuya

Sıcaklığın sıfırın altına düşmesi durumunda da iş görür mü acaba?

@Exciting derece olarak bişi söyleyemeyeceğim ama, geçen kış sürekli bununla bindim bisiklete, biraz da çabuk terleyen biri olmama sebebiyle belkide hiç üşümedim. Hatta kaskı çıkarınca kafadan dumanlar çıkıyor:)
ama rüzgarı kesmiyor, bunu söylemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Exciting
@Kazuya
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bayburt'ta rüzgar önemli, hem de çok önemli :) Daha iyilerine bakmak lazım o zaman. Önerileri takip edeceğiz artık.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Kask+buff şeklinde kullanmistim ben. Rüzgarı kesmişti inislerde ve düz yolda.

buff u yüze takmak bence performans kaybı.
bende buff kullanıyorum ama sadece boyunluk olarak kullanıyorum.
Kask altına da ince buff alacağım, rahat rahat götürür..

Geri