Scudo Sports

Kış Kaşıntısı - Pendik'ten Yalova - Armutlu - Yalova 100 Km

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.866
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Tüm foruma selamlar. Havalar soğuyor ama rüzgarlık, yağmurluk neden var dimi ?

31 Ekim Pazartesi 09.30 Pendik - Yalova feribotuyla Yalova'ya geçip Armutlu turu yapmayı planlıyorum. Gidiş dönüş 100 Km civarı.

d0Jyu+3rpsQAAAAASUVORK5CYII=.png

Hava şartları ve tempoya göre akşam dönüş saati tur esnasında ayarlanır Yolları yer yer baya bozuk ve gidiş ve dönüş rotaları tatlı rampalar içeriyor.

18-20 km ortalama hızla gidip gelicez, performans değil kafa dağıtmak amaç.
Kaskı, iç lastiği ve vakti olanı beklerim :)

Bu da facebook etkinlik linki isteyen olursa;
(link)

Turdan sonra fotoğrafları ve rota hakkında yorumlarımı bu başlıkta paylaşırım

Scudo
aman dikkat o yollar çok sakat her taraf uçurum

IMAG2875.png

Bu ufaklığın ufak bir doktor ziyareti yapması gerektiğinden yalova kaşıntı turumu ilerleyen haftalara erteledim. Belli olunca yine burda paylaşırım.
Pazartesi turum veteriner sonrası (öğlen 1 gibi) Avcıkoru - Şile saklı göl arası olacak yarım güne yalovayı sıkıştırmamak adına.

Haziran' da çınarcık teşvikiye köyüne kadar yaptım rotayı.
Bana sorarsanız çok iyi bir rota değil. Hem yol bakımından hemde rota bakımından.
Çınarcık girişini geçtikten sonra tepeye tırmanıyorsunuz biraz, direk köye iniyor devam ettiğinizde Armutluya doğru devam ediyorsunuz.
Yolun kalitesi soğuk asfalt 5 üzerinden 3 falan..
Anladığım kadarı ile de MTB tarzı bir bisiklet ile yapacaksınız.. Zor olur kısacası, yine de kolay gelsin :)

@Volks öncelikle teşekkürler uyarın için. Ama varsın zorlasın, her zaman uzak mesafelere gidecek fırsat olmuyor, aynı rotaları gezmekte kesmiyor açıkçası.
Gökova'yı Çanakkaleyi turladık, Armutlu burnumun dibinde boş geçmeyelim :)
(Bu arada Schwalbe maraton takılı mtb ile gidicem yolu)

@BerkEvren
Dostum programını belirtirsen uygun zamanıma denk gelir ise gelmek isterim. Kafa dağıtmak için düşünürüm, İstanbul'un kalabalığından kurtulmuş olmak güzel olur. Bende de Merida Matts 40-d mtb var. Yol koşullarında sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Arkadaşımla Üsküdar'dan çıkıp Pendik'ten Yalova'ya geçtik. Yalova'dan Armutluya oradanda Gemlik'e gitmemiz 125km tuttu. Yalnız tekrar gidermisin diye sorsalar gitmem kesinlikle, yol hem berbat hemde hiç zevk vermiyor. Onun yerine Yalova'dan Orhangazi'ye geçin, oradan İznik gölü > sölöz > bayırköy > kestel > cumalıkızık > Bursa > Gemlik > orhangazi > Yalova yaparsanız rotayı çok memnun olursunuz. Ben o rotadan İnegöl'e gittim aşırı zevkli bir yol, tavsiye ederim.

üç günde bir tam gün boşum denk gelirse gelirim

bu arada İznik gölüne gidiş iyi ama göl çevresindeki yol berbat kalın mıcır asfalt full titreşim

İznik gölü zaten aklımda, istediğim bir rota. Bu arada buraya yol bozuk diye duydukça rota daha çekici hale geliyor benim adıma. Zaten düz yol varsa araziden devam ediyorum her fırsatta :)

yol komple asvalt ama kalın mıcırdan dökülmüş tam mtb lik

Geri