Scudo Sports

Kış için üst katman kıyafet

Enes Şahbaz

Daimi Üye
Tepki
179
Bisiklet
Cube
Biliyorum biraz erken oldu ama :) Morhipoda indirim çekim var hem onu değerlendirmek için hemde kışlık bisiklet ceketim olmadığı için ceket/rüzgarlık alacağım yanlış bir ürünü almak istemiyorum hangi ürün bisiklet için uygundur, teşekkürler.

1- (link)
2- (link)
3- (link)
4- (link)

Scudo
dechatlonda aynı fiyata daha iyisini gördüm ben.

Bunların hiçbiri kışlık değil, bunlar baharlık. Kasım sonuna kadar giyersin. Aralıktan sonrasında giyilmez.

@chn krmz

fiyatlardan 50tl düşmüş olarak düşünün hocam

@Ali Uzel

2 tane iç katman giyeceğim en dış katman olarak düşünmüştüm.

Dış katman alırken nefes alan montları tercih etmeniz yararınıza olur.
Bu montlardan hiçbirinde o özelliği göremedim.
İllaki buradan olacaksa ben olsam Nike alırdım.
En azından spor markası ve görünürlüğü daha fazla.

@Reha Oğuz Altuğ

(link) bu mont nasıl hocam özelliklerinde hava alabilir diyor.

TECH Flexshell
- Su geçirmez 3000mm
- rüzgar geçirmez
- Hava alabilirlik 1000m2 / 24
- Yüksek yaka
- Aracılığıyla Fermuarlı
- Yaka, etek ucu ve manşetleri üzerine Elastik logosu bandı
- Fermuarlı cepler
- Hayır astar

Flexshell by TECH
- Water resistant 3000mm
- Windproof
- Breathability 1000M2/24h
- High collar
- Zipped through
- Elasticated logo band on the collar, hem and cuffs
- Zipped pockets
- No lining

@Ali Uzel

Üstad,Konya gibi bir yerde kışın 2 kat içlik çok olmaz derim ne dersin?

Eğer çok zorlu şartlarda kullanmayacaksınız son yazdığınız bence iş görür.

@Enes.Şahbaz
Bu tam olarak ne demek bilmiyorum, normalde neves alabilirlik 24 saatte metre karesinden kaç gram su buharı geçtiği ile ölçülür (yani birimi gr/m^2/24h olur). Aynı şeyi ifade ediyorsa (yani birimi yanlış yazdılarsa) çok çok düşük, bisiklet için olan ürünlerde 10000'in üstünde oluyor genelde.

@Ali Uzel

Base layer, forma, üzerine dış katman. Kışlık giyimin standartı budur..

@kkazim

Bolu için elbette öyledir, ama İstanbul'da içlik + kışlık ceketin yetmediği gün sayısı senede 3'ü geçmez.

bana kalırsa rüzgarlık hiçbir işe yaramaz. alacaksanız rüzgar geçirmeyen bişey alın, puf mont gibi olanlardan. rüzgarlıklar baharlık, ıslanınca çabuk kuruyan görüntü dışında bir işe yaramayan kıyafet bence

Bol kıyafetler de olmaz. Vücuda yapışan 2. bir deri gibi olmalı ki teri uzaklaştırsın.

@chn krmz

bu dechatlondan aldıklarınızdan memnunmusunuz fiyatları genellikle düşük anadolu yakasında şubesi olsa gidicem de çok uzak kalıyor

@Murat B.

geçen kış kar bile yağmadı doğru dürüst yinede kışın uzun termal ustune 1 ceket 1 yağmurluk altta 3 forma gıyıyordum bısıklete bınerken bazıları gıbı bisikleti, yok yağmur, yok ruzgar, dıye muzeye kaldrımıyoruz bız mtbcıyız her yola her havaya giderız...

@Ali Uzel

ne anlamda kötü hale getirir, anlamadım

@İsa İhsan Akdoğan

benim aldığım ürünlerden şikayetim olmadı.

@İsa İhsan Akdoğan

Geçen kış, hava 3 derece iken sürmüştüm... Yağmurlu ve 6 derece iken de sürmüştüm. Bunlar yarım saatlik gezintiler falan değil, 2-3 saatlik orta tempo antremanlar. Hepsinin Strava'da kaydı var, isterseniz bakıp hava durumları ile karşılaştırabilirsiniz.

Dağ bisikletine nerede ve nasıl biniyorsunuz bilmiyorum, yavaş gidilen teknik parkurlara giriyorsanız veya manzara seyrederek ağır ağır geziyorsanız az efor harcayan vücudunuz fazla ısı üretmeyeceği için soğan gibi kat kat giyinmeniz gerekebilir. Ancak ben sizin gibi 6 kat giyinirsem, hava -5 derece bile olsa, terim orta katmanlarda birikecek, sonra aniden soğuyarak beni zatürre edecektir.

Geri